С какво ви дразнят свекървите – 73

• 67 270
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Джули, толкова изкуствено им се радваш, че чак през клавиатурата си личи. Няма нужда да го правиш. Тъпо е, че не са помислили за теб, тъпо е и че са ти предложили алкохол, а още по-тъпо е, че са се сдърпали пред вас за това, че свекърва ти е пиела.

Карай си бременността и не ги мисли тези хора.

# 721
Моята С непрекъснато ми предлага ракия-и като бременна и като кърмачка. Нищо нямало, то било добре по малко...Аз още кърмя, тя сигурно не предполага, решила е, че съм станала въздържателка. На Коледа обаче се учуди, че ям салата без да пия ракия-за нея салатата е само и единствено гарнитура за ракия.

# 722
  • Бургас
Джули, толкова изкуствено им се радваш, че чак през клавиатурата си личи. Няма нужда да го правиш. Тъпо е, че не са помислили за теб, тъпо е и че са ти предложили алкохол, а още по-тъпо е, че са се сдърпали пред вас за това, че свекърва ти е пиела.
Ако съм се почувствала издразнена щях да си кажа, така че няма нужда да ми казваш какво чувствам. Нямам проблем с изразяването на чувства. Подразних се малко само заради лошата комуникация.
И никой не се е сдърпвал.

П.П. Не знам какво ти става, но в последно време си доста заядлива и конфликтна. Преди общуваше доста умерено и спокойно. Надявам се, че всичко е наред.

# 723
Всичко е наред, но понякога и аз изказвам мнение, а в случая е, че ми звучиш неискрено. Може би го правиш от добри чувства, но мисля че се напрягаш. С добро чувство ти го казвам.

# 724
Колети, подаръци, а моята С дори не се обади да ми честити Коледа. Simple Smile Не се оплаквам, но когато е умишлено и с цел... Sick Нашите отношения са прекратени и се чуваме само по празници да си честитим и то по-скоро "служебно". Звънна ми два дни след Коледа, но не й вдигнах телефона, защото ми е ясно, че ще ми даде разяснения за причините, поради които не се е обадила. Веднага след това звънна на ММ да му каже, че ми е звъняла, а аз не съм й вдигнала. Разясни му причинете. Седмица преди празниците се беше обадила на ММ. Тогава не обърнах внимание на разговора им, но бяха някакви битовизми. Според нея, ММ се е държал лошо с нея, тя чувала, че аз съм около него и не съм я защитила.  Shocked ММ никога не повишава тон и ако бях усетила подобно нещо със сигурност щях да попитам, какво се е случило или защо спорят. Та жената била смъртно обидена и дава пример, че ако се случи на нея, тя веднага щяла да защити свекърва си. Заключи с това, че тя била вече жена на възраст, а аз се подигравам с нея.  Shocked В момента съм в чуденка дали да й звънна и да й напомня, че тя е била приета от нейната свекърва безрезервно и е имала основания да я защитава, а аз не бях приета в продължение на повече от 10 години, нито като гадже, нито като съпруга на сина й. От друга страна се чудя ако оставя нещата така и не звънна, как ще бъде разтълкувано.  newsm78 

# 725
  • София
А, защо ти пука?
Мъжът ти ли настоява да си в някакви отношения- проформа?
Ако не, забрави че съществува и не си разваляй празниците.

# 726
Моята С и племеника на ММ дойдоха снощи, да се "отчетат", че сме били по Коледа заедно. Детето щастливо, ходи и им говори, а те се занимават с кучето /а то старо и болно и не иска никой да го закача/. Предупредих два-три пъти да оставят старото добиче да си почива и да обърнат внимание на детето, което се опитва от половин час да им привлече вниманието. Свеки възмутено се обърна и ме попита  защо? А малката остана доста разочарована, че трябваше да повтаря едно и също нещо по два-три пъти, докато някой я чуе  #Cussing out

Буба, аз на твое място не бих се занимавала.

# 727
  • до едно тепе
Хм на Джули свекървата и предложила уиски.  Laughing Преди около 2 години бях на преглед за установяване на бременност. Болеше ме гърлото и питах АГ-то какво мога да си взема за него предвид,че съм с инсулинова резистентност и Хашимото и не трябва да консумирам захар, мед и тем подобни бабини илачи. Човека каза чайче с коняк. Като повторих въпроса след 3 мин отговора беше греяна ракийка с мед Crazy
Моята ми подари за Коледа шоколад. Аз съм на диета hahaha hahaha hahaha

# 728
А тя знае ли Simple Smile

Като почнете така: не се била обадила, нищо не подарила, подарила нещо неподходящо... А вие обадихте ли се, подарихте ли нещо, подходящо ли беше Laughing
Основно правило за нормално общуване, без значение дали с родители, свекъри, съседи или непознати - държиш се или правиш за другите това, което искаш и ти да получаваш като отношение.

# 729
А, защо ти пука?
Мъжът ти ли настоява да си в някакви отношения- проформа?
Ако не, забрави че съществува и не си разваляй празниците.

ММ не настоява да имаме, каквито и да е отношения. Познава си я по-добре и от мен и обикновено казва "да не ти пука", "не се занимавай" и т.н. Вероятно така ще оставя нещата.

Птица, свекърва ми е мюсюлманка и не празнува Коледа!  Peace

# 730
На Бъдни вечер и двамата с приятеля ми бяхме на работа през деня, аз бях до обяд, а той до вечерта, затова решихме да се съберем в неговия апартамент вечерта двамата, а аз преди това бях у дома с моето семейство. Той дойде взе ме след работа прекарахме вечерта заедно, а след това и деня. Свеки-то се обади вечерта и такъв скандал вдигна - вие, не мислите за нас, ние сами ли да караме бъдни вечер, това е неуважение, аз знам били сте в тях и т.н и т.н. 
Избълва хиляда неща, които въобще не са така, първо не са били въобще сам, приятеля ми има двама братя, които бяха при тях, второ ние им бяхме казали, че искаме да сме сами, не за друго, просто откакто сме заедно никога не сме прекарвали празниците двамата, а и имахме едни свободни 24h... Много се ядосах ама нищо не казах, вчера вечерта бяхме на гости, пак започва с натякването от врата - Саши мамо, вие защо не дойдохте, ядохте ли, пихте ли, как сте, притеснявам се за тебе. Аз полудях, ама нищо не казах мъж на 29 години, живее сам през последните 7 години, няколко дори в чужбина. Но това което ме уби снощи беше че сложи на синчето храна за вкъщи - а хем съм 10000% сигурна, че тя е напълно наясно с това, че той няма да го яде, защото обикновено яде навън, а ако яде вкъщи то е нещо сега приготвено.  Иначе е пич жената, ама на моменти нещо и отпада връзката между главния мозък и действията.

# 731
Разбрах - храната е основен проблем.

# 732
  • до едно тепе
А тя знае ли Simple Smile
Не съм и се обяснила надълго и нашироко защо последния месец и половина не ям като съм у тях, а си ям вкъщи. Споменах веднъж, че и сина и ще минава на режимно хранене, щото са му много килата. Като се замисля може да е решила жената, че съм заслабнала и да се е притеснила знам ли я.  Laughing  Нали съм добра душа споделих си шоколада с мъжото Whistling

# 733
Моята подари на другата си снаха карта за фитнес и талон за преглед при диетолог за рождения ден, седмица след раждането на внучето...  #2gunfire Аз ако бях.., #2gunfire

# 734
  • София
Но това което ме уби снощи беше че сложи на синчето храна за вкъщи - а хем съм 10000% сигурна, че тя е напълно наясно с това, че той няма да го яде, защото обикновено яде навън, а ако яде вкъщи то е нещо сега приготвено.  Иначе е пич жената, ама на моменти нещо и отпада връзката между главния мозък и действията.
Ами, нормално е за обяснение- има хора, които изпитват удоволствие да дават, особено на децата си и особено неща, които знаят, че са обичали докато са живеели при тях.
Теб какво те бърка, само не ми стана ясно? newsm78
Дразниш се, че на родителите им се иска семейния празник да прекарат с децата си, а не синът им да бъде с гадже, като че ли останалите 364 дни не са заедно.
Разбирам, да си вманиачена домакиня, готвеща тристепенно меню на любимия и състезаваща се със свеки за стомаха му, че да се тръшкаш така, ама и това не е ......

Общи условия

Активация на акаунт