С какво ви дразнят свекървите – 73

• 67 348
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
 Ако не беше пратила-защо не се е сетила! И нашата свекървенска съдба не е лесна-даваш не даваш, угодия няма.
 Доказателство: вижте поста преди и  след моя.

Веселке, тепърва ще имам още една снаха, която може и да не иска да живее на съответния етаж.
Ама синът е домошар и едва ли ще иска смяна на местожителството.  Поради тази причина не остана в столицата, въпреки че има телевизионна специалност и можеше да работи в голяма ТВ.

Сега ви пожелавам  хубава, спокойна топла Коледа! Бъдете здрави и  "НЕ СЕ КОСЕТЕ, ОТИ, ЧЕ ВИ МИНЕ"  /Дори и от свекървенските дразнения/.

Последна редакция: сб, 24 дек 2016, 14:14 от K.A.G.

# 571
Добре, че мойте не са далече и не се налага да пращат.... Ясна ми е от сега картинката. Не разбират от дума и това си е. Аз пък ще се оплача, че мойта още не се е обадила каква е програмата за утре, ама и аз хич няма да се слагам. Ще почнем обиколката по родата, пък като им се натреса да му мислят Simple Smile

# 572
  • до едно тепе
Твоята бие рекордите. Моята е пратила на девера само 11 кг.  Joy
Ми не е сложила кутия със Снежанка hahaha
Весели празници пожелавам на всички.

# 573
Нали зелето е доставено! Останалото ако искате го ползвайте.

# 574

Веселке, тепърва ще имам още една снаха, която може и да не иска да живее на съответния етаж.
Ама синът е домошар и едва ли ще иска смяна на местожителството.  Поради тази причина не остана в столицата, въпреки че има телевизионна специалност и можеше да работи в голяма ТВ.

Сега ви пожелавам  хубава, спокойна топла Коледа! Бъдете здрави и  "НЕ СЕ КОСЕТЕ, ОТИ, ЧЕ ВИ МИНЕ"  /Дори и от свекървенските дразнения/.
Дано да си намери момиче, с което да имат еднакви виждания по въпросът къде ще се живее.
Весели празници и от мен! На някой ако са му излишни колетите,  да праща насам.Wink Ще събера компания да оползотворим храната Wink

# 575
Ми  както натворих  доста неща ,освен да пращам квото артиса...да не се съсипва

# 576
Благодаря,Веселке!
Аз ги чакам всеки момент, ама големият внук е с висока  температура от вчера, та не знам как ще бъднуваме. Иначе съм скромна в приготовленията и едва ли ще артиса. Само  по малко фасул на  фурна, 10-тина сърмички и по половин тава тиквеник и зелник, туршийка, плодове. Питката с паричка също е готова и обикновено се наяждаме с нея, та затова другите неща са само заради традицията.
Иначе съм на линия  за компанията за оползотворяване на колетите.
Е, хайде! Приятно бъднуване, а  утре весела Коледа!

# 577
  • София
Сигурна съм, че ви изглеждам неблагодарна, обаче не съм. Как точно си мислите, че 70 годишна жена носи 22 кг? Свекърът не помага, защото допреди две седмици едва отиваше до тоалетната, пак го беше закъсал със здравето. Ами ако падне, ако се потроши? Голям праз, че ни е пратила храна. Ще ревне да ги гледаме, обаче от 400 км как се гледат възрастни хора? Нито можем да си изоставим работата, нито децата, нито имаме място да ги вземем.  То човек освен мерак, трябва да има и акъл в главата. Защото те са възрастни, но и ние вече не сме на по 20, волни и безгрижни, че като се наложи нещо и да търчим.
Преди време една възрастна жена /двойна свекърва между другото/ ми каза: Най-доброто нещо, което можем да направим за децата си, когато остареем, е да се грижим за здравето си. Като не можем да им помагаме, поне да не им създаваме грижи. Те и без нас си имат достатъчно.
И това е, което най-много очаквам от свекърите си. Да се грижат да са добре - разходки, кафенце с сприятели и редовни посещения при Джи Пи -то. Защото аз преди 4 години освен децата си, едното от които с увреждане, гледах и баща ми на легло. Как оживях и сега се чудя! За щастие успяхме да го вдигнем на крака и сега се гледа сам. Така че по-леко с напъните, няма нужда. Хубаво е да си знаем мярката и да я спазваме, защото иначе може да стане лошо.

А сега весели празници и от мен! Бъдете здрави! Да ви е светло да душите! На този ден трапезата не е най-важното. Тя и затова е толкова скромна, защото важното събитие е раждането на Божият син!

# 578
Защо се впрягаш?Принципно всички  прибавяме по нещо от себе си. Но   така бе няколко пъти,докато видях,че няма нужда нежелано да се дава.
Тази вечер бяхме двама ,утре вечер трябва да пристигнат  другите ми гости. Имат избор да вземат каквото им трябва,но съм направила доста неща да има.За  мен е празник,когато са тук,който   е  рядко е  по-желан и обгрижен. Който е редовен   е  по- семпло ,защото е всеки път по нещо за него.
Радвам се,че схванах  нещата ,но пък помисли, че твоите не  са направили това. И за салатата мисля ,че  веднъж може да се консумира и не  толкова здравословно ,поне да се опита. Но   и  аз предполагам,че  ненужното отива  в коша и не се сърдя.Докато мога,ще искам да ги зарадвам ,после и да искат-няма.
Пък за гледането ,не го мисли толкова....Господ си знае работата, и всъщност ,всичко минава и заминава в този живот.
Пиша,щото  пийнах и нито да спя ,нито нещо друго мога. Зяпам. Иначе хапнахме подобаващо и не толкова канонична-каквото ни душа поиска. Утре  пак. После дълго време може с  намазана  филия  да вечерям.
Весели празници на всички! И добро самочувствие без  дилеми!

# 579
Моята свеки беше поканена нееднократно тази вечер, защото се и видяхме. Категорично желае да дойде на гости утре, на пържоли и винце. Нейни планове...не че ми пречи, ако желае и днес, и утре, не ми пречи. Но ме подразни, че синът й я помоли, тя не ще...здраве да е! Отсреща живее, не е пречка и сега да дойде. Но не иска

# 580
  • Варна

Преди време една възрастна жена /двойна свекърва между другото/ ми каза: Най-доброто нещо, което можем да направим за децата си, когато остареем, е да се грижим за здравето си. Като не можем да им помагаме, поне да не им създаваме грижи. Те и без нас си имат достатъчно.

Моята майка миналата година ми сподели, че за тях най-важното е като остареят да не са в тежест на децата си.

# 581
А защо, мислите, ги натурят и мъкнат тези излишни неща?

# 582
  Внимавайте какво си пожелавате. Тези, които много си гледат здравето ,са готови да вземат здравето на всички около себе си, включително на децата си . От тях нищо няма да получите, но ще ви трупат с претенции и изисквания, защото здравето им изисква комфорт.

# 583
А защо, мислите, ги натурят и мъкнат тези излишни неща?
1. За да се изнерви получателят какви ненужни бокллуци са му изпратени. Демек, на Вуте да му е зле.
2. За да се сецнат и прехецнат в резултат на мъкненето на тежести и да легнат на ръцете на получателя, т.е. пак на Вуте да му е зле.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Майтап, бе Уили! Весела Коледа, мацки!

# 584
 Внимавайте какво си пожелавате. Тези, които много си гледат здравето ,са готови да вземат здравето на всички около себе си, включително на децата си . От тях нищо няма да получите, но ще ви трупат с претенции и изисквания, защото здравето им изисква комфорт.

Абсолютно подкрепям. Да се оплача, защото ми изпратили колет...ай стига, бе!

Общи условия

Активация на акаунт