С какво ви дразнят свекървите – 73

• 67 253
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • София

Свекърва ми - 100 лв за племенника на ММ и 50 лв за нашето.

Каква е логиката?

# 31
По-любимото внуче.

# 32
Няма логика,просто едно от децата и и е любимец и затова на него повече.

# 33
  • Най-красивата страна
Миналата година свеки даде на нашата дъщеря една торбичка с лакомства и 10 лв.
На другата си внучка -на 23 години даде 50лв.Защото била голяма и имала повече разходи. Twisted Evil
Ето това е дразнещо.
Майка ми дава по 100 лв.на двете си внучки.Баща ми по 200лв.
Дядото по 50лв.
За нас сумата няма значение,но да се делят внуците е грозно.

# 34
  • при късмета
Много е гадно де се делят децата, особено, ако на общ празник се дават подаръците заедно, на всички. От децата имам предвид.
Иначе за такава голяма разлика във възрастта на внуците, ако се дадат подаръци(или пари) на различна стойност, някак го приемам. 25 годишната надали ще се зарадва на торбичката с лакомства, а и те са си сума.

# 35
  • София
Някакси не си представям на 23 годишна да се дадат 10 лв. и торбичка с лакомства, щото тя и чорапогашник не може да си купи, а сигурно сладки не яде, че пази талията.
Значи, колкото и да не държим на сумата, трябва да се дадат по 50 лв. и на двете.
Е, ако пенсията е 200лв., ще си погладуват, но всичко ще е поравно и ще остане само срама, че сумите не са като на сватовете.

# 36
Съвсем логично е по-голямото дете да получи по-голям подарък. На малките желанията им са по-малки и по-евтини. Че аз на собствените си деца не купувам равностойни подаръци, а на всеки, каквото ще го зарадва. Не виждам причина на малки деца да се дават пари, що за глупост е това?
Някой ден сигурно ще съм ужасна свекърва, защото пари в брой няма давам като подарък. Това не е подарък, а финансова помощ, особено като чета какви суми искат да прибират някои снахи. Наглост до небето, че и ще се държи сметка за чии деца колко пари е отделила, ужасно грозна работа, не знам как не ви е срам.

# 37
  • София
Янечек, верно ще си ужасна свекърва Laughing
Какво значи, че снахите искали да прибират суми? Какво да купи бабата  на детето като то иска плейстейшън? И ако нито тя, нито родителите, нито другите баба и дядо или някой друг роднина може да си позволи да купи такъв подарък, тогава какво? Засипваме детето с 5-6 нежелани подаръка, щото е много възпитателно? И какво точно ще купиш на 10-12 годишен - книга, настолна игра, евентуално някой аксесоар за компютъра /флашка, мишка/? Те за 2-3 години се изчерпват дребните подаръци. Книгите са хубаво нещо, обаче моят една от 500 стр я изгълтва за 3 дни и после аз бърша праха от нея. По-добре е да се ходи на библиотека.
Затова като се даде в брой пари, може да се обединят и да се получи нещо желано за детето.

# 38
Янечек, много грозно се изказваш! Кой иска да прибира, къде го прочете това? И защо да е глупост даването на пари? Кажи, че не ти харесва и толкова, чак пък глупост. Улеснявам бабите така, не знаят какво да купят, от къде да го купят, дали ще купят точното.

# 39
  • София
Подозирам, че на Янечек по-скоро й е скучно днес следобяд Wink Идва, цопва камъка в блатото и гледа сеир.  hahaha

# 40
Привет!Аз все още нямам свекърва,но ми е интересна темата,защото имам кандидат такава Grinning Чета ви от известно време(тази и предишната тема),но няма как да коментирам досега.На 23  съм,а най-малкият ми братовчед е на 6.Баба ми от на баща ми страната има 4 внука(вкл мен) и винаги ни е давала по равно пари за празниците,няма значение кой малък кой голям,дори когато братовчед ми беше на годинка пак му даваше колкото на мен.Дядо ми от другата страна никога нищо не ми давал,нито купувал,дори и на абитуриентския ми бал  Naughtyи не е защото няма,а просто не е нас с брат ми не прави подаръци,на братовчедите ми задължително,дори им праща пари без повод.Ние вече сме свикнали и не ни прави впечатление,обаче е малко гадно..

# 41
Благодаря за отговорите. Пак повтарям, че въпросът ми беше добронамерен, за да сравня своя часовник.
Горе долу и аз съм така-около 300лв. за двата празника.

# 42
Моите получават картичка за Коледа и Нова година от свекърва ми, вече бивша, за щастие. И още картички за рожден ден и Великден. Ама са от Италия. Понякога звани по телефона за кратко, в общи линии през година-две, за рожден ден. Майка
 ми праща колети с каквото са поръчали децата.

# 43
  • София
Миналата година получих билет за лотарията - 2 или 3 лева. Но за мен тези неща нямат абсолютно никакво значение. Даже предпочитам една блузка и клинче да ѝ вземат, зная колко им е трудно с тяхните минимални пенсии и само картичка с поздравления да получа пак ще ми стане мило. Понякога съжалявам, че се виждат 1-2 пъти в годината, ама не съм виновна аз за мъдростите на сина ѝ

# 44
  • Най-красивата страна
Не става въпрос сумите какви са.Може и по 5 лв.да даде на двете си внучки,но да ги дели така -не го приемам Crossing Arms
Не държа да се дават пари.По един шоколад да им даде,няма да се сърдя,а детето пак ще се радва.

Общи условия

Активация на акаунт