Август роди се малко човече, а първата си Коледа очаква вече!

• 28 381
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Аз идвам малко да се оплача от фб. В бебешките групи постоянно чета "ние папкахме, ние спинкахме, ние акахме, растът ни зъбки, обърнахме се по корем..." Не знам защо, но това много ме дразни. Даже имаше въпрос "А вие ядете ли си краката?". В парка като чуя някоя майка да говори така и бягам с 300. Само аз ли съм така? 😁

https://zabliznacite.wordpress.com/2013/04/22/balgarski-bebeshki-pureta/
Радвам се, че избрах да храня с домашни пюрета...

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 18:24 от Анонимен

# 646
На нас ни казаха от 4 да захранваме или с зеленчуково пюре или с каша. А примерно оризова каша от ориз ли се прави, т.е. вариш ориз и примерно го пасирваш после или пък майка ми казва, че оризово брашно се продава и от него се прави

# 647
 Mr. Green Аз бях заклела приятели ако ме чуят да говоря така да ме застрелят на паважа... обаче, когато не искам да споменавам името на дете си, както беше в началото в този форум, защото не познавам никого и просто исках някаква light анонимност да запазя... е тогава се чудех как да се изказвам и редовно се "нааквахме", "ревяхме" и "спяхме" по цели нощи. Сега се опитвам да избягвам този изказ. Дразни, но като те хване течението...

Върнахме се от лекар преди малко, оф слава Богу, здрав е. Според нея са зъбите и затова кашля. Няма Т, няма червено гърло, добър тонус имал... това не попречи да изпише един куп неща и сега ММ е изпратен с мисията да ги купува, не мисля да давам всичко обаче, ще видя. Аз мога да пия витамин Цъ, осцилококцинум (никаква идея нямам дали се пише така) и ефизол, някакви други хомеопатични пастили също, както и магнезий (последното няма общо с това, че съм болна). Но за тези, които кърмят и се чудят могат ли да пият магнезий - можете.

И не, не си ядем краката...  Joy

# 648
Моя приятелка е захранила с кафяв ориз, така че предполагам го вари и пасира, че не съм срещала брашно от кафяв ориз, пък знае ли човек, ще питам.

В тоя ред на мисли, аз вчера пак се опитах да му дам АМ, защото беше нервен и за 1 час е изпил/изблизал/изплюл/сдъвкал/измляскал около 50мл. някои с насочване на биберона отдалеч и впръскване в гърлото, други с лъжичка мушната в устата докато той зяе от рев, под звуците на хълцане, пищене и пръц... не, повече няма да си тормозя детето. Казах днес на док и тя каза лека полека да захранвам. Ще си го кърмя още две три седмици и на прага на 6-ти ако всичко е ОК започваме.

# 649
С оризово брашно. Него също можеш сама да си направиш. Печеш ориза на 50 градуса, после го мелиш и готово.

# 650
Аз се изразявам така много често   Rolling Eyes
Блогът на близнаците е много интересен Simple Smile
Гери, докога ще страдаш с тази педиатърка  Shocked виж това:
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=7681
https://zabliznacite.wordpress.com/2013/05/24/pediatar-dalgo-kar … ne-zaranvane-blw/
https://zabliznacite.wordpress.com/2012/10/09/zahranvane-vodeno- … t-bebeto-vaprosi/

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 18:55 от Allistra

# 651
И ние ходихме на консултация и ваксина, горкото почти не плака Simple Smile Поспа малко повече днес, но сега е свеж като краставичка Grinning . Вече е 7.500 кг и 63 см. Питах кога се захранва и докторката чак не знаеше какво да ми каже, ако искам да почвам, но мен ми се струва рано. Каката захраних в третия ама то преди 10 г беше друго.
А коремчето на всяко хранене къркори и си пръцка от вр на вр, сигурно е колики. Още му давам лекарства - инфакол, био амика, колик стоп, шуслерови соли.....преди време ги спрях и стана страшно и сега не смея. Капките Био амика са ензим лактаза, като в капките Колийф, но са по-евтини и се дават директно в устата. А нощем го слагам да спи по корем най-редовно, по-спокоен е така. И той риташе и се въртеше по цяла нощ и мрънкаше нон стоп та открих да го въртя Grinning.

