Август роди се малко човече, а първата си Коледа очаква вече!

• 28 379
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
Избрах картоф за първа храна, да видим. Пълна индия ми е това- ако дам 2 лъжици, после колко мляко, при положение, че пие 150 мл? Ще се чете още
Мега, даваш пюре, след което даваш мляко и бебето ще пие колко му се пие Simple Smile Щом яде 150мл правиш толкова и постепенно с увеличаването на пюрето ще си намалява млякото. Дея си го е заместила на половина, яде по 90 мл след пюрето. Днес отказа напълно млякото, но нямаше апетит през деня като цяло. Води се по бебето, то ще ти покаже.
http://zacheto.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/10/15/zahranvane-po- … meso-riba.1192887
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=169604

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 00:49 от Анонимен

# 676
Моника, радвам се, че нашите мерки те успокояват. Всъщност не съм съпоставяла точно с друго бебе на неговата възраст, за да осмисля дали е дребен или не. На кг със сигурност не е от най-едрите. В дългосрочен план бих се радвала да порастне на височина подобаващо за мъж, защото аз съм ниска.

И аз говоря в множествено число. Опитвам се да го избегна, но сякаш е чисто психологически момента. Трябва и двамата да се отделим един от друг емоционално и така.

За пишлето поне такава дилема нямам, то си е забелено.

# 677
Всяко бебе различно приема захранването... Картофът е един от най-неприятните на вкус обаче и внимавайте, че много запича. Морковът също. Добре е да имате подръка тиква и пюре от сливи Simple Smile
Амели, аз имам книгата на Маги, не е чак толкова информативна, лесно смилаема е. Откъде си свали книгата на Рапли? Simple Smile Kакто винаги си най-подготвена.

# 678
Линуша, Симеон като го погледна въобще не ми изглежда слабичък и прекалено дребен, изглежда ми на фона на другите на неговите месеци. Иначе емно много жизнен и жилав, още от родилното Simple Smile Но все пак всички деца се развиват различно. Пък и с баща му сме слаби, на кой да прилича  Laughing аз съм 1,60, той е към 1,85, та се надявам да стане висок. Хубаво е мъжете  да са високи Wink
Алистра, именно затова се двоумя между тиква и картоф newsm78

# 679
С моята беб прекарахме пак ужастна нощ, просто не знам на какво се дължи това. В 23 заспа и веднага започна едно мятане в леглото, ама през цялото време и още продължава.

# 680
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Предавам честта за правене на тема.
Който иска да се заеме да ми пише на лични, за да му дам паролите на акаунта.

# 681
Амели, аз имам книгата на Маги, не е чак толкова информативна, лесно смилаема е. Откъде си свали книгата на Рапли? Simple Smile

Изпратиха ми я по мейла, ако искаш ми дай мейл на лични и ще ти я пусна. В какъв смисъл не е толкова информативна на Пашова книгата, че и без това се чудя дали да я взимам.

# 682
На много страници се повтарят няколко важни неща, а не всички рецепти са пригодени за нас, т.к. Маги е в Канада. Като я привърша ще ти направя резюме в една страница Simple Smile Чудесно за книгата, пращам  Hug
Желаещи да правят темите? Simple Smile Надя? Simple Smile Можем заедно да оформим началната страничка.
За ЗВБ- и при пюрирането бебето не изяжда много и не това е целта. Скоростното захранване много пречи на кърменето, а веществата не се усвояват напълно и в началото отиват предимно в акото. Една майка беше писала колко съжалява, че осми месец е спряла да кърми, защото после бебето е станало ужасно злоядо и капризно, а преди поне в най-лошия случай си е сучело. Отделно аз искам да следя за алергии и да не я запичам. Смятам до 7-8 месец да опитваме и едва по-късно да замествам хранения. Ще пропусна напълно оризовите каши и прочие буламачи.
Моника, и ние сме горе-долу като вас Simple Smile Удивително е как до 2-3 годинки децата се тъпчат, а после се ограничават, за да не дебелеели...като че ли като е бебе не е вредно.

# 683
Таблета ми е на ремонт иначе бих се съгласила. Алистра, ако искаш направи тази, а аз ще направя следващата.
Аз каши може би ще давам, но съм чула, че децата много наддават от тях. Иначе нишесте, кисели и попари не мисля да давам.

# 684
Аз принципно съм съгласна, ще помисля още малко, да видим и има ли още желаещи Simple Smile
Почти приключих книгата на Маги, нейната ода за гхи и жълтъка от "пасищни кокошки" и анатема на картофа  Grinning

# 685
Можем да направим един отряд за създаване на темички и да се въртим. В тоя ред на мисли, не че вдигам ръка доброволно, но ако няма кой и аз съм насреща.  Mr. Green

# 686
Супер е идеята за отряда  Simple Smile Ще вземем паролата от Kalei и ще направим нещо хубаво и ще си го допълваме Simple Smile Аз се захващам да чета BLW, намерих това много сладко видео току що  Heart Eyes
https://www.youtube.com/watch?v=b5X_wEOPGWU
https://www.youtube.com/watch?v=EXwgkyqDSYw

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 20:29 от Allistra

# 687
Забелването се прави с цел да не се стигне до възпаление.Забелва се докато се оголи ръбчето.Точно там се събира бяло вещесъво което не се вижда.Веднъж забелено се почиства всеки ден.Моя батко пропуска да забелва и до 10-тата година отново е залепвала кожичката.Зачервява се и може да се възпали.

# 688
А, дали има значение какво столче за хранене трябва да се вземе ако бебето се захранва по метода ЗВБ... скоро ще трябва да купим и се чудя изобщо какво е важно да гледам при избора?

# 689
Интересна статия за забелването
https://www.google.bg/amp/s/pippilotamentolka.wordpress.com/2011 … -android-motorola

Янна, доколкото четох за ЗВБ (и не само) столчето трябва да е такова, че бебето да може да стои седнало (макар и подпряно с възглавници например) и повечето ползват вакумни купички, за да не може бебето лесно да ги обръща. Също е хубаво поне в началото една мушама да сложеш под столчето, че да се чисти по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт