Август роди се малко човече, а първата си Коледа очаква вече!

• 28 383
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
Добро утро Линуша, лагай и ти да спиш. На мен май не ми се е случвало да се събудя преди нея.

Айде весело посрещане на новата година!
http://www.maikomila.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0 … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

Последна редакция: сб, 31 дек 2016, 08:36 от Анонимен

# 706
Надя, вчера я четох тази статия Simple Smile
И аз се събудих, направих си кафе, пуснах лап топа и телевизора, а детето още спи !!!  Mr. Green Mr. Green

# 707
И моето зверче заспа.
Кой ще поеме следващата тема?

# 708
Добро утро Simple Smile При нас най-сетне заваля сняг и ММ е щастлив като детенце Simple Smile
Писала съм на Kalei за паролата, приемам всякаква помощ и участие Simple Smile
На първо време пратете ми датите на раждане на бебоците, за да направим графа рождени дни 2017  Heart Eyes
Нямам идея как се оформя, но ще се занимая.

Според мен и сънят е на периоди. Преди да заминем бебка заспиваше към полунощ, а после започна по-рано. Но тя все пак спи с мен и вече чака да си легнем. Имам мания да я гушкам, направо не мога да се спра  Shocked И колкото повече я мачкам, по-добре спи сякаш  Mr. Green Пъха си ръката под възглавницата ми, гушка ме, обръща се да суче...чудо е. Още не съм усвоила умението да съм легнала през нощта обаче и това малко ме измъчва, но и до там ще се стигне.

Най-много от всичко запичат оризовите каши. Морковът може да се смеси с тиква. При кърмените бебета сякаш запекът е много по-изразен, тъй като кърмата се усвоява много лесно и не се свикнали въобще с "чужди" храни.

Естествено, че съм оптимист, как иначе  Simple Smile
Eто рецептата за ябълковата торта ако някой се вдъхнови, наистина е много лесна:

Продукти:
-   300 г брашно за сладкиши (т.е. по-меко брашно, но и обикновено ще ви свърши работа);
-    1 ч.л. - 2 ч.л. смляна канела (по ваш вкус);
-     1/2 ч.л. сода бикарбонат
-    140 г тъмна кафява захар
-    50 г светла кафява захар (или просто 190 гр. кафява захар Simple Smile
-    250 мл рапично олио (може и или слънчогледово);
-    4 яйца;
-    3 необелени ябълки, едро настъргани (по-добре да са "био", като не се белят;
-    100 г орехи, едро нарязани (може и малко повече).
       За глазурата:
-   около 50 г краве масло (меко - а може и съвсем без него);
-    50 г тъмна кафява захар;
-    1 с.л. петмез (маджун - може и без него);
-    200 г маскарпоне Galbani (или каквото друго намерите)

1. Загрейте фурната на 150°С (130°С с обдухване). Сложете брашното, канелата, содата и двата вида захар в голяма купа. Разбъркайте добре. Добавете олиото, яйцата и ябълките и разбийте на тесто. Сложете орехите и разпределете сместа поравно в две 20-сантиметрови кръгли форми. Изпечете блатовете за 45 мин или докато при пробождане с дървено шишче в средата то започне да излиза чисто. Оставете ги да изстинат във формите, извадете ги и ги охладете напълно върху решетка. МНого е важно доброто охлаждане! Иначе вместо глазура ще стане млечен шейк. Аз имам само една форма и първо пека единия, после другия блат.

2. Разбийте съставките за глазурата до получаването на гъста смес. С половината намажете горната страна на единия блат, залепете върху него другия и разпределете останалата глазура върху него.

Ако имате само маскарпоне, намажете с него и няма да сбъркате.
След това може да  престои в хладилник и е вкусна много дълго време.

Весела подготовка за НГ  bouquet
Ще ми се да ви пусна едно видео как ще бъде следващата година, ама не се сещам как, така че ще остане за друг път Simple Smile

# 709
Рецептата звучи вкусно.  😁 На първата страница има списъкс рожденните дати.

# 710
Алистра, писах ти. Малкия още спи и сякаш няма намерение да се събуди скоро.  Shocked Чак се притеснявам, никога не е спал до толкова късно. Иначе като спи при мен и аз не мога да спра да го гушкам Simple Smile)
Ако имам време  с удоволствие ще вспретна тортата, много обичам да правя разни сладки неща, само време да имам Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 дек 2016, 10:30 от Monika08

# 711
Аз честно не вярвах, че ще стигнем до тая страница преди Нова Година, много сме активни, направо се тресе подфорума.  Mr. Green

За новата тема например, отгоре хедъра да е свързан с Нова Година разбира се.

Линкове към теми (може да се взаимства от предишни теми пуснати от калей за августовски майки по това време, може да се крадне от юлските мами, те вървят с един месец горе-долу преди нас), но със сигурност да има полезни линкове за:

-Захранване, схеми, методи, рецепти
-Зъби, симптоми, лекарства
-Майчински, НОИ, калкулатор
-Упражнения подходящи за възрастта на нашите бебета
-Масажи
-СЗО таблици
-Столчета за кола, за храна
-Кърмене в този период, ла лече лига линк и различни организации в помощ + контакти
-Понеже периодът е такъв - лекарства повреме на кърмене, линк към сайт за проверка на лекарствата
-Какво може да приема детето при настинка
-Линкове към предишните ни теми

Цялата информация да е групирана по сфери и разделена с някаква джиджана картинка gif или обикновен бар.

Най отдолу нашите бебета дати на раждане и майки.

Списъкът изобщо не е изчерпателен, по-скоро става дума за това да взаимстваме от други теми и да си сглобим по интереси новата.