# 652
Allistra ти със захранване водено от бебето ли ще пробваш? Т.е вари се зеленчук и се дава на детето да се омаже с него, то ще се лигави, ще го смуче пък може и да хапне нещо, ама как знаем колко изяжда, замества ли се хранене... ти как мислиш да процедираш?

# 653
Яна, според мен той не е гладен, той ако е гладен не може ли по-често са го слагаш на гърда, ако мислиш, че не стига млякото, макар че, нали писа , че сутрин яде по 120 , а после по 100, защо не яде по 120 и през другото време. Нали ако има нужда от повече и слиза повече кърма или не е така? 
Аз между другото взех да усещам, че не слиза само веднъж к рмата както бях писала или не съм обръщала внимание, чак сега ми стават ясни някои неща, колкото цока толкова слиза. Аз преди си мислех, че примерно яде и после заспива или престава, а то каква била работата, тя пие сокато се изтече и после леко с устнички млящи и като тръгне кърма пак пие, това, че наистина заспива често и несочаква да слезе.
Алистра,аз хем искам да я захраня, хем не, но според мен тя няма и са иска още.

# 654
Това е добър съвет с био амика, понеже само капки мога директно, всичко друго странично не става в нашия случай.
Беба спи от 16 ч , не знам какви са тези нейни работи, но е яла де в 15:30 и после в 17:30 и продължи да спи и сега пак май така ще яде , размърдва се, млящи с устнички и й давам да яде, ама не е нормално толкова да спи, тя вече за нощта си е легнала явно. Иначе спи с вдигнати ръце, уж здрав сън, усмихва се.

# 655
Гери, спи му се просто на детето.
Моето прасенце нещо няма апетит също, сигурно скоро ще ме изненада с някое зъбче. Иначе не ми дава да й гледам венците - или си слага езика отпред или ме плюе.

# 656
Точно така, бебето докато спи може дя изцока космическо количество и точно то е най-мазното  Simple Smile Момичета, преди час се върнахме, Виолета се опъна на спалнята ни и се обърна по корем Simple Smile
Според домашната везна е +300 за 8 дни. Отдавам го именно на това цокане, на нощните кърмения и естествено на скока.
Да, мисля да се цапаме Simple Smile Колкото повече чета по-интересно ми става.

# 657
Ооо Алистра, цапане има и без да е ЗВБ, на Дея като й омръзне да яде пюре прави "бррр" и хвърчи храна навсякъде..

# 658
Гери, аз започнах да давам Био амика още като кърмех, защото нищичко почти не можех да изцедя при пълни гърди а и да чакам да престои кърмата с капки и тогава да давам...при пищящо бебе, знаете как е. А на мен тази сънливост и липса на апетит на твоето бебче ми прилича на дефицит на Вит В12, нямам професионално мнение, просто има такива симптоми. Можеш да направиш изследване на беба, а можеш и да си вземеш за теб сублингвални таблетки вит  В12 ( метилкобаламин) а тя ще поема с кърмата, поне няма да навреди.

# 659
И аз се старая да не говоря в множествено число, дразни ме,но понякога ми се изплъзва тук, защото ни ми е комфортно да пиша името на детето си по причини като изтъкнатите от Янна. Тези, дето водите тези дни децата на консултация и ваксини, не ви ли е шубе да ходите по кабинети/поликлиники заради грипа? Аз ще го водя след НГ за Синфлорикс, нали държа да не му ги бият едновременно и се чудя дали у дома не може да дойде педиатърът, утре ще го питам. Това ще ни е втори прием, почнахме ги по-късно и така чак началото на февруари ще приключим, а повечето от вас ще са забравили вече за тия ваксини... За захранването ще изчакам да навърши 5ти м. поне, ако и той е съгласен, ще изчакаме и до 6ти baby_neutral Има ли мъжки майки тук, които НЕ забелват пишлето?

Общи условия

Активация на акаунт