кога да подредим всичко в стаята за бебето?

• 3 251
  • 12
  •   1
Отговори
здравейте! Вие кога подредихте мебелите и покупките за бебето? колко по-рано се изпират и изглаждат бебешките дрешки и се сгъват за шкафа? Аз всичко съм купила и нямам търпение да подредя стаята, но не знам кога е добре да се направи и дали ако се подготви по- рано пречи на дезинфекцията и ще трябва да се прави пак

# 1
  • София
Когато ти е кеф. Защо ще правиш дезинфекция?

# 2
еми нали дрешките се перат и гладят..

# 3
  • София
Не съм гладила, освен за естетически цели. Отн. прането – всички нови дрехи ги пускаме през пералня първо. На едно здраво бебе не му трябва стерилна среда.

# 4
чудесно! значи няма значение кога са изпрани Hug

# 5
Аз нищо не бях изпрала и изгладила, просто защото родих доста по-рано от термин. Като родих всичко това свършиха двете баби, но според мен трябва да е максимално близо до раждането, най-малкото за да не се прашат дрехите. А според мен гладенето е абсолютно задължително!

# 6
Аз нищо не бях изпрала и изгладила, просто защото родих доста по-рано от термин. Като родих всичко това свършиха двете баби, но според мен трябва да е максимално близо до раждането, най-малкото за да не се прашат дрехите. А според мен гладенето е абсолютно задължително!

в коя седмица роди? а поне веше ли си подредила нещата?  аз най не искам някой друг да ми ги подрежда и после да издирвам кое къде е..

# 7

в коя седмица роди? а поне веше ли си подредила нещата?  аз най не искам някой друг да ми ги подрежда и после да издирвам кое къде е..
В 37 седмица родих. Ами бях ги сложила в един шкаф, но те като са ги взели да ги перат после са ги гложили в друг, който също беше празен, защото беше чисто нов и все още ненапълнен. Да, наистина е малко кофти да не знаеш кое къде е, но пък то в първите дни и без това не знаеш какво става, така че това ще ти е най-малкия проблем. Другото което е, че аз поне не бях ориентирана кое кога ще ми трябва. Примерно от одеалцата кои ще са ми удобни, колко често ще ги сменям, кои дрехи ще ползвам повече, кои по-малко. Така че даже и ти да си ги изпереш и наредиш, след това съм сигурна, че ще пренаредиш поне още 2 пъти докато всичко стане така, както ти е максимално удобно, така че дали ти ще переш или те последствията ще са същите - чуденка поне 1-2 седмици. После всичко си идва на мястото. А и според мен дрехите като постоят малко повечко и започват да миришат на застояло, за това и не ги изпрах по-рано. Ти в коя седмица си?

# 8
ооо още 26та и смятам преди края на 7ми месец да съм подготвила всичко на мястото му, само дрехите май мама ще ги пере като родя или в 9ти месец ще свърша тая последна работа.

# 9
  • Телиш/Плевен
Лична преценка е това, няма общовалидно правило.
Аз започнах към края на осмия месец. Изпрах и изгладих всички бебешки дрехи, чаршафи, завивки и т.н. След това почти не съм гладила (като цяло не обичам, а и не виждах особен смисъл точно бебешките дрехи да гладя). milenakа е напълно права - няма нужда от стерилизация, ако бебето е здраво. Все пак то трябва да се адаптира в нормалната среда, в която ще живее.

# 10
  • Sofia
Всичко сглобихме и подредихме веднага след като го купихме. С дрехите изчаках малко, защото ме мързеше, но един ден се хванах и оправих всичко. Към 7-8 месец беше. Нещата са си прибрани в шкафове, няма какво да се прашат. Върху леглото има завивка, по рафтовете бършем прах редовно. Кеф ми е да си го гледам сглобено и подредено.

# 11
  • Стара Загора
Амиии всичко почти купих в 8 месец, Като влязох в 9 изпрах дрешките и ги изгладих подредих в шкафче. Иначе детската все още е кочина нищо не сме подредили всико и по кутии кашони и торби а всеки момент мога да родя Grinning
За дезинфекция мога да ти препоръчам един препарат за почистване от ДМ Fitto се казва, био е без химикали със зехтин страхотно почиства и е подходящ за детски стаи. Аз отдавна го използвам защото аз самата съм със алергия към домашен прах и силни препарати не ми понасят повръщам. Има и разни бебешки на Нук за почистване ако искаш. Иначе не е нужно да се гледа бебчо като в инкубатор но все пак трябва да е достатъчно чисто. Simple Smile Само да ти кажа че.в 9 месец няма да ти се прави нищо съдейки по себе си
.. Grinning

# 12
  • София/Севлиево
Точно месец преди да се роди малкия бях готова със всичко-покупки,подреждане,пране,гладене...И добре направих т.к. последните 3 седмици преди раждането прекарах в болницата и понеже живем само аз и ММ у дома ,нямаше да има кой да я свърши тази работа...

Общи условия

Активация на акаунт