С какво ви дразнят свекървите – 73

• 67 338
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Ами оправдали сме го това доверие, смятам. И двамата сме се изучили, работим по специалността. Ония времена бяха на мутри, секти и наркотици и сме се опазили.
И след 8 години самостоятелен живот да ни пасат и контролират ми дойде малко некомфортно.

# 541
  • София
Абсурд, аз  се отказвам да им обяснявам колко  е добре да имаш основа, на която да стъпиш, да не мизерстваш, да не се лишаваш от десетки неща, докато се построи "дом и за нашите деца". Тук за някои важи поговорката "Голи пък големи". Ами да блъскат, да  връщат заеми, щом искат и щом за тях е под нивото им да им се даде и то не толкова, защото не го искат, а за да обясняват гордо колко са независими.
Не, просто всеки си преценява плюсовете и минусите. Ипотеката не е толкова страшна за разлика от това някой вечно да ти натяква и да ти се меси, защото видиш ли, ти е дал имот. А и не забравяй малката, но важна подробност, че в доста от случаите "даването" е чисто физическо, но не и документално. Аз не бих наливала пари в чужд имот, особено ако свекърва ми е някоя кофти личност, способна да ме изгони след като й отремонтирам апартамента.
Напълно съм съгласна. Свободата и независимостта са много по-ценни от каквито и да било "моркови".

# 542
Аз не виждам нищо лошо жената да живее в имот на мъжа, на етаж от къща на неговите родители и т.н. стига наистина да го иска и да се чувства добре. При определени условия и аз бих живяла в имот на мъжа ми. Не виждам обаче какво ви пречат жените, които искат да си купят свой дом със съпруга си и могат да си го позволят, без особени лишения. Предоставеният апартамент не се губи, той си остава пак за тях и за децата им.

# 543
  • София

Не, просто всеки си преценява плюсовете и минусите. Ипотеката не е толкова страшна за разлика от това някой вечно да ти натяква и да ти се меси, защото видиш ли, ти е дал имот. А и не забравяй малката, но важна подробност, че в доста от случаите "даването" е чисто физическо, но не и документално. Аз не бих наливала пари в чужд имот, особено ако свекърва ми е някоя кофти личност, способна да ме изгони след като й отремонтирам апартамента.
А, стига с това месене и натякване.
За да се стигне до такъв конфликт, че да се гони собствено дете от жилище, нещата ще да са опрели до кокал и то, не само защото майка му е звяр безподобен или той/ тя изведнъж са се оказали не ставащи за нищо!
Който е решил да ти се меси, ще го прави и ако избягаш на северния полюс- по телефона, по куриер или по скапа.
Що се отнася до документалното прехвърляне- тук има хора, заявяващи, че не биха го направили за собствените си деца, а ти искаш да ти прехвърлят чужд хора, без да те знаят коя си, каква си  и колко струваш?
Да не говорим, че според закона, ако нещо се разбутате, гониш съпружето и 18 години си живуркаш там, докато той плаща наем някъде си.
Аз разбирам, ако имаш и ти жилище на разположение и да седнете да разсъждавате кое жилище да обитавате и кое да давате под наем, но да нямаш нищо, а да се правиш на велик/а, някак смешничко идва.

# 544
А ако жената има сума за около 30 процента от апартамент, които не иска да налива в "предоставения", а иска да ги инвестира в общ с мъжа си, пак ли се брои, че няма нищо? Случаи има много и всеки е индивидуален, не може да се обобщава. Всеки си има своите мотиви да сесъгласява или не с дадена ситуация.

# 545
  • София
А ако жената има сума за около 30 процента от апартамент, които не иска да налива в "предоставения", а иска да ги инвестира в общ с мъжа си, пак ли се брои, че няма нищо? Случаи има много и всеки е индивидуален, не може да се обобщава. Всеки си има своите мотиви да сесъгласява или не с дадена ситуация.
Ами, ако мъжът/ жената не иска да се гърби с тия 70%, защото вече има жилище за семейството и биха могли нейните/ неговите 30% да дадат за нещо по- нужно и смислено?
Защото не разглежда себе си като отделна единица, а като едно цяло с партньора си?

# 546
Как ги уцели тези 30%, аз имам точно толкова 😀. Даже когато се правеше къщата интериорно, свекървата ме попита дали няма да ги дам?! Все пак, къщата е за вас - каза! Не ги дадох.
Искам да питам absurT и КАГ, и те ли така са дали апартаментите, с уловка за съвместен живот?!