Ако не стига време, просто пуснете новата с някакво пожелание и при първа възможност ще си я доредактираме, все пак всеки е зает днес с приготовления и пр.

За захранването водено от бебето питах в юлската тема и ми отговориха, че се случвало детенце така да се задави, че да го обръщат с краката нагоре... аз тук съм много разколебана заради това.

За отношенията с ММ, какво да ви кажа... не сме правили секс повече от година. На приливи и отливи сме, понякога ние много готино заедно, понякога не мога да го гледам и си мисля лоши неща... много е труден тоя етап и ако човек не е способен да се постави на мястото на половинката си (говоря и за двете страни) просто проблемите са гарантирани. Дано мине тоя период без сериозни последствия, но всичко става с говорене.

Весело посрещане и ще се видим 2017-та!

Ето примерен източник на весели gifs с готови линкове под тях за публикуване във форум.

http://www.tumblr18.com/images/happy-new-year/

Още един:

http://www.glitter-graphics.com/gallery.php?categoryID=323

Последна редакция: сб, 31 дек 2016, 12:27 от ЯHHA

# 712
  • Бургас
Възможно ли е бебка да кашли заради никненето на зъбките. Уж не е болна, няма температура, но от два дни ми кашля вече и се притеснявам. Не мога да се свържа и с педиатърката й... Да давам ли панадол профилактично?Някакви съвети? 

# 713
# 714
Възможно ли е бебка да кашли заради никненето на зъбките. Уж не е болна, няма температура, но от два дни ми кашля вече и се притеснявам. Не мога да се свържа и с педиатърката й... Да давам ли панадол профилактично?Някакви съвети? 

Ние онзи ден бяхме на педиатър защото кашля (аз съм болна и ме беше страх да не го заразя). Прегледа го, няма Т, зачервено гърло, преслуша го и рече - зъби!

Изписа ни:

Вечер една мерителна лъжичка панадол за бебе
Дентокинд по 2 табл разтворени във вода 1 път на ден - това е за зъби
Ca глюконат 2х4мл - това е противоалергично
Стодал 2х2,5мл - това е за кашлица

Освен панадола, всичко е без лекарско предписание, тъ даже и хомеопатия.

# 715
Линуша, в началото ние си мислехме че малкият ще заспива нощен сън към 22. Но той не смяташе така 😁. За около седмица и половина-две (явно не схващаме бързо с баща му) опити и рев ни показа, че иска да заспива между 19:30-20:30. След тоя час иска да си спи и ревът в къщи значително намаля 😀. Ако се случи да пропусне памперса през нощта ми иде да ударя някой валериан, че голям плач се заформя. Много ни се ядосва като му нарушим съня с преобуване 😀.

За задавянето при захранване и на мен ми е много страшно. Четох едни статии (по изследвания уж-но аз имам проблем с доверието, щото все доктори и изследвания си противоречат), в които се обясняваше, че задавянето е даже по-често срещано при деца на пюрета.
Иначе доколкото схванах има два видв задавяне:ако бебето кашля, го оставяш да изкашля или повърне това, което го е задавило (задейства се рефлекс). Но ако е тихо (рядко се случвало, ама да не е на твоето дете) означава че не минава въздух през трахеята и е опасно, тогава се прави това от линка.
https://m.youtube.com/watch?v=gtbUB1XPW_o
Вече казват, че не е хубаво да го обръщаш с главата на долу, защото има голям риск да го изтървеш. Изгледах сума клипчета за задавяне, ама дано никога не ми се наложи. Чудих се дали да не изкарам и един курс за долекарска помощ за родители (към БЧК), но с кърменето не ми се връзва,че е към 6часа, та ще го дообмислям.(мдр ММ ме обяви за параноичка като му споделих).

Извинявам се че пак станах много обяснителна 😏.
Желая на всички ни да не ни се налага да прикагаме подобни похвати!

Весело посрещане на новата година и да си нагушкате бебешоците хубаво като за последно, за тази година 😉!

# 716
И аз четох много за задавянето. Наистина не е добре да се обръща надолу с главата. Хващаш го поб брадичката, обръщаш по корем и го удряш леко между лопатките. Дано на никой не му се наложи да го прави!

# 717
Надя, и аз този начин знам,дано наистина не се налага, че аз понякога много се панирам в подобни ситуации  Praynig а пюрето в началото как е желателно да бъде, по-течно или не? Хем се вълнувам за захранването, а се и притеснявам.
1 час пътувахме докато минем 30 км. и за пореден път се чудя защо всяка година говорят как ще се почиства снега, а в същото време по пътищата снегорини просто няма ooooh!

За мен 2016 беше най-хубавата година,благодарение на мъника, който се появи в живота ми Simple Smile Сигурна съм, че 2017 ще бъде още по-добра, само да са ни здравички дечицата,и ние също, за да можем да се грижим за тях и да ги обсипваме с любов Simple Smile
Весело посрещане на новата година Simple Smile

# 718
С консистенцията на боза. Ако е много гъсто разреждаш с кърма или АМ. Днес и дадох тиквичка с морков и много и хареса. Изяде цялото количество и даже 70 мл мляко.

# 719
Ренета, може да кашля от слюнка покрай зъбите.  Не е болна.
Аз изкарах курс към Академия Първа Помощ. Говориха много за задавянето. Вижте ги във фейсбук и също бяха на гости в преди обед по БТВ веднъж. Освен това са двама млади лекари и е много интересно.
Весело посрещане на новата година. Ние ще све в къщи с бебка и още едно семейство с бебе

Общи условия

Активация на акаунт