Априлски мами 2016 - Тема 6

• 31 523
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
И аз мислех да хапнем червена леща тия дни Simple Smile Иначе ни казаха да даваме слива за акането - е, доста по-добре е така Simple Smile Ама ги вади едни торти,,,хахаха
 Маманорге, 37. 4 не е ли съвсем в рамките бебешка Т? По принцип над 38 за тях е нещо.

# 601
И аз от 3-4 дена давам червена леща  Peace
Леле Зина колко много меса сте въвели...а ние се мотаем още на пуешко и заешко.

Целина още не съм, но имам във фризера, така че е от следващите.

# 602
И аз й дадох червена леща преди 2 дена и много й хареса.
От два дена ми отказва да яде и много са й бели венците... Ако това неядене е от зъбите.,скоро ли ще избият, че вече нз какво да й давам за да я успокоят?

# 603
Деси, аз бих избрала първо сезонните зеленчуци и плодове. Бих въвела зеленчуците, които мога да готвя и с месо, с грах има много вкусни гозби.
Калоян е готов да бори студената карнобатска зима с шапката Heart Eyes много е сладък!
Екслузив, здравей отново, според мен детето само показва, че не е готова за твърда храна, а иска да суче. Защо мислиш, че кърменето е проблемът? Щом си се интересувала и чела, знаеш, че колкото повече кърмиш, толкова повече кърма ще произвеждаш, като нощното кърмене е определящо, не бива да го махаш Hug колко тежи детенцето ти?
Здравей! Не съм искала да махна нощното кърмене а само през деня да го заместя  с Ам. Знам че колкото повече кърмя толкова повече кърма произвеждам, но при мен не е така... имам много малко и не и стига иска още а то няма. Предлагам веднага Ам но не иска.. В началото на месеца тежеше 7.380 а предния месец 7.550.. Другият месец сме на преглед отново и се надявам да е качила някой грам. Ако беше по-малка щях да се съглася че не е готова за твърда храна, но се захранваме от 5ти месец а вече е на 9 и в началото си ядеше. Продължавам с комбинациите.. Вие какво давате за вечеря? Тук при нас се препоръчва супа или риба със зеленчуци но ми се струва прекалено тежко за вечеря newsm78 и още един въпрос в колко часа вечерят бебоците?

# 604
Аз му давам супа. За час.. Относителна работа.
Вчера яде в 20ч,онзи ден в 19,а днес в 21:30. Зависи кога е станал следобяд и колко е ял от нашата манджа  Mr. Green Днес малко късно ни се случиха нещата, даже се чудих дали да не му дам направо АМ,ама викам айде. После млякото Simple Smile

# 605
  • Варна
Привет  Hug
Ема вечеря във времето от 18:30 до 19:30 долу горе. Давам някакъв вид каша обикновенно, домашно приготвена и понякога ако не смогвам с времето купешка Био, без добавени захари и т.н.т.
Приготвих лещичка - да видим дали ще се хареса на обяд, направих и домашен хляб от който сега ще направя сухари.
Какъв спанак давате, аз след лека размисъл реших, че замразеният, цели листенца ще е по-добър от пресният, все пак е расъл във време когато му е сезон  newsm78

# 606
  • Варна
Не и хареса лещата а е толкова вкусна, не спира да ме изненадва това детенце  Crazy

Снощи успях да счупя термометър и за изненада се оказа живачен  ooooh!, голяма чистене падна.

# 607
На нас педиатърът ни каза да започнем с бобовитр когато стане на 11 месеца , а спанак,броколи,зелета и тем подобни - след годинката тъй като са газообразуващи Peace

# 608
Добър вечер! Аз влизам, за да изкажа възхищението си от професионализма и доброто отношение, което получих от Д-р Сираков, онлайн. Имах съмнения, че дъщеря ми има срастване на влагалището и след много четене и търсене на информация по въпроса се натъкнах на публикации за него, тук във форума.
Писах му и само след няколко часа получих отговор. Поиска, снимка и се оказа, че всичко е наред, но ме посъветва да обръщаме повече внимание на това място при момиченцата, защото случаите на синехия са много повече от колкото си мислим. На мен лично в родилното ми казаха: ''Там няма да пипаш!" Сестрата, която ни води консултациите никога не я е поглеждала там. Човека ми прати и снимка, за да видя за какво всъщност трябва да следя.
 С поста си не искам да всявам страх или да правя реклама. С тази цел не съм написала и къде практикува въпросният лекар. Искам само да подсетя майките на момиченца да следят за това, защото поне на мен никой, нищо не каза и мисля, че тук за пръв път разбрах за това състояние.

# 609
  • Стара Загора
Добро утро, момичета  bouquet
Вчера си направихме много хубава разходка макар и за 1 час, но днес отново вали нещо между дъжд и сняг и сигурно ще пасуваме. Тъкмо ще имам време да направя най-накрая кокосово мляко, че седи в хладилника от преди Коледа  Crazy
Вашите бебешоци хващат ли вече храна с ръце и да хапват на парчета, а не само  гладки пюрета? Изключвам мамите използващи ЗВБ Simple Smile
Правих й безглутенови бисквитки и исках да ги направя на трохи, но е провал и на парчета й ги сложих в кашата и хапва тук-там по малките.
Търся бебешки бисквити и кус-кус без следи от мляко, ако някой има идеи  Hug

# 610
  • Стара Загора
Деси,ние от около 3 седмици тотално изоставихме пасираните пюрета.Супата за обяд и вечеря я готвя като нарязвам ситно зеленчуците и месото,но не ги пасирам.Основното също,само понамачквам зеленчуците.Сам си гризе бисквитка и сухар.Днес даже яде мусака с  телешка кайма-много му хареса. Ние не сме по ЗВБ.Той като цяло не се задавя.
Кус-куса на Plasmon,няма мляко-този за 4м+. Другите не знам,не съм обръщала внимание.
Момичета,на тази възраст могат ли да ядат сурови плодове,че аз засега само на пара съм давала. newsm78

# 611
Незнам дали може,но давам.

# 612
Кривотията у дома продължава, че е и заразна( котката и кучето прихващат вечер от малкия). Не може да заспи по 1 час- иска да спи, сложа го легнал и иска да става и обратно, това го играем за почти всяко спане и дрямка през деня. За 20 мин сън 1 час дундуркане. Да не говорим, че все се върти и накрая иска да заспи полулегнал или седна и се получава, само да си намери правилното място. После като заспи го намествам да не стои крив.Онзи ден само ме изненада спа час и половина на обяд.
Иска да яде, като му дам надава вой, иска сам. Иска бисквита -мрън, давам бисквита по-голямо мрън. Мъчи го следващия зъб/и....сега го боли по-малко от преди, обаче е по-крив.
Плодови си давам сурови, просто избирам по-хлебни ябълки или сочни круши, за да може по-лесно да ги сдъвче.

# 613
Aз досега съм давала плодовете само сурови.
А защо давате червена леща? По-хубава ли е? Аз днес му направих обикновена.
Менделеевка, хубаво ме подсещаш вече да не пасирам, а да режа на дребно. Максим се задавя, днес с хляб се задави ooooh!
Ексклузив, аз си мисля, че точно бобовите са газообразуващи Thinking
Днес беше труден ден за мен, понеделник е винаги така. Почивните дни таткото ми помага и бързо привиквам. Днес бях нервна, уморена, ядосана, изкарах си го на котето, без малко и Макси да го отнесе Confused

# 614
Днес и на мен ми беше кофти,че таткото е на работа.
Имахме гости днес,голяма забава.
Една принцеса на 3 месеца и палавник на 2 години ..и нашите.
Е или е тихо или всички викат.Майките им са ми мн близки от детските години,ама тая лудница незнам как ще я търпим.

Общи условия

Активация на акаунт