Тест за овулация - въпроси / тема 5 /

• 55 507
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Бианка , вижда се да ... Simple Smile Според мен ти е положителен от днес , но нека и по опитните да кажат , стискам ти палци  Peace
Благодаря! Вчера правихме опити, днес също и мисля и утре и каквото стане:)

# 616
Здравейте отново, имам въпрос от името на приятелка.
След прием на противозачатъчни решава да опитват за бебе и ги спира.
Дължината на цикъла и е 28 дни, но малко е изпуснала времето за тест на овулацията.
Започнала е от 11ти ден и тествала до 17ти, но тестовете са били отрицателни.
Дали е възможно овулацията да е настъпила на 8-10ти ден и да я е изпуснала? Или при това положение по-скоро първият месец след спиране на противозачатъчни може да няма овулация или да е по-късна?

# 617
  • София
и двата варианта са възможни, по-скоро втория.
Като й дойде цикъла (а може и да са оцелили и да не дойде де), ще се разбере кога е била О.

Често минават 3-6м до пълното възстановяване на редовен цикъл, все пак ОК са противозачатъчни.
Всякакви аномалии са възможно - ранна О, късна О, липса на О и т.н.т.

п.п. Честит 8-ми март момичета!

Последна редакция: ср, 08 мар 2017, 10:19 от Brayda

# 618
 Днес ми е 29 ден от цикъла!!Ходих този месец на фоликуметрия на 12 ден имаше фоликул на 16 вече се беше пукнал.Кога трябва да очаквам цикъла? Вчера правих лентичка лейди тест но следобяда и беше - а пише че отчита три дни преди цикъл

# 619
Цикъл най-късно утре, в други ден Peace
А тестчетата преди закъснение по-добре ги правете със първа сутрешна урина. Simple Smile

# 620
Значи нямам закъснение Grinning мислих че трябва да ми дойде вчера или днес с такова ову

# 621
Brayda, т.е. е възможна овулация още на 8-9ти ден от цикъла? Не е ли твърде рано при дължина 28дни?

# 622
  • София
Дължината 28 е била докато е взимала хапчетата, но те таймират цикъла много точно, това въобще не е менструация като е пиела хапчетата, защото овулацията липсва докато се пият ОК.

Ако дължината преди ОК е била 28, това не значи че и сега ще е толкова, минало е време, пила е хормонален препарат, всичко може да очаква.

След спирането им има няколко варианта, може яйчниците да са се форсирали и да са овулирали по-рано, може все още да са подтиснати леко първите месеци и да няма О, а може да овулират много по-късно.

Като й дойде първия цикъл, пребройте 12-14 дни назад и долу горе ако е имала овулация трябва да е била тогава.
Понякога идва цикъл и без да е имала овулация, но тук може само доктор да каже с ехограф дали ще има или не.

Общо взето макар, че преди се е смятало по различчен начин, но много бързото забременяване след спиране на ОК грам не е задължително, нито чак толкова често срещано, за колкото се смята.

Има доктори, които все още твърдят че след ОК се забременява екстремно бързо, но четейки известно време в темата тук за забременяване след ОК излиза че въобще не е така. Като някой доктор ми каже така, че ще забременея като пия ОК, направо ми идва да прихна от смях, това са стари заучени твърдения, нещо като "цветната бременност". Не казвам, че не се случва да се забременее след спиране на ОК бързо, но грам не е панацея това Simple Smile

Има жени, които 6м след спирането цикъла им идва когато му падне, овулацията не е често срещано явление, правят кисти и т.н.т. То много зависи състоянието на яйчниците преди да се почнат ОК.

Ако е имала поликистоза, след спиране на ОК сигурно 1-2 месеца няма да има кисти, после те се връщат, защото яйчниците вече не се подтискат с нищо.

Много е комплексно, много е индивидуално. Трябвало е приятелката ти да посети доктор с ехограф и да проследи нещата, за да има най-точна информация.

Другия цикъл нека почне тестовете от 8-9 ден, за да няма поне тази чуденка дали не е била ранна.

# 623
Brayda, благодаря много, ще я насоча към темата и да си направи регистрация тук.

# 624
  • Австрия
Дължината на цикъла и е 28 дни, но малко е изпуснала времето за тест на овулацията.

Разбира се, има и вариант за овулация на 18-я ден. Т.е. ЛФ от 10 дни. Може да е проблем, но може и да не е.

# 625
  • София

Разбира се, има и вариант за овулация на 18-я ден. Т.е. ЛФ от 10 дни. Може да е проблем, но може и да не е.
Ако О. е по-късна, МЦ ще е по-дълъг.
ЛФ, по-къса от 12 дни, показва проблем с О., ЖТ, синтеза на прогестерон и т.н.

# 626
  • Австрия
Ох, знам, бе.. Денис. Аз съм с ЛФ 8-9-макс. 10 дни. Гинеколожката още от начало твърдеше, че за мен това не е проблем. Не че дълго време следяхме: на 5-я месец от целенасочените ни опити вече бях бременна. Последният месец (изминалия февруари) пак проследихме - 9 дни. Прогестеронът обаче си е достатъчно висок. Това не е проблем за мен явно. Вижда се и от подписа ми  Wink

# 627
А ако е по къса от 12 дни а прогестерона е на горната граница и над нея ?

# 628
  • София
DimS.
Ако е така, при теб е просто късмет  Wink Peace
ЖТ си има определен период на развитие / 14 дни/ и всяко едно отклонение, показва някакъв проблем, но не всеки проблем, е пречка за зачеване.

А ако е по къса от 12 дни а прогестерона е на горната граница и над нея ?
Нарича се Дефект в ЛФ и се правят допълнителни изследвания / какви? - лекарят преценява/
ПП.
Напр., при високи нива на прогестерона, тялото може да проявявя резистентност към прогестерона и да реагира като на ниски нива / простичко казано/ и т.н.

# 629
Точно такива са ми съмненията на мен . Мисля че ако ми предпишат дуфастон и да я удължа на 14 дни както трябва да бъде ще е ОК . Само дето лекърката се е заела да ми лекува други неща сега и ще почакам Simple Smile благодаря за отговора

Общи условия

Активация на акаунт