С какво ви дразнят свекървите – 73

• 67 314
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • Най-красивата страна
Нито една млада снаха не желае съжителство със свекърите.Нито в общ двор,нито в една къща ,нито в един апартамент.Някои се примиряват,ако са безимотни,но надали им харесва.
Ако мъжът има отделно жилище,тогава снахата би отишла да живее там.
На него пък може да са му харесвали условията  при мама ,но след като ще  създава семейство и той иска да  се отдели.

# 556
[quote author
=absurT link=topic=955899.msg34259841#msg34259841 date=1482439212]
А ако жената има сума за около 30 процента от апартамент, които не иска да налива в "предоставения", а иска да ги инвестира в общ с мъжа си, пак ли се брои, че няма нищо? Случаи има много и всеки е индивидуален, не може да се обобщава. Всеки си има своите мотиви да сесъгласява или не с дадена ситуация.
Ами, ако мъжът/ жената не иска да се гърби с тия 70%, защото вече има жилище за семейството и биха могли нейните/ неговите 30% да дадат за нещо по- нужно и смислено?
Защото не разглежда себе си като отделна единица, а като едно цяло с партньора си?

[/quote]
Пример давам просто. Защото от всеки свекървенски пост струи идеята, че снахата няма два лева в джоба и ще гърби мамин златен да плаща цял живот, а много често не е така. Колкото хора, толкова и случаи.
B.D.O. уцелих сумата,защото обикновено ако човек има претенции, то има и финансово покритие. И аз не бих налела такава сума на място, което не е мое,а ако мъжът си държи на този и само този имот, ще трябва да си намери и подходящата жена за този дом.
Поздравления от мен, няма по-хубаво от собствения дом.
За дарените етажи от К.А.Г. мога да кажа, че е хубаво, че момчетата са попаднали на снахи, които им харесва тази ситуация. Иначе си е предпоставка за проблеми ако се появи снаха, която иска да живее на друго място и има тази възможност.

Последна редакция: пт, 23 дек 2016, 06:52 от veselka1

# 557
Въпросът беше риторичен, следя форума отдавна и знам историите ви, и те са съвсем различни от моята. Вие сте им предоставили жилищата, приписани или не, без след това да им се нанесете там скришом. Уважавам изборите ви, всъщност уважавам ви двете с absurT, поради житейският ви опит който споделяте тук, но защо за бога ме нападате толкова?!
Вие си представяте млада, гола, но нахална снаха, която бяга от хубавите условия предоставени от свекърите, само от инат. Но съвсем не е така и многократно го обясних.

Е как защо те ръфат...А сети се  Mr. Green

# 558
  • Варна
Как ги уцели тези 30%, аз имам точно толкова 😀. Даже когато се правеше къщата интериорно, свекървата ме попита дали няма да ги дам?! Все пак, къщата е за вас - каза! Не ги дадох.

Още повече ме кефиш.

# 559
Леллееее, тая тема пак опря до имоти. Че и какво сериозно разискване. Някой няма ли да се оплаче от свеки, че да се върнем към заглавието? Честно казано малко вече ми доскуча. Всеки си има причини и в крайна сметка право да живее където и както иска. А реакциите на свекъри си е въпрос на разбирания. Някои имат късмет да са разбрани и да ги подкрепят ей така от сърце, други са попаднали на такива с остарели разбирания и според мен не само за жилища, а и за всичко друго ще постъпват по този начин. Но никой никога не знае какво го чака, докато не опита да направи промяна. Така че, почвайте да се оплаквате, че иначе темата съвсем се измести....

# 560
Оплаквам се, че моята точно сега реши, че трябва да влезе в болница планувано кой знае от кога.
Обади се предната вечер сутринта синът ѝ да я вземе, че е много зле.
Жената се приготвила чехли, всичко за болницата и подаръците за всички, които всяка година подарява след новата година, когато минат да я сурвакат.
Още два часа след  приемането ѝ в болницата жената казала на лекарката, че вече е добре. Видях покрай нея жените, които са болни в какво състояние са и направих разлика.
А ние си ходихме на село пак да спираме вода, ток и да носим храна за кучето ѝ.
Всяка година я вземахме за нова година при нас/те това си празнуват,макар че са възрастни и моите родители и тя: коледата с колене на прасе само я свързват и коледарите/.
Ако искаше пак щяхме да я вземем не беше нужно това разтакаване точно в този момент. Май я хваща склерозата.

# 561
  • София
Малко прилича на начин да привлече внимание върху себе си това планирано влизане в болница по Коледа.

# 562
Много ми натежават такива номера, домът ми е отворен за всички, няма нужда от подобни сценки...и аз се пържа на такъв огън в момента, но с бабите ми. Свеки май не се сети навреме за точно този номер ...

# 563
Нито една млада снаха не желае съжителство със свекърите.Нито в общ двор,нито в една къща ,нито в един апартамент.Някои се примиряват,ако са безимотни,но надали им харесва.
Ако мъжът има отделно жилище,тогава снахата би отишла да живее там.
На него пък може да са му харесвали условията  при мама ,но след като ще  създава семейство и той иска да  се отдели.

Това също не е така.
Самостоятелен апартамент или къща също не са желана опция, ако са в един двор или на различни етажи апартаментите. Колкото и да са разбрани хората, това не е нормално положение.

Все едно си в блок, но съседите ти са все рода на мъжа и делите всички общи помещения  като коридори, градина, стълбища, двор, гараж, стая за склад и т.н....

# 564
Вероятно зависи и от хората. Аз бих съжителствала в един блок с двете сестри на свекърва ми. Даже преди седмица бях да гледам апартамент в съседен на тях блок. Харесвам ги и се разбирам добре с тях и семействата им. Но не бих живяла даже в един град със свекърите.

# 565
  • Пловдив
Все едно си в блок, но съседите ти са все рода на мъжа и делите всички общи помещения  като коридори, градина, стълбища, двор, гараж, стая за склад и т.н....
Живее се, като няма на къде. Не е приятно, но не е чак такъв проблем. От опит го казвам.

# 566
Все едно си в блок, но съседите ти са все рода на мъжа и делите всички общи помещения  като коридори, градина, стълбища, двор, гараж, стая за склад и т.н....
Живее се, като няма на къде. Не е приятно, но не е чак такъв проблем. От опит го казвам.
Именно.
Не е приятно.  Peace

Последна редакция: сб, 24 дек 2016, 16:49 от Анонимен

# 567
Е, то в блоковете Пена, Мара и Гошо сигурно са тактични и с добро възпитание. Съседите могат да направят живота ти ад повече от родата.

# 568
  • София
Вчера получихме два колета от свекървата с общо тегло ... 22 кг  Joy Joy , а я помолихме да ни изпрати само кисело зеле, защото не слагаме. Че няма да останем с киселото зеле, ми беше ясно от самото начало. Обаче тя ни пита за разни неща дали да ги слага и ние й казахме категорично НЕ, но те естествено бяха сложени. Това е едно от нещата, които много ме дразнят - пита дали искаме нещо, ако не го искаме тя пак го слага /или носи, ако идват/. Естествено купената салата Снежанка отиде в кофата, защото в нея само краставиците бяха естествен продукт /доколктото това е възможно през зимата/, другото си беше химия замаскирана със сухо мляко и млечен протеин.
Нито се оплаквам, нито се хваля - просто споделям  Mr. Green

# 569
  • Северозапада
Твоята бие рекордите. Моята е пратила на девера само 11 кг.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт