Седми клас, Да изпратим годината стара с подаръци камара!

• 53 176
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро!
Весело изпращане на старата и весело посрещане на Нова година!!
Дано мързела и неприятностите останат в 2016 г., а новата 2017 да е спорна и успешна!!
Бъдете здрави!!

# 586
  • София
  С голямо закъснение Весела Коледа! Simple Smile И весело посрещане на Новата година!  Hug

Ние изкарахме една прекрасна ски-ваканция в Австрия. Много ски, много слънце и малко сняг. Децата, а и аз, сме като презаредени. Имам чувството, че училището е било мнооого отдавна и въобще не мога да се занимавам с него. За наборът се подразбира-той винаги е така.  Laughing Иначе за да ни е чиста съвестта, разходихме едни сборници до там, да видят и те свят. Не излязоха от куфара.  Joy Joy

# 587
Здравейте момичета. Весело посрещане на Новата година. Много успехи на децата и по-малко притеснения на родителите.
Ние сме си в къщи цялата ваканция. Имах нужда от почивка. Вики последните дни беше болна. Закрепна уж сега, но все мрънкам че ходи гола и може пак да ми сервира нещо. От понеделник ще  се гледа сама.
Имам една задача предновогодишна да попитам. 😂 не успявам обаче да намеря начин как да я напиша.
Корен квадратен от (Корен квадратен от х+3)
Трябва да се намерят стойностите на х
Ако не ме разберете ще се опитам да снима.
Благодаря предварително.

# 588
  • Русе

Корен квадратен от (Корен квадратен от х+3)

Нямам понятие какво точно се счита за решение, но това което ми идва на ума е , че е всяко число на четвърта степен - 3 ще има целоислено решение  или - (x⁴-3)

Още съм болна и много ме е яд- изпуснахме топлия басейн.

Последна редакция: сб, 31 дек 2016, 13:04 от A m b e r

# 589
  • София
Хекси, щом има х трябва да има на какво е равно, като уравнение.. поне според мен  Wink
Иначе може х=1, х=6, х=13 и т.н. все може да се коренува.
Я я снимай

# 590
Странно. Мислех, че съм публикувала. Вероятно става дума за област от допустими стойности. Подкоренната величина трябва да е неотрицателна. Х трябва да е по-голямо или равно на - 3.

# 591
  • София
  И хлапето каза, че само за това се сеща: Може да се коренува само положително число или 0. Те не са учили още корени, но са го споменавали, защото всяко число на втора степен е положително или 0. Поне за тяхното ниво. Simple Smile

# 592
Много ви благодаря момичета. Точно допустими стойности са.
Аз решавам Така, но не съм убедена правилно ли е.
Вземам само нещата под корена .
Х+3>=0
Х>=-3
Обаче ме притеснява двойния корен. Дали съм права като премахване всичко. Няма отговор задачата и не мога да разбера. Отаналите видове задачи си ги припомних, но това е ужас. Няма как да снимам. Пиша през телефона.Чак в понеделник най рано ще пусна.
Благодаря още веднъж.

# 593
  • София
Весело посрещане на Новата година и от нас!

Много искам вече да свършва старата година, че напоследък само проблеми ни създава. Simple Smile Моят тийн скъса връзки на коляното в началото на декември, беше с шина до вчера и направо бях луднала да го карам до училище и обратно цял месец, да не говорим, че класната стая е на 4 етаж. Ами уроците в школата? И те са на последен етаж по едни тесни стълбички, мани....
Новата година ще започне за нас с рехабилитация и дано всичко малко по  малко започне да се подрежда.

Е, бъдете здрави- вие и всички, които обичате! Simple Smile

# 594
Весело посрещане на Новата година.На болните да оздравяват, а на всички ни през новата година много здраве и успех на дечицата ни.

# 595
  • София
За много години!!!

# 596
  • София
  Да ни е честита Новата година!  Hug

# 597
  • Русе

Честита Нова Година , момичета!

Изпратихме старата с уроците научени и в клас и в личните борби.
  От Новата - Надежда да получиме за щастие и мирни дни!

# 598
  • столицата
Да е здрава,мирна и успешна!

# 599
За много години! Здраве , щастие, късмет, успехи!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт