Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-11

• 118 595
  • 753
  •   3
Отговори
# 120
Тази година ли?
Защото от тази година декларацията е нова и не е качена още в сайта им.
Аз подавах януари 2017та.

# 121
  • София-Младост
Тази година ли?
И аз януари подадох...какво е новото в декларацията?

# 122
Никаква идея нямам, за мен са еднакви, това ми казаха там.

# 123
  • Sliven, Bulgaria
Тази година ли?

Новите заявления-декларации са качени в сайта на АСП София още от м. октомври 2015 г.-след като смениха закона през юли 2015 г. Ако се разпечатват от там няма логики да не ги признават Simple Smile В интернет пространството все още има от старите молби-декларации, които са били валидни до промяната на закона.

# 124
И аз това им казах и за мен е абсурдно, но го споделям тук за да няма изненадани.

# 125
Подавах към средата на януари и беше старото заявление.

# 126
  • Sliven, Bulgaria
Подавах към средата на януари и беше старото заявление.

Няма старо и ново заявление. До октомври 2015 г. бяха молби -декларации, а след това ги промениха на заявления-декларации.  Simple Smile

# 127
Добре се, не знам как да ви го напиша.
В район Витоша не желаят разпечатано. Искат на ръка от техните.

# 128
Така, аз взех, че отидох да си взема бланката, дадоха ми и едни неща, които били нови - 2 Декларации за съгласие за разкриване на данъчна и осигурителна информация.
Ето това:  http://www.asp.government.bg/ASP_Files/drugi_deklaracii.doc.
Да ви питам друго - в т. ІV Помощи - без тези по ЗСПД  и ЗЗД, а помощи за помощни средства - ортопедични обувки за дете влизат ли вътре?
и ако трябва да ги обявя, аз нямам никакъв документ за получаването им - Заповедта от социално подпомагане в оригинал се предава на фирмата, от която се закупуват обувките. Предполагам, че си имат тяхна система където да ги видят  newsm78

Последна редакция: пт, 10 фев 2017, 13:07 от Mishe333

# 129
  • Sliven, Bulgaria
Така, аз взех, че отидох да си взема бланката, дадоха ми и едни неща, които били нови - 2 Декларации за съгласие за разкриване на данъчна и осигурителна информация.
Ето това:  http://www.asp.government.bg/ASP_Files/drugi_deklaracii.doc.
Да ви питам друго - в т. ІV Помощи - без тези по ЗСПД  и ЗЗД, а помощи за помощни средства - ортопедични обувки за дете влизат ли вътре?
и ако трябва да ги обявя, аз нямам никакъв документ за получаването им - Заповедта от социално подпомагане в оригинал се предава на фирмата, от която се закупуват обувките. Предполагам, че си имат тяхна система където да ги видят  newsm78

Мисля, че не влизат, но нека някой, който знае за сигурност да потвърди Simple Smile

# 130
  • София
Здравейте, тъй като в момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 год. /340 лв./ ще имам право да получавам детски, ако подам заявление през този месец. Но от 1 март се връщам на работа и предполагам, че веднага ще надхвърлим прага за детски. Трябва ли да уведомявам социалните за промяната в обстоятелствата? Много ще съм благодарна, ако някой ми разясни, че не ми се занимава с документите, ако ще е само за 1-2 месеца.

# 131
  • София-Младост
Здравейте, тъй като в момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 год. /340 лв./ ще имам право да получавам детски, ако подам заявление през този месец. Но от 1 март се връщам на работа и предполагам, че веднага ще надхвърлим прага за детски. Трябва ли да уведомявам социалните за промяната в обстоятелствата? Много ще съм благодарна, ако някой ми разясни, че не ми се занимава с документите, ако ще е само за 1-2 месеца.
Не. Една година ще получаващ помощи на база на сега декларирания доход за 12 месеца назад. догодина когато сумираш сумите и си над прага няма да подадеш и да получаваш съответно.
Промяна се декларира, ако има такав в дохода за 12 предходни месеца, а тогава ти си била на обезщетение само.

# 132
  • София
Много благодаря! bouquet

# 133
Мили мами, имам едно питане. За първи път ще подавам документи за детски. Досега получавах пари от НОИ за майчинство първа година. Скоро ми започва втората година майчинство и ще получавам по 340лв. пак от НОИ. Въпросът ми е удостоверението за доходи за предходните 12 месеца от НОИ ли трябва да го взема, тъй като реално те са ми превеждали сумите или да искам служебна бележка от работодател?
Благодаря.

# 134
  • Пловдив
да искам служебна бележка от работодател?

Да,от него.Без тази служебна бележка за доход детски няма да ти отпусна.Тя ще е пълна с 0.00 лв.Преводите ти от НОИ ще ги видят служебно,а ти трябва да си ги попълниш в молбата.Като сумите ги вписваш за месеца,в който са получени,а не за този,за който се отнасят

Общи условия

Активация на акаунт