# 547
  • Бургас

А, стига с това месене и натякване.
За да се стигне до такъв конфликт, че да се гони собствено дете от жилище, нещата ще да са опрели до кокал и то, не само защото майка му е звяр безподобен или той/ тя изведнъж са се оказали не ставащи за нищо!
Който е решил да ти се меси, ще го прави и ако избягаш на северния полюс- по телефона, по куриер или по скапа.
Що се отнася до документалното прехвърляне- тук има хора, заявяващи, че не биха го направили за собствените си деца, а ти искаш да ти прехвърлят чужд хора, без да те знаят коя си, каква си  и колко струваш?
Да не говорим, че според закона, ако нещо се разбутате, гониш съпружето и 18 години си живуркаш там, докато той плаща наем някъде си.
Не може ли да допуснеш, че има свекърви, които с чиста съвест биха изхвърлили детето си от уж подарения му имот и без нещата да опират до кокал. Има такива гадове, включително няколко такива истории и тук в темата. Не всеки може да си позволи лукса да отиде да живее в чужд дом и да го облагороди ако има възможност да бъде изгонен.
Да, може да ти се месят и живеейки в собствен дом, но може да теглиш една майна на досадника без страх, че ще останеш на улицата. Моя позната беше изгонена от жилището, в което живееше и което е собственост на баща й, защото имала неблагоразумието да има свое мнение. Сега пак живее там, но си мълчи и гледа да не ядосва баща си, защото..... Tired
Относно прехвърлянето - нищо не искам да ми прехвърлят. Наясно съм, че макар и с дарение, при развод снахата може да остане в подареното от свекърите на сина им жилище. Разбирам доводите на свекърите против прехвърлянето, но очаквам и те да разберат моите. Всеки си има своите съображения. Свекърите ги е страх злата снаха да не им вземе след развода имота, снахата пък не иска да си налее парите в имот, който дори не е на мъжа й.....и така.

# 548
  • София
Не, изнесох се в друго жилище- за мен, опцията " дядова ръкавичка" никога не е съществувала, защото съм я преживяла.

# 549
Ами защо тогава ме съветваш да живея със свекърите, с които очевидно не ми е комфортно? Редактирам се за да добавя:
В твоя случай трябваше да им кажеш : елате в това жилище, аз ще се изнеса. И след като се настанят, ти не се изнасяш.

# 550
  • София
Ами защо тогава ме съветваш да живея със свекърите, с които очевидно не ми е комфортно? Редактирам се за да добавя:
В твоя случай трябваше да им кажеш : елате в това жилище, аз ще се изнеса. И след като се настанят, ти не се изнасяш.
Ще ми покажеш ли, къде съм те съветвала да живееш със свекърите, защото аз твърдя, че такова нещо и с опрян пистолет в тила не бих направила!?

# 551
  • Бургас
Просто не се нанясаш преди да са се изнесли предните обитатели. Просто е.

# 552
И аз направих така, затова ми е много интересно опъването на снахите тук, да отидат в готово жилище, само щото било дадено от свекървата, а тя щяла да се бърка, пък локацията можело да не им харесва, пък нямало да бъде тяхно по документ и какво ли не.
Ето в този пост казваш, че се опъвам да отида в жилище предоставено от свекървата и че намирам какви ли не неосновани причини за това.
Аз в няколко поста вече обяснявам, че причината е, че подозирах, че и те ще дойдат да живеят там, което пак казвам се оказа вярно.
Всъщност бръкането на свекървата, лошата локация и жилище което по документи на чуждо име, са си съвсем основани причини за отказване на жилище, при условия да се придобие друго такова.

# 553
Как ги уцели тези 30%, аз имам точно толкова 😀. Даже когато се правеше къщата интериорно, свекървата ме попита дали няма да ги дам?! Все пак, къщата е за вас - каза! Не ги дадох.
Искам да питам absurT и КАГ, и те ли така са дали апартаментите, с уловка за съвместен живот?!

От скоро си в темата и не знаеш, че дарихме на синовете ни къща от 100 кв.м на 2 етажа със сутерен и двор. Всеки живее самостоятелно на своя етаж, а сутерена го ползват общо. В него има 5 помещения, които спокойно могат да си поделят. За мен и наскоро починалия ми мъж, си направихме  нова малка къща от 53 кв.м. Тя също се води на тяхно име, защото дворът е техен . Образно казано, аз съм там на квартира, но не им плащам наем. При дарението не сме поставяли никакви условия за гледане или някаква финансова компенсация.
Единственото, което искам е да имаме нормални човешки отношения. Нищо повече.

# 554
Въпросът беше риторичен, следя форума отдавна и знам историите ви, и те са съвсем различни от моята. Вие сте им предоставили жилищата, приписани или не, без след това да им се нанесете там скришом. Уважавам изборите ви, всъщност уважавам ви двете с absurT, поради житейският ви опит който споделяте тук, но защо за бога ме нападате толкова?!
Вие си представяте млада, гола, но нахална снаха, която бяга от хубавите условия предоставени от свекърите, само от инат. Но съвсем не е така и многократно го обясних.

Общи условия

Активация на акаунт