Август роди се малко човече, а първата си Коледа очаква вече!

• 28 387
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
 Grinning и моя мъник не иска да яде, а е спокоен, дори си спи следобедния сън, който продължава вече час и половина  Simple Smile Явно деня е такъв, че не искат да ядат   Simple Smile  Усещам, че скоро ще се събуди и следващите няколко часа няма да ме остави дори за 5 минути  Laughing

# 601
Какво е осанит?

# 602
И аз щях да питам какво е Grinning , но прочетох в нета, че е немско лекарство за зъбките. Ние пък днес ядем за учуда и спим също следобеден сън.  3 дена бяхме в болница, още сме де , в 18 ч ще ни изсписват.

# 603
При нас празниците минаха добре и без гомели драми. Малкият обичайно вечер ни побърква с рев. Скок в растежа или каквото и да е откакто се е родил е все така. Ако не си поплаче всеки ден порядъчно не е той.
 Дето пишете за килограмите. И аз имам. Не вярвам да се стопят отсамосебе си, както и корема да се стегне сам. Прибра се до един момент и до там.
Хаха тези думи за порядъчния рев все едно аз съм ги писала.... Grinning
Моя мъник яде мляко Милумил, добре е с него, докато го нагодим, що млека сменихме.  Мляко Селия от къде го купувате? Тук не са го и чували...
Обръщането от гръб по корем се усвоява като умение между 4-ти и 6-ти месец, така че има време да започнат мъниците Simple Smile моя от три дни се опъва като лък за да се извие настрани, много е смешен Grinning .
И кой казва че по Коледа не стават чудеса, от три нощи моя малчо не се буди да яде, а чак за сутрешното хранене... Simple Smile

# 604
Надя, все забравям да пиша, че беше права за белия памперс, че пропуска, то не от крачола, макар , че и от там се случва ами самият памперс е целият мокър от външна страна и дрехите са влажни от него.
и ние  се опъваме като лък и правим мост, дали скоро ще се обръща, ама ние имаме време още де

# 605
Гери, защо сте в болница?

И моят през ден не иска да яде. Единият ден яде, другият само пищи като види гърдата. Преди ставаше крив като му се доспи, а от ден-два още със ставането мрънка понякога. Днес цял ден иска да заспива прав на ръце. Баща му преди все се шегуваше, че размятам чаршафи из нас (за слинга), ама сега вика слагай го в торбата 😀.

# 606
Девойки, нямах изобщо време тези дни, но иначе ви четях с удоволствие. Наистина е толкова голямо щастие да си мама, че се забравят всички несгоди и че не сме на тропически остров, а сме заобиколени от чудовища  Grinning
Нашите празници минаха учудващо добре, Виолета беше много любопитна и доволна да бъде мачкана и гушкана от всички роднини. Но е и вярно, че повечето бяха възрастни и с опит с внуците, два пъти дори успяха да я приспят с песнички и люшкане  Simple Smile Радвам, се че е все още сравнително мъничка, защото вече показва признаци на срамежливост и ако беше на пет месеца щеше да пищи порядъчно и тя.
Тук, в Италия, раждаемостта е направо отрицателна, майчинството е пет месеца ако изобщо го дадат - за свободните професии няма такова  Shocked Няма и никаква политика в областта на инвитрото...с голямо съжаление бутахме количката самички и срещнахме много приятели, които я гледаха с копнеж.
Минахме със сигурност скок в растежа - понеже е преносена дойде по-рано (утре навършваме 4 месеца) и преживях сукане на всеки кръгъл час, че и по-често, съчетано с голямо лигавене заради зъбките и обичайните газове заради прекалено многото мляко от цялата храна, която погълнах Simple Smile  Виолета също има капризи, но с много търпение и най-вече много друскане си хапва. Доста успешно я будих през нощта и й бях биберон, като така успяваше да изсуква мазното мляко, често се случваше да суче повече от час. Колкото до дърпането, днес, например, не ни е ден (и защото още не е акала), но с люшкане права, песнички и търпение засуква (а аз си правя страхотна гимнастика така).
Още не се обръща, но се върти по часовниковата стрелка и онзи ден изненадващо се обърна от корем по гръб  Simple Smile Не се притеснявам въобще, както Таня е писала, това се развива с различни темпове при бебетата.
Янна, не знам наистина какво да ти кажа, освен че и моята удря голям рев ако пробвам да я храня, а вече е приключила, така че може би трябва да си помислиш и дали просто не е гладен. Бебетата до шестия месец трябва да са удвоили теглото от раждането си. Не четвъртия и не петия месец. Всяко бебче е уникално и аз лично не виждам защо трябва да се стресираме и да търсим проблеми, където изобщо ги няма, само защото било наддало 20 грама, а не 200.
Беше ми много тъжно да прочета (в темата Кърмене), че Гери отново е била в болница и са направили отново какви ли не анализи, само за да установят, че бебка е добре. А според мен тя просто има прекалено много мляко и това причинява дискомфорт. Трябва да кърмиш легнала, ще видиш колко ще ти олекне  Simple Smile Поствам и тук една статия, преведена от Хедра, която намерих за нея, стори ми се много полезна: http://m.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=30104.0
Стресът е нещо унищожаващо, момичета, и въпреки че съм твърде яростен защитник на кърменето, слинга и прочие, трябва да се признае, че ако това причинява прекалено много тревоги е по-добре бебето да е нахранено и спокойно, вместо всички да са ултраизнервени. Но да се гледат таблици всеки ден не е живот. Ние вече и със секса нямаме никакви проблеми, с бебе или без бебе в леглото, при желание всичко е възможно, да не разказвам подробности, че чак ми е неудобно Simple Smile
Друго няма да пиша, че исках да е позитивен пост Simple Smile и да не ви разказвам как точно сега свършихме и цял куп глупости, как съм назад с работата и как успя да ми излезе и мъдрец ... Приятна подготовка на всички за новогодишните празници и да посрещнем много щастливи Новата година  Heart Eyes  chef bouquet supermama

# 607
  • Габрово
При нас празниците минаха добре и без гомели драми. Малкият обичайно вечер ни побърква с рев. Скок в растежа или каквото и да е откакто се е родил е все така. Ако не си поплаче всеки ден порядъчно не е той.
 Дето пишете за килограмите. И аз имам. Не вярвам да се стопят отсамосебе си, както и корема да се стегне сам. Прибра се до един момент и до там.
Хаха тези думи за порядъчния рев все едно аз съм ги писала.... Grinning
Моя мъник яде мляко Милумил, добре е с него, докато го нагодим, що млека сменихме.  Мляко Селия от къде го купувате? Тук не са го и чували...
Обръщането от гръб по корем се усвоява като умение между 4-ти и 6-ти месец, така че има време да започнат мъниците Simple Smile моя от три дни се опъва като лък за да се извие настрани, много е смешен Grinning .
И кой казва че по Коледа не стават чудеса, от три нощи моя малчо не се буди да яде, а чак за сутрешното хранене... Simple Smile

Аз Селията я поръчвам от тук http://www.minimod.bg/ защото и в Габрово я ома в един магазин и  я поръчват мнооооого рядко

# 608
И аз я поръчвам от този сайт. Преди я е имало във Враца, но сега не мога да я намеря, явно не я доставят..

# 609
В болница, понеже бебка една седмица й къркори корема и подут и мн газове и отказа 3 дена съвсем да яде,  и отидохме напреглед и казаха вирус, но после нашета докторка, тя е нач на отдел видя , че сме там и тя ни познава и знае горе доло за какво става въпрос, та направиха ни системи , изследвания, здрава била, казаха, че била преяла и затова така й станало на корема  Simple Smile

# 610
А ден преди това ходихме там на преглед и друга пък каза, че роговичките на гърлото са леко розови и сигурно затова отказва да яде и ни изсписа силен антибиотик, добре , че не съм го дала, ама то гърлото й е ок, тя гака си се храни от сумати време, ако беше гърло досега нз какво щеше да е без лечение

# 611
Здравейте, утре ще ходим до Плевен на хирург за да види подутото по очето. Чудя се как процедирате с моловете?
Точно сега не е ли сбирщина от вируси? Дали не е всъщност по - опасно за децата там.... чудя се да ходя ли да я разхождам там или само с колята. ...

# 612
Гери, като ти чета постовете и ми става едно тъжно. Доста се измъчваш с това кърмене и лекарите често са на различно мненение. Горкото бебче и то не може да каже какво му е. Нещо дребно може да я мъчи, но ако не налучкаш..... Като израстне този период ще забвариш с времето трудностите. Дано скоро ви изпишат, че болниците са подтискащо място.

Mgdp, ти какви органичения в храненето си приложила и как въобще успяваш с тези торти рафаело? Аз бях решила коремни преси да правя докато не открих, че имам диастаза (а си мислех,че нямам).

# 613
Аз с ограничения свалих 13 кг, но напоследък съм се отпуснала и спрях да свалям. Иначе не ядях тестено, сладко и не пиех газирано. И свалях без упражнения. Сега си позволявам и сладко и тестено и спрях да свалям

# 614
Lovermim благодаря за сайта, много изгодно излиза голямата кутия, ще поръчам и аз.
Наистина е много тъжно през какви трудности минава Гери, като не се знае проблема. Моя малчо имаше една седмица период, в която не искаше да яде, ревеше и като че ли имаше разстройство. Давах му прахчета Ентерол на своя глава, имах и пробиотик, бях му взела Бифидус Комплекс на Аквасорс ( но го свършихме ) - тогава тези неща му помогнаха и се оправи. Гери, може пък да пробваш с пробиотик, кой знае какво ще помогне.
Аз ползвам турски памперси Прима, добри са и двойно по-евтини Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт