Априлски мами 2016 - Тема 6

• 31 517
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Стара Загора
Момичета, и аз ще му предложа плодове утре.Имам много сочни круши и ябълки.Само мисля да му настържа на по-едро ренде,като за първи опит-да няма инциденти.Бобови и аз не съм предлагала още.Мисля още малко да отложа.
addicted,аз съм точно обратно на теб  Joy.Толкова съм свикнала с годините ММ да го няма/пътува  много/,почти всеки ден и понякога преспива по една или повече нощи,че като е в къщи през почивните дни направо ми тежи да го обслужвам и него.Винаги съм се справяла сама преди с едно и сега с две деца.Само колата да не ми създава проблеми.Иначе като е вкъщи все раздава правосъдие  Embarassed,наваксва за отсъствието през останалото време  #2gunfire.

# 616
Аз давам сурова ябълка в мрежичка, а също и суров банан намачкан в кашата.

# 617
  • Стара Загора
Аз съм давала само банан, авокадо и ананас сурови. За сега другите плодове на пара ги варя, но след 1-2 месеца и сокове/фреш ще й правя вече.

# 618
Явно аз съм от по смелите.
Риба не са яли още,ама и не бързам.

# 619
Аз й давам банан, круша и ябълка ги стържа на едрото ренде,защото все още няма зъбки.
Момичета да ви питам с какво мога да и мажа филийка за закуска?

# 620
Софинка, тя рибата в готовите пюрета е около 8%  Wink Не съм давала от нашата.

Филия за 9 месечно бебе  newsm78

# 621
Хммм, момичета, мислех си да записвам Тервел на детска кухня. Разгледах няколко примерни варианта на менюта и май се разубеждавам. Като цяло е разнообразно, но ми прави впечатление, че се ползва много мляко, захар и нишесте. Рано или късно ще се включат в менюто, но искам да ги избягвам , колкото може повече. Макар, че за 1лв на ден мога да си позволя аз да му ям захарните десерти Wink Някои от Пловдив да има наблюдения и/или мнение за някоя кухня( държавна)?

# 622
Е аз говоря филийката да е от домашен хляб. Но си мислех с какво да я намажа мисля, че някой беше писал за филийка с авокадо и сирене?

# 623
Адиктед Да и те са газообразуващо, но другата друпа дразнят повече стомаха (поне така ни го обясни педито)
Хариста и ние сме така със заспиването... върти се,мъчи се да става, мрънка, криви се.... А и за капак заспива само с мен. С ММ не иска, само да изляза от стаята и започва да пищи. Така е от месеци насам нязнам зъби ли е какво е .. Имаме 4 отгоре и 4 отдолу, доста бързо ги изкара и сега ме съмнява , че излиза някъде назад ама пък толкова време ли ще излиза един зъб? newsm78
Да ви се похваля започнахме да ядем  Wink Онзи ден бяхме на гости на една приятелка и тя има момиченце на 8 месеца у решихме да ги нахраним заедно. Е от тогава яде, незнам дали е защото гледаше как другото детенце ядеше или защото беше на непознато място, но зпочна да се храни не в големи количества, но съм доволна. След това я кърмя и предлагам вода. Всички ми повтарят как трябва да я храня в един и същ час и да и направя режим. Аз съм против режимите , но като гледам детето на въпросната приятелка как си яде нормално и спи нормално започнах да си мисля , че аз бъркам нещо.. Опитах да и направя режим, но не става, тя си заспива когато си иска и яде когато иска. Вашите бебоци имат ли режим?
Относно пресните плодове и аз давам, само в началото ги попарвах. Давам пърче круша и банан. Авокадо съм давала, но не и харесва.Ябълка ме е страх да дам на пърче още. Пробвах да и дам намачкана храната, но се дави много. Незнам как не де дави като си дъвче сама плодовете..

# 624
Незнам как не де дави като си дъвче сама плодовете..
Защото сама си определя как и колко, като се дава с лъжица на каша ( или наситнено)трябва да се глътне, а колко навътре влиза лъчижката или как се разлива храната в устата няма как да знаеш. Всяко нещо, която правят сами си го усещат...
След като има 8 зъба за ред на горните кътници.....На Тервел грубо за месец му никне зъб. Като последните  4 излязоха два по два заедно.
Режим твърд- не.

# 625
Моите са на режим, в началото исках на поискване да се случват нещата, но като почнаха да се застъпват видях, че е невъзможно.

# 626
Софинка, тя рибата в готовите пюрета е около 8%  Wink Не съм давала от нашата.

Филия за 9 месечно бебе  newsm78
Тук има и с по месец по-големи деца ат нашите.При ранно захранване всичко е възможно.

# 627
  • Стара Загора
Добро утро  Grinning
Снощи реших да запиша в колко часа се буди малкото диване и резултатът е цели 6 пъти от 22ч до 07ч, като дори не броя събужданията след баня. Защо не спи това дете? Не плаче, не е гладна, просто се събужда и се обръща на 4 крака или сяда и ако няма никой в стаята надува алармата вече със слаб рев.
До сега винаги е ставала към 7:40-8:20, а днес ме събуди още 7:10, а ми се спиии  Joy

Забелязах, че чаят й на Ганчев на гранули е със захар. Как съм го пропуснала до сега..
Вие какъв чай давате - гранули, пакетчета или на цвят/плод?

# 628
Здравейте момичета!

Вчера бяхме на консултация, Вики е качила 200гр и 1см.  (7680гр, 71см)  Laughing Сега ни мъчи второто зъбче, голям рев е и не може да спи. Не знам при вас колко време ви мъчат, но при нас от 5м ни е надут венеца към кучешките зъби и си я тормози. Толкова време  е просто кошмарно.

На нас предния месец педиатърката ни беше казала да не давам сурови пловодве. Сурови давам банан и авокадо за сега.

decuto , чайче също не давам. Опитах веднъж и не се хареса, поне водичка си пие, но по малко.

Режим никога не съм спазвала, тя сама си го направи, но пак е относително. Като цяло Се събужда около 6-7ч. часовете на хранене варират +- 1 час и вечер заспива към 20ч.

tanaq, аз още не съм давала филийки за закуска, но също съм чувала за авокадо и сирене, както и жълтък и сирене.

# 629
  • Варна
Добро да е  Wink

Червената леща е белена, затова е за предпочитане пред обикновенната, люспата е най тежката-газообразуваща част на бобовите.
Чай моята пикла не пие, но иначе съм пробвала с билка(пакетче), без добавки на захар.
Храненето при нас също е с изключително гладки пюрета, само да усети по едра частица и и се повдига. Иначе трохички/парченца хляб ако и давам си ги хапва.
Ох това спане....вече си мисля че е от зодията  ooooh!
За режима - общо взето сама си го изгради, става към 5-6, после спи към 10 и 15 часа, вечерта ляга към 20-21 часа. Къпим преди лягане вечер. За хранененто гледам да предлагам по 3 пъти на ден, но някой път и до 1 път стигаме, като дали ще го изяде не е сигурна работа, общо взето е основно на кърма. Нощем сучи много активно, буди се през час някъде.

Общи условия

Активация на акаунт