Август роди се малко човече, а първата си Коледа очаква вече!

• 28 378
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
...да чакам да престои кърмата с капки и тогава да давам...при пищящо бебе, знаете как е

Колийф престоява само в АМ, в кърма се сипва и дава без да е нужно да престоява.

Geri852, при мен кърмата слиза по 2-3 пъти, зависи. Преди месец и отгоре обаче Дамян сучеше 5-10 минути и се извърташе, никога не беше пускал гърдата толкова бързо и аз реших, че вече е голям и силен и изсуква млекцето по-бързо, а то не знам защо, но изобщо не е било така, най-вероятно е започнал да се разсейва тогава. След известно време се усетих, че не наддава като преди, но освен всичко друго и кърмата ми намаля, той си и спеше нощем. Така скоро започна да не му достига, сутрин ядеше много защото през нощта се произвежда повече кърма и в късните следобедни часове вече наставаше истерия, докато не въведох нощно хранене и не го слагам на гърда през 2 часа. Паралелно с това го пробвах и с АМ, неуспешно. Сега вече суче по-спокойно, изчаква да слезе и следващото мляко, суче по-дълго.

Аз не забелвам още, след 6м. мисля.

# 661
И аз не забелвам и за сега поне не мисля и да го правя. Педиатъра ми и той каза да почиствам при къпане като леко дръпна кожичката до където може, без натиск, просто за измиване.
И аз май ще се мъча по ЗВБ, но още чета и се двоумя.  Мислех за педагогическо, но ще трябва да готвя съвсем без подправки и ММ нещо не е доволен. Много ме е страх от задавяне, уж гледах клипчета и на теория знам какво се прави, но силно се надявам да не ми се налага да прилагам. Свалих си в цифров вид книгата на Рапли за метода и сега ще я чета. На английски е и ще ми върви по-бавно, но поне я намерих. Чудя се и дали да не си взема на Пашова книгата, за която говорихте, че добри отзиви дадохте.

# 662
Значи става в лъжичка Колийф.
Сега се вкарах в филм с този вит Б12, аз вс мес й правя изследвания, ама за Б12 сигурно нещо др трябва да се изследва. В 20:30 хапна тя и взех да й сменям памперса,понеже с тоз сън направи мн часове с памперса, а тя взе , че се събуди и сега лудее с играчките. Не мога да разбера на лекарите защо не им прави впечатление, че спи много и да кажат да й ноправим такова изследване. Ми че й се спи и да спи . А то не е ли по-удачно на мен да направя изследване за Б12, ако имам значи и тя има, да не тормозя повече детето, че достатъчно го боцкат

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 22:01 от Geri852

# 663
Аз идвам малко да се оплача от фб. В бебешките групи постоянно чета "ние папкахме, ние спинкахме, ние акахме, растът ни зъбки, обърнахме се по корем..." Не знам защо, но това много ме дразни. Даже имаше въпрос "А вие ядете ли си краката?". В парка като чуя някоя майка да говори така и бягам с 300. Само аз ли съм така? 😁

https://zabliznacite.wordpress.com/2013/04/22/balgarski-bebeshki-pureta/
Радвам се, че избрах да храня с домашни пюрета...
И аз се дразня, но се хващам, че доста често говоря така, чак се дразня на себе си.
Симеон май днес пак ще заспива късно, лежим и се гушкаме без да има изглед да заспива. Днес цял ден ми се вижда много омърлушен  Thinking
Аз четох доста за захранването в последно време и се спрях на педиатрично.. а ако успея и пюрета да си приготвям ще е супер. Мисля да започнем на около 5 и половина месеца, т.е. след около 20тина дни. Много се вълнувам, че започваме нов етап Simple Smile)

# 664
Добре де, аз да питам тогава за забелването. Ние с ММ също не забелваме (въпреки, че педито без да ме предупреди дръпна на предната консултация якооо...  #Cussing out), но почистваме все пак при къпане, т.е. дърпам леко докъдето може, както казва Амели. Е тогава се чудя, ако се прави забелване постепенно и всеки ден, то не е ли същото действие?  newsm78

# 665
Ами да, само дето трябва да стига все по—надолу и по—надолу, докато не се забели.

# 666
Доколкото съм чела при забелването се прилага сила, целяща да отлепи кожичката. Идеята е главичката да се покаже. Надявам се като порастне сам да го постигне. Някоя майка, която забелва може да сподели по-подробно

# 667
Мен ме е страх да прилагам сила, дори имам чувството, че докато го правише майка ми беше по-добре, при мен като,че ли пак започна да залепя или просто се случват бавно нещата. Иначе съм чувала за случаи, когато без да искат прилагат повече сила и става почти наведнъж, тогава ги боли децата. Те и лекарите така го правят, затова и не съм говорила нищо по тази тема с нашата.

# 668
Да, от раз отлепи педито на прегледа брр, аз такова нещо не бих направила, но слава богу не показа да го боли, нито пък имаше кръв или следа от травма... На следващата ни среща ще предупредя да не пипа изобщо и ще има едни физиономии, мда, но ще ги преглътна.

# 669
Значи става в лъжичка Колийф.

С кърма- да. Чисто не. Аз така давах, цедях с помпата, голям зор беше, нищо не успявах да изцедя, даже и на ръка съм се цедила, за една лъжичка докарвах. Вътре капех 2 капки, после пак цедях и слагах още две капки... това от страх, че ги плюе и се застраховах с две лъжички. Колийф трябва да стои в хладилника.

# 670
Аз не забелвам. То пишлето му е толкова малко , че ме е страх да го дърпам/ бутам. Лошото е, че рано или късно трябва да вземем решение ще ли изобщо забелваме, просто не мога да преценя.
Капките за колики аз капех директно в АМ,не съм чакала, нито давала отделно. То при нас и не бяха колики, не бе чудо ... Сега забелязвам, че откакто го сърбят венците е започнал да попръцква. Дали има някаква закономерност?
На 03 става на 5 месеца, реших да 09 да започваме със захранването. Избрах картоф за първа храна, да видим. Пълна индия ми е това- ако дам 2 лъжици, после колко мляко, при положение, че пие 150 мл? Ще се чете още

# 671
Все се чудя с какво да занимавам малкият докато бодърства. Преди време някой беше пуснал едни занимателни игри, които ми дойдоха много на време. Сега намерих и друг сайт с игри за бебета. Има разделение по месеци.
http://www.detetoigrae.com/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE% … 0%b5%d1%86%d0%b0/

# 672
 Тези, дето водите тези дни децата на консултация и ваксини, не ви ли е шубе да ходите по кабинети/поликлиники заради грипа?
Аз звъннах по телефона преди да тръгнем от къщи и лекарката ми каза че точно тогава няма хора и отидохме, иначе щяхме да си стоим у дома.
Био амика капки не се съхраняват в хладилника, това забравих да кажа, затова са удобни.
За забелването - два пъти дневно при смяна на памперса дърпах по десетина пъти съвсем леко без насилие и то се отлепи полека лека, това беше до средата на втори месец. На първата консултация лекарката каза да мажа Банеоцин крем да омекне и тя да го дръпне, но не стигна до нея Simple Smile.
Гери, извинявай, не искам да те стряскам, просто мои предположения. Никой лекар няма да ти каже дали има или не дефицит, не го признават като диагноза. Може и ти да се изследваш, ако имаш, то и беба със сигурност. Специални маркери се търсят в кръвта, има инфо в интернет, прочети. И се успокой, правиш всичко необходимо за мъничето Simple Smile .

# 673
Аз не забелвам. То пишлето му е толкова малко , че ме е страх да го дърпам/ бутам. Лошото е, че рано или късно трябва да вземем решение ще ли изобщо забелваме, просто не мога да преценя.
Капките за колики аз капех директно в АМ,не съм чакала, нито давала отделно. То при нас и не бяха колики, не бе чудо ... Сега забелязвам, че откакто го сърбят венците е започнал да попръцква. Дали има някаква закономерност?
На 03 става на 5 месеца, реших да 09 да започваме със захранването. Избрах картоф за първа храна, да видим. Пълна индия ми е това- ако дам 2 лъжици, после колко мляко, при положение, че пие 150 мл? Ще се чете още
Аз се чудя между картоф и тиква. Ако дадеш 20гр. пюре намаляш с толкова млякото. Мисля, че беше нещо такова, пропуснах ги малко тези редове, че ние се кърмим и не меря мл. Simple Smile
Танчето,при нас явно по-бавно ще стане работата със забелването, още повече, че той шава и рита много и ми се струва дори невъзможно понякога.

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 23:43 от Monika08

# 674
За хладилника знам, че там се съхраняват, но покрай тази болница 5 дена не стоят в хладилник, чак днес ги сложих.

Общи условия

Активация на акаунт