Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-11

• 117 110
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Днес ходих да подавам и ми поискаха ЛК на мъжа ми , няма как да я дам защото той замина в чужбина . И не ми взеха документите . Имам ксерокопие на личната му карта ,но дали така ще приемат документите ? Досега все той носеше документите , когато е трябвало понеже беше по - свободен , работеше на смени ! А сега аз направо ударих греда от първия път ? newsm78

# 76
  • Ямбол
Никъде не пише, че чужда лична карта, пък била тя и на съпруг, трябва да се представя. Тя затова е лична, защото се носи лично от притежателя си. А в нормативните им уредби пише, че документите се подават от единия родител. Ако ти откажат на основание липса на лична карта, накарай ги да ти го напишат като отказ в декларацията. После им кажи, че ще си потърсиш правата с техния отказ.

# 77
  • Пловдив
Имам ксерокопие на личната му карта ,но дали така ще приемат документите ?

Да,приемат така.Отивай утре,да не ти изтече бележката за доходите.Но пробвай първо без да даваш ксерокопието.Ако попаднеш на друга,може изобщо да не го иска.Ако се запъне,че е ксерокопие,попитай кога е приемното време на директора на АСП то.Веднага омекват  Wink

# 78
Днес подавах документи. Носих копия от двете лични карти, казаха че не били нужни (а миналата година ми искаха). Пожелаха да видят само моята карта оригинал за справка.

# 79
Благодаря ви много ! Ще пиша утре , да видим какво ще ми кажат ! Аз твърдо съм решила  с директора да говоря , ако нещо ми се опънат пак ! Thinking

# 80
  • Пловдив
За мъжа ти какви документи си приготвила?Да не те върнат заради него

# 81
Попълнила съм документите изрядно ! Имаме сключен брак , попълнила съм данните му , декларациите , подписани са ! Ама ЛК си е у него той замина в чужбина да работи и няма как да тръгне без документи . Имам 3 деца , и всяко от тях има своите нужди .

# 82
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Отивай смело утре пак и ако се заядат за някаква подобна глупост кажи, че искаш писмен отказ с име и подпис на служителя. Много бързо ще ги приемат.

# 83
  • София-Младост
Никъде не пише, че чужда лична карта, пък била тя и на съпруг, трябва да се представя. Тя затова е лична, защото се носи лично от притежателя си. А в нормативните им уредби пише, че документите се подават от единия родител. Ако ти откажат на основание липса на лична карта, накарай ги да ти го напишат като отказ в декларацията. После им кажи, че ще си потърсиш правата с техния отказ.
Онзи ден подадох, без лична карта на ММ, нямах и копие. Приеха документите, но в 14 дневен срок трябва да представя копие. Опитах се да споря, като човек чел нормативната уредба, но не...че дори трябваше да го разпиша. Имах я снимана на телефона, исках да я покажа да свери данните..не можело така. Миналата година никой не я поиска...Обясних, че аз съм декларатор и нося отговорност за декларираното...
И поредната простотия...трябваше на лист да напише, че декларирам, че през месец еди кой си съм получила възнаграждение по граждански договор от ф-ма Х...при положение, че сумата е декларирана и е представен документ за изплащането и.

malkave6tiza
Нека ти я прати на мейла сканирана, разпечати и не се занимавай!
Няма такавадържава просто.

# 84
Искам да попитам при положение, че съм на нова работа от месец и ми трябва бележка за доход, за останалите 11 месеца трябва да взема бележка от старата работа или мога и ръчно да напиша декларация за всеки месец колко съм получавала?

# 85
  • София-Младост
Искам да попитам при положение, че съм на нова работа от месец и ми трябва бележка за доход, за останалите 11 месеца трябва да взема бележка от старата работа или мога и ръчно да напиша декларация за всеки месец колко съм получавала?
Удостоверение от старата работа, с подпис, печат и  задължително изх.№

# 86
Социалните са ужасни с тези лични карти. Миналата година като подавах се оказа, че ММ си е загубил личната карта. Предложихме други документи за самоличност - шофьорска книжка, паспорт - не можело, само лична карта. Та ми дадоха 14 дневен срок да изкараме документа.

# 87
Здравейте!
Имам следното запитване относно детските надбавки. Разбрах, че в случай на напускане на страната трябва да уведомя социалните служби. Въпросът ми е ако прекратя получаването на детските за период от 7 месеца, после мога ли пак да ги възстановя?

# 88
  • София-Младост
Здравейте!
Имам следното запитване относно детските надбавки. Разбрах, че в случай на напускане на страната трябва да уведомя социалните служби. Въпросът ми е ако прекратя получаването на детските за период от 7 месеца, после мога ли пак да ги възстановя?
Да, подавате си отново набора от документи.

# 89
Здравейте,
извинявам се за тъпия въпрос  Embarassed, но на 1 място във всеки град ли се подават документи за детски или има разлика в кой район живееш? И къде мога точно да погледна за инфо, ако има райониране? Въпросът ми е за Варна.
Благодаря предварително  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт