Томболи, игри, конкурси, награди и подаръци, анкети - 54

• 72 096
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Е, както написах и преди - това е проблем за някои хора, които печелят награди за по 500 (и нагоре) лв на месец.

Интересно, как се установява колко струва наградата - примерно пуфовете - вече ще им пише и цената ли? Знам, че в ОЛХ има едни и същи (спечелени от игри) - и по 60, и по 90, а някъде видях и за 200 лв, но тези цени са неофициални...

# 376
  • София
Не е ново това - преди следях Сделка или не - Румен Луканов всеки път казваше на участниците, че печалбата се облага, защото играта е нехазартна.
Там ясно, печалбата е пари. А големите предметни награди - телефони, таблети. Сигурно ще идват с протокол с цена,която трябва да се декларира.

# 377
Точно този въпрос си зададох сега - аз нямам намерение да декларирам нищо. Как ще се установява - трябва организаторите да се заемат с това, иначе ще е много, много трудно.

# 378
  • София
Лесно се засича - организаторите декларират, че са похарчили. ..лева за награди, дадени на .... лица.А лицата не са ги обявили и готов акт.

# 379
А аз пиша обикновено първо и второ име и служебен адрес...Ще идват на място на всеки един да правят ревизия ли?
И какво излиза - някой беден човек печели нова кола (примерно от играта на Нескафе) и трябва да плати няколко хиляди лв (10%?) данък или да се откаже от наградата?!

# 380
  • I want it all and I want it now.
В САЩ също се дължи данък.
Ако, спечелиш кола имаш няколко месеца да и платиш данъка. Mr. Green
Продаваш и плащаш  Joy

# 381
В САЩ и Европа се дължи и върху хазарта - например печалбите от лотарията. Тук - не.  Simple Smile

# 382
  • Варна, Пловдив
Ами нали сме много богати, защо да не плащаме данък и за една чаша.  Ей, не се наситиха.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 383
Излязоха имената от играта на ДМ, мен ме няма.

# 384
Ами нали сме много богати, защо да не плащаме данък и за една чаша.  Ей, не се наситиха.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
За чаша няма да искат, нито за кутиите вафли, но за електроуредите, ваучерите и т.н. ще се наложи. Смешно - печелиш ваучер за 50 лв от Кауфланд и на края на годината държавата настоява да получи 5 лв от него  Sick

# 385
Излязоха имената от играта на ДМ, мен ме няма.

И мен ме няма.   newsm78
Толкова много награди и нищо...

# 386
  • Перник
може ли линк към печелившите

# 387
# 388
  • при късмета
И до сега така си беше по закон, но облагаемата сума беше друга мисля. Предметните награди не се облагат на този принцип. От нехазартни игри, ако спечелиш, дължиш данък, само ако спечелиш пари. Като играта на Билка например, или на коя прах за пране беше, където си е обявена парична награда.
Не го мислете, не се декларират наградите, които са донесени в предметни такива.

# 389
http://www.dm-christmas.bg/winners заповядай
и мен ме няма
писали сме заедно с Ивекс

Общи условия

Активация на акаунт