Априлски мами 2016 - Тема 6

• 31 528
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • Стара Загора
Момичета,колко много сте изписали!Аз покрай дългата ваканция на учениците и принудителния отпуск на татко му,че фирмата в която работи е Шуменска и имаха престой заради лошите условия,последните седмици ги прекарах само на печката  ooooh!.Вече всеки е по задачите си и ние се гледаме с бебо  Whistling.
Борис също се буди на всеки час, а преди спеше толкова спокойно  Cry.Всичко при нас започна с предните два резеца,които отдавна поникнаха,но той продължава да си се буди и това е  #Crazy.
Не знам дали някога пак ще си върне спокойния сън,иначе през деня спи 2 пъти-преди обед 1,5ч и следобед към 2 часа.
За килограмите,аз не мисля,че има място за притеснение.Като чета повечето бебчета са между 7 и 8 кг.,или 8 и нещо.По-скоро дебеланковците като нас са 3-4-ма и са изключение.Важни са много неща-стартовите кг.,наследствената предопределеност,ръстът и т.н,така че само да са здравички-пък нека са фини.

# 571
Здравейте момичета!Как премахвате кърменията? Дъщеря ми не иска и да чуе за АМ... Отказва твърда храна и иска само на гърдата ми да виси.. има дни в които яде по малко и след това отново се кърмим. Вечер естествено се буди много за да яде Педиатърът каза,че кърмените бебета доста трудно свикват с храната. ДА ама тя не качва и един грам от два месеца а напротив сваля.. и знам че проблема е в кърменето.. Дайте ми съвет  моля ви!

# 572
След като детето сваля кг, не би трябвало да спираш да кърмиш. Защо искаш да премахнеш кърменето? До 3 кг детето се нуждае от кърма\АМ. Масово майките искат да заместват кърменето, не разбирам защо!? Висенето постоянно на гърда означава, че се нуждае от твоята близост, не й я отказвай Simple Smile Буденето вечер го има при всички ни, колкото и да ядат през деня, вечер огладняват. Моят син се буди минимум по 3-4 пъти. А кърменето след друга храна е препоръчително.
Относно свалянето на кг - имаш ли в твоя град или наблизо консултант по кърмене, за да види дали детето засуква правилно? Правили ли сте изследвания заради свалянето на кг, да не би причината да е другаде? Каква твърда храна предлагаш? Възможно е да й е неприятна консистенцията ( прекалено гъста напр.), времето, в което й я предлагаш ( напр. ако е много гладна, не би била склонна да хапне нещо различно от кърма), начинът, по който й я предлагаш ( в никакъв случай насила)? Аз захраних на 6 мес., едва на 8 мес. започна да яде, трябваше му време да свикне, по наблюдения тук в темата, повечето бяха така. Вие на колко сте и кога захранихте?

# 573
  • Стара Загора
Може пък и вкуса да не и харесва.Например има дечица,които харесват повече домашните пюрета или пък купешките.Някои предпочитат зеленчукови,други-плодови.Може да слагаш към пюрето кърма,така на някои им харесва повече.Могат да се пробват много варианти.Съвсем ли никаква твърда храна не приема?Вие като се храните как реагира?

# 574
  • София
xxlusivee,  и аз не смятам, че проблемът е в кърменето.... Все пак това е най-чистата и добра храна за бебето... А това, което педиатърката ти е казала, ми звучи странно... Че кое бебе трябва да свикне лесно с твърда храна? Дали е на АМ или кърма, пак започваме всички с мляко... Тя да не предполага да почнем от плодове и зеленчуци направо?? И аз те съветвам като другите, да се вържеш със специалист или да смениш педиатъра, след като сваля килограми. Аз след като бях на конслутация по кърмене, се установи, че бебето ми не засуквало правилно...Сега откакто знам това и следвам инструкциите, разликата е огромна - и в гърдите нямам бучки, и бебо се буди вече втора нощ не на два часа, а на три или по-малко.
При нас сега обаче се появи друг проблем. Откакто хапваме повече друга храна, виждам, че малчо изаква по -гъстичко и много се мъчи при изхождане...Нощес  и сутринта пак рева като изака акото...Някой имал ли е такъв проблем? Дали не съм прекалила с количествата, или пък трябва някак да променя консистенцията??  newsm78

# 575
  • Стара Загора
xxlusivee,  и аз не смятам, че проблемът е в кърменето.... Все пак това е най-чистата и добра храна за бебето... А това, което педиатърката ти е казала, ми звучи странно... Че кое бебе трябва да свикне лесно с твърда храна? Дали е на АМ или кърма, пак започваме всички с мляко... Тя да не предполага да почнем от плодове и зеленчуци направо?? И аз те съветвам като другите, да се вържеш със специалист или да смениш педиатъра, след като сваля килограми. Аз след като бях на конслутация по кърмене, се установи, че бебето ми не засуквало правилно...Сега откакто знам това и следвам инструкциите, разликата е огромна - и в гърдите нямам бучки, и бебо се буди вече втора нощ не на два часа, а на три или по-малко.
При нас сега обаче се появи друг проблем. Откакто хапваме повече друга храна, виждам, че малчо изаква по -гъстичко и много се мъчи при изхождане...Нощес  и сутринта пак рева като изака акото...Някой имал ли е такъв проблем? Дали не съм прекалила с количествата, или пък трябва някак да променя консистенцията??  newsm78

Пробвай да добадиш мазнина като кокосово масло, масло или Гий, зехтин или авокадо. Готовите пюрета са с рапично олио.

# 576
  • Стара Загора
Snowflake,принас положението беше същото в началото.Винаги плачеше.Трябва да предлагаш повече течности и всичко ще си дойде на мястото.Сега изпиваме по 70-80мл. вода на ден и няма проблеми.

# 577
Сноу, така е за съжаление, дано по-бързо им свикнат стомахчетата. Редувай запичащи с разхлабващи храни, а не например всеки ден морков.

# 578
Здравейте! Днес моята принцеса става на 9 месеца. Не мога да повярвам,колко бързо минава времето.
Ние бяхме на разходка и толкова се измори, че сега съм я оставила да спи навън в количката.Необичайно за нея.По принцип, спра ли да бутам, тя ококорва очи.
Поздрави и прекрасен ден! bouquet
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 579
Неусетно минава времето! И у нас най- сладката храна е телефонът Grinning снощи даже набра някакъв номер.
Дано довечера си легнем навреме, че снощи легнахме след полунощ, и не защото на Максим не му се спи. Той не желае да стои в кошарата, изобщо на 1 място не стои и аз през деня не върша нищо. Когато таткото се прибере към 7 ч. започваме пускане на прахосмукачки, миене на съдове, готвене, къпане на трима ни...и лягаме чак към 12...

# 580
  • София
Благодаря ви за съветите, момичета  Hug

Маманорге, честита месечинка, да е много здрава Принцесата, и да ви радва много  Heart Eyes

# 581
  • Стара Загора
Каква прекрасна малка принцеса  Hug.Да е жива и здрава!
Днес за следобедна закуска предложих препечена ръжена филийка с пастет от авокадо и обезсолено сирене -е няма такова лапане  #Crazy.Много му хареса.

# 582
 Здравейте!Изчела съм света относно темата за захранване и кърмене... Наясно съм,че кърмата е най-доброто,което мога да дам щ..Дъщеря ми в напалото не сучеше правилно, но след консултация се научих да я кърмя както трябва. Започнах захранване на 5месеца защото имаше всички признаци. В началто първо кърмих и след около 40мин или час давах твърда храна.След това дъщеря ми сама поиска първо да яде твърдата храна и смених режима.След известно време отново се върнахме на първоначалния режим и в един момент започна да отказва твърдата храна  имаше силни болки в корема и плачеше. Направихме изследвания защото имахмр съмнение за алергия към глутена, но слава богу не беше така. Има ниско желязо и липса на витамин Д(Което е разбирамо предположение,че не яде) и сега сме на добавки.Ходихме на друг педиатър, който ни посъветва някой друг да я храни , но естествено няма резултат. Яде понякога плодове пюре или малко кисело мляко(бебешко) с бисквити. Зеленчуци,месо и риба, зърнени и Ам отказва. Пробвала съм всякакви консистенции и комбинации и няма резултат. Предлагала съм храната в столчето и за хранене, на дивана, в проходилката и пред телевизора... Стиска устата мънка и иска да я накърмя. След това естествено не иска да яде друго, но проблема е , че кърмата ми е много малко и не и стига. Въпреки това тя предпочита да седи гладна отколкото да яде нещо друго ило да пие Ам. И така се кърмим на по-малко от час. Положението е кошмарно. Не мога да въвеждам никакви нови неща предположение,че не яде..
Относно твърдото ако също имахме такъв проблем. Сега като е на повече на кърма се оправиха нещата.

# 583
Доста неща прочетох и чак се обърках кой какво е писал вече, за това ще стрелям на посоки да поръся с мерудия Wink
С нищо не занимавам Тервел и на нищо не го уча. Заигравам го и му предлагам 2-3 неща да видя с кое ще предпочете да си играе. Показвам му неща и на 2-3 я път обикновено е схванал идеята, но го оставям сам да се справи, до колкото може. Не мисля, че трябва да го уча на това как аз правя нещата или как аз ги разбирам , а само да му покажа моя начин без да налагам нищо. С негово мислене, асоциации, копиране, възможности и т.н. той сам ще намери най-правилния начин за него си.
Всеки ден го извеждам 1-2 пъти за по час грубо( вярно тук поне няма много вятър да не кажа, че изобщо нямаше последната седмица) или обикаляме кварталните магазини да напазаруваме и/или го оставям на снега да поседи, после хвърлям снежни топки, играем с кучето кварталните котки и т.н.. Чистия въздух му помага после и за апетита и за спането.
А за нежеланието за хранене......щом не иска- не иска. Явно има причина- не се харесва вкуса, дразни стомаха, не се усвоява добре и т.н.
Телефонът е с парола и за всеки случай ако се докопа до него забранявам повикванията, оставям го да си поиграе малко и пак ги активирам. От месеци насам съм му отделила едно дистанционно, което не работи. Лошото е, че вече много добре знае, че то не прави нищо, а другото кара картинките на ТВ да се сменят. Има много кабели у дома , но и за това съм се погрижила, имаме няколко стари USB кабели, които стоят в коша с играчки, така че вече е свикнал и за него не са нищо по-различно от всичко останало. Има и стара клавиатура и безжична мишка, с които си играе, когато трябва да се върши работа на компа. Още преди да може да се докопа до каквото и да било съм прежалила всичко, а това което не мога да прежаля съм го сложила така, че той да не го вижда или да не може да го стигне.

# 584
Маманорге, честита месечинка. Имаш прекрасно детенце.

Общи условия

Активация на акаунт