С какво ви дразнят свекървите – 73

• 68 183
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Че тя не го е направила на проблем. Ако беше, досега щеше да е хванала свекървата за перушината. Издразнило я е, споделя, нали темата е за това.

# 211
  • където ми харесва
Ами, не мисля че я е издразнило, след като е очаквала коментари, че това е нормално.
И някак си, цялата ситуация ми се струва нереална, но може проблема да е в моя телевизор.

# 212
  • Северозапада
Очаквала е такива коментари, защото често се пишат подобни в защита на свекърите. Например платили са сватбата - те определят ритуалите и гостите; дали са пари за апартамент - имат право да се бъркат в ремонтите, домакинството и т.н.; гледат понякога внуците - те определят посоката на хранене и възпитание.

# 213
  • при късмета
B.D.O, аз още преди време ти казах, че събираш ли се с турчин, не очаквай да сте самостоятелно семейство, ако ще на хиляди километри да живеете Независимо дали е български турчин или си е от Турция, разлика няма. Командват си свекърите докато мърдат, не докато могат и са с акъла си, винаги, без изключения. И предимно свекърва, жената командва вкъщи, мъжа за пред хората. А ти няма да имаш мъж в семейството докато е жива мака му. Нямаш полезен ход, да си мислила преди.
Не си спомням и другите ти оплаквания в темата по същество, не бяха за сватбата, но ще имаш и още. Деца не знам дали имате, но и в това отношение не очаквай ти да взимаш решения. Какво да ти кажа, честито ти за избора и се радвай на живота. Ако можеш

# 214
  • Бургас
Е, хайде сега, няма нужда чак от такива обобщения. Имам позната, омъжена за турчин, български. Има си мъж и още как, никаква свекърва /жива е и мърда/ не им се меси в семейството и отглеждането на детето. Мъжът й е много на място, много свястно момче. Не бива така да се генерализира.

Адел, струва ми се, че не си разбрала какво е искала да каже авторката. Очаквала е подобни коментари, защото обикновено духа на темата е, че щом свекърите са платили/подарили нещо, то те имат пълно право да се разпореждат без да се съобразят. Очевидно е, че B.D.O не смята това за нормално, щом се чувства кофти от ситуацията и си сверява асовника тук. Последното, което се опитва е да се изкара светица. Чела съм и други постове на жената в други теми, определено има проблем със свекървата. Мъжът също има своята вина, обаче, даже неговата е по-голяма. Но те мъжете масово са такива, страх ги е да се опълчат на мама и да си защитят позицията и семейството, но иначе са силния пол де.... по техни думи Mr. Green

B.D.O, струва ми се, че е време за по-сериозен раговор с мъжа ти на тема мама му. Имаш и други случки с него, не е като да нямаш насъбрани причини да го "насметеш" малко. Да не се разбира да вдигаш скандали, но ясно и категорично да му поставиш въпросите и да изискваш действия от негова страна. И ако не сложиш и ти самата граници на свекърва си, че и на мъжа си на време, ще патиш цял живот.

# 215
  • Варна
Сега се сетих. Тя беше, която се оплакваше от грубо вмешателство на свекърите и даже от някаква супер гадна реплика от страна на свекървата, на датата на рождения ден на детето й, а тя тогава не искаше да празнува, защото скърбеше за другото си дете, починало на същата дата. Не греша, нали?  Тогава свекърите се бяха натресли да празнуват зорлем, а мъжът й беше си замълчал.

Ма ко, май много права ще се окажеш.

# 216
На  мен пък ми е мъчно за това момиче.Влюбила се ,омъжила се без да пресмята,като много други,както и  аз без да смятам  и  с вяра,е този мъж ще се грижи за мен.Помня я  като бременна с близнаци,как свекървата избродира буквите на имената върху дрешка, кръсти ги неродени.Явно  е  постигнала  нещо,името е  друго. После съобщи,че  е загубила едното дете при раждането ,ако не греша времето,и  на годинката и  се изтърсиха да празнуват,точно на датата,без да отчетат,че има и  помен на другото тогава.Грубо казано помен ,за нея е  и тъжен ден. Те с музиките и   напиването ,все едно няма  трагична случка на този ден.Могат на друг около него да го направят и могат по-тихо,пък ще има рождени дни за гърмежи нататък. Сега каза и това. И е  ясно за мен защо очаква други реакции-има опит вече как се отнасяме с нея. Сега просто не свързахме  с другото.
Силно се надявам,че каквото е взела,взела ,ще им даде останалото поне за новия  дом. Има много такива,дето пазят нещата на младите,докато влязат в своето жилище,няма как да го носят по квартири и пазят там,но явно това няма да е така за тях. И доколкото си спомням ,съпругът и  е зъболекар ,искаха от тях да си работи там,а  се преместиха   в"друга държава" по думите  и.Така,че тя се бори.И погрешно се е надявала да победи във всичко.

# 217
  • при късмета
Много отдавна е изпуснала времето да слага граници.
Преди доста теми, без да споделя етноса на мъжа си аз го предположих. Казах ѝ, че няма да пиша по нейния казус, че няма да е много мило. Тя каза, че няма проблем пък и нито тогава, нито сега съм използвала и една обида.
И не беше покрай празнуването на РД, много по-отдавна беше и казуса беше друг.
Не знам нейния етнос и произход, но според мен тя е променила всичко заради мъжа си, с очакванията и той да промени доста неща. Ако беше израснала с това възпитание, всичко което сега ѝ се случва изобщо нямаше да ѝ прави впечатление и щеше да го смята за съвсем нормално. Така си мисля поне, не знам дали съм права.

Боряна, тук не става въпрос за "нормалното пресмятане". Като се обвързваш с мюсулманин трябва съвсем други неща да се вземат предвид. Особено, ако момичето не е мюсулманка и с такова възпитание. Мъжете не се променят. Ило добре се прикриват преди някоя да им стане "собственост". И тези за които се смята, че са изключения след време "влизат в пътя" заради семейството си, за което винаги смятат родителите.
Аз ако трябва да съм съвсем честна преди много съжалявах такива момичета. Сега съм на друго мнение

# 218
Ма Ко се си изказа компетентното мнение, всички турци са едикакви си, да закрием казуса! ooooh!

# 219
  • при късмета
Пак не си разбрала Зои. В това отношение са еднакви всички мюсулмани, не само турците. Как пък веднъж не разбра нещо от първия пък, като претендираш ти за компетентност?

# 220
Нищо лично ,но като чета този форум ,само мюсюлмани  трябва да има.Все едно другите с нищо не дразнят и не се месят.

# 221
B.D.O, това твоето не е за дразнене, а си е съвсем друго ниво...доста по-голям проблем, и отново главно с мъжът ти.
Дразнене е например моята свеки как се опита да раздели разходите за сватбата на 3, понеже моите родители са разведени. Тоест да платят 1/3 тя и мъжът й, 1/3 майка ми и 1/3 баща ми  Laughing А иначе от 80 човека гости, над 50 човека бяха нейни роднини, защото е от голямо семейство  Laughing

# 222
  • Бургас
Ма ко, съгласна съм, че като цяло мюсюлманите имат тези сходни характеристики, но смея да кажа, че има разлика между арабите и турците, особено пък българските турци. Разбирам чудесно тезата ти и пак казвам, склонна съм да се съглася с нея, но с уговорки.
Иначе, Боряна е права. Ако погледнем темата, ще се окаже, че 90% от списващите са омъжени за мюсюлмани Mr. Green Просто тези характеристики с послушанието и оставянето мама да се вихри, си е масова черта И у българския мъж-християнин. По мое скромно мнение, в пряка връзка с ориенталската "нотка" в историята ни и географската близост тоже Mr. Green

# 223
  • София
Ма ко, съгласна съм, че като цяло мюсюлманите имат тези сходни характеристики, но смея да кажа, че има разлика между арабите и турците, особено пък българските турци. Разбирам чудесно тезата ти и пак казвам, склонна съм да се съглася с нея, но с уговорки.
Иначе, Боряна е права. Ако погледнем темата, ще се окаже, че 90% от списващите са омъжени за мюсюлмани Mr. Green Просто тези характеристики с послушанието и оставянето мама да се вихри, си е масова черта И у българския мъж-християнин. По мое скромно мнение, в пряка връзка с ориенталската "нотка" в историята ни и географската близост тоже Mr. Green

Може географски да сме в Европа, обаче по манталитет сме си баш в Ориента. За съжаление! Ще трябва доста поколения да походят по света и да се сменят, че да си дойдем на мястото.

# 224
  • при късмета
При нашите мъже може и да е послушание, но това е до възпитание и до манталитет на конкретно семейство.
При мюсюлманите е абсолютно и неотменно задължение. Дори при нашите турци, не е въпрос на етнос, а на религия. Аз конкретизирах само " в това отношение", не слагам под общ знаменател всички, като цяло

Общи условия

Активация на акаунт