MAC & Sephora - 38 тема

• 102 426
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
  • Down south
@ Melany99, именно.
Благодаря!

Относно останалото.
Подарък, разбира се е подарък, но ако приятелка например, ти подари парфюм ($80), който тя обожава, а на теб ти иде да заплачеш от аромата му, какво правиш?
Опциите не са много:
- даваш го обратно на приятелктата Simple Smile
- забутваш го в някой ъгъл, с мисълта,  че все някога може да потрябва
- слагаш го в купчината с неща, които могат да се преподарят
- връщаш го в магазина и със сумата си купуваш нещо, което би влязло в употреба

Коя опция бихте избрали?

Типичен пример - наскоро в тази тема четох за някаква пудра "Ben Ney Banana Powder", която никога не бях чувала,  попрочетох и реших да пробвам. Поръчах я, дойде, но определено не бях очарована, къде ти очаривана, направо разочарована. Лош избор - определено да,  на база прочетено.
Къде я дяна и какво да я правя?
Върнах я, върнаха ми парите, ще ги вложа в нещо по-полезно.
Пазарна политика.
 Всичко в името на клиентите Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 дек 2016, 00:07 от Daylily

# 121
  • София
Де да имаше такива опции и в България, но няма.

Daylily, в България може да се приеме като истинско щастие и внимание да ти дадат семпъл от някой продукт или пък да благоволят да ти отсипят за проба.Може би след 50 години може и да може да се връща продукт, както в развитите пазарни държави, но се съмнявам.

# 122
Ако продукта се бракува ок, но да се продава отново с намаление е кофти за мен.
Както и да е , това в България няма да стане наистина скоро, така че няма смисъл от спорове.

# 123
  • Canada
Тук (Канада) директно са ми отказвали семпъли точно с аргумента, че ако не ми пасне продуктът мога да го върна  #Cussing out Това за мен е безумно и повече не пазарувам от съответното място.
Нямам време и нерви да хвърля едни пари за проба и после да се занимавам с връщане  Peace

Искам да пробвам желаният продукт в адекватни, подходящи и избрани от мен условия. Със сигурност е удобно за клиентите да могат да връщат и има случаи, в които това е оправдано, но по мои наблюдения една голяма част от потребителите просто злоупотребяват  Peace

# 124
@ Melany99, именно.
Благодаря!

Относно останалото.
Подарък, разбира се е подарък, но ако приятелка например, ти подари парфюм ($80), който тя обожава, а на теб ти иде да заплачеш от аромата му, какво правиш?
Опциите не са много:
- даваш го обратно на приятелктата Simple Smile
- забутваш го в някой ъгъл, с мисълта,  че все някога може да потрябва
- слагаш го в купчината с неща, които могат да се преподарят
- връщаш го в магазина и със сумата си купуваш нещо, което би влязло в употреба

Коя опция бихте избрали?

Типичен пример - наскоро в тази тема четох за някаква пудра "Ben Ney Banana Powder", която никога не бях чувала,  попрочетох и реших да пробвам. Поръчах я, дойде, но определено не бях очарована, къде ти очаривана, направо разочарована. Лош избор - определено да,  на база прочетено.
Къде я дяна и какво да я правя?
Върнах я, върнаха ми парите, ще ги вложа в нещо по-полезно.
Пазарна политика.
 Всичко в името на клиентите Simple Smile

Много я търся тая пуста пудра,но оригиналната...пълно е с реплики и ментета..Къде я поръча и колко струваше? И защо не ти хареса?

# 125
  • Down south
Ако продукта се бракува ок, но да се продава отново с намаление е кофти за мен.
Както и да е , това в България няма да стане наистина скоро, така че няма смисъл от спорове.
Не знам какво ги правят, но определено не отиват обратно на рафта, в най-добрите случаи подобни продукти се превръщат в testers

@ Christina-89777,
поръчах я от Амазон.
Не знам какво очаквах, но ми жълтееше, предполагам, че трябваше да се очаква. Не беше за моята тоналност кожа.

# 126
  • Down south
Де да имаше такива опции и в България, но няма.

Daylily, в България може да се приеме като истинско щастие и внимание да ти дадат семпъл от някой продукт или пък да благоволят да ти отсипят за проба.Може би след 50 години може и да може да се връща продукт, както в развитите пазарни държави, но се съмнявам.

Надявам се скоро да има.
Марковите продукти не са никак евтини и клиентите/ползвателите, според мен, заслужават да имат избор.

# 127
Върнатите продукти в Америка директно ги изхвърлят на боклука, да не говорим, че много често изхвърлят и чисто нови, неотваряни и в срок на годност продукти, които не са се продали на разпродажба. Подкрепям идеята продукт, който не е подходящ за клиента, да може да се върне. Но изхвърляне на чисто нови продукти, множество неотворени и неизложени тестери е чисто разхищение и показва колко грозно е станало консуматорското общество там. А тези нови продукти биха могли да се дарят на нуждаещите се вместо да заминават в коша.  Peace

# 128
  • Down south
Дарение на нуждаещите се от маркови продукти?
Моля, кажи къде мога да се запиша?

# 129
Daylili, изхвърляне в кофата на каквито и да било чисто нови продукти от Ulta по-добре ли ти звучи като идея и начин на мислене?

Или може би, защото са маркови, трябва да се изхвърлят, само и само някой да не ги получи безплатно. Не че не правят именно това в Америка.  Peace

# 130
  • София
Принципно да уточня, че всички ние сме запознати с политиката, която се следва в САЩ и знаем, че могат да се връщат неща. Както и всички българи, независимо къде живеят знаят, че при нас не става така. Излишна е демонстрацията на такова учудване  Peace

Много удобни примери се дадоха. Как човек има алергия, как не понася аромата и т. н. Истината обаче често е друга и главната причина за връщане въобще не е "несъвместимост". Почти всеки втори жител на Щатите има You Tube канал и във всеки един такъв канал се обяснява как са поръчали нещо, не го харесват и го връщат. Купува се масово, после масово се връща. Потребителят е забравил да прави обмислен избор, а просто купува, да не би да изпусне нещо и после връща. Ние, от наша страна, сме способни да правим обмислен избор и да купуваме неща, за които знаем, че ще ни харесат. Както вече споделиха повечето дами, всъщност покупките на сляпо са ни едни от най-успешните. И докато зад океана директно се купува, защото нали можеш да върнеш, ние тестваме. Тестерите и пробите именно затова са направени.

Освен това на скромния ни български пазар, се предлагат много малък процент от марките. Ние не сме длъжни да се съобразяваме с това и поръчваме. Да, на сляпо. След гледане, след мислене, след чудене, след съветване. Избираме без да сме виждали и после с кеф си ползваме нещата.

# 131
  • Бургас
И не само че гледаме/четеме , а ми принципно когато поръчвам продукт аз знам за какво го искам, наясно съм с приложението му. Не купувам продукти като колекционер (макар че с тази бройка някой би си помислил точно това) или защото да не остана по- назад от модата и т.н. а като човек  с хоби .
Само че не разбрах откъде тръгна този разговор  Thinking

# 132
# 133
Днес в сефора ми казаха, че не издаавали вече карти, само записват за смс-и.

# 134
И не само че гледаме/четеме , а ми принципно когато поръчвам продукт аз знам за какво го искам, наясно съм с приложението му. Не купувам продукти като колекционер (макар че с тази бройка някой би си помислил точно това) или защото да не остана по- назад от модата и т.н. а като човек  с хоби .
Само че не разбрах откъде тръгна този разговор  Thinking

Тръгна след мой пост, в който помолих, ако някой ходи в Дъ мол да ми купи нещо от колекцията на Марая.

Общи условия

Активация на акаунт