Случи ми се нещо странно XV

• 174 854
  • 768
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте на всички.Извинявам се,че нахлувам в темата.Чета ви от известно време и ми е много интересно всичко,което пишете.Искам да ви разкажа какво се случи  в последните дни от тежкото боледуване на моята мама,която за жалост вече не е между нас.Три дни преди да ни напусне,мама изпадна в състояние,което продължи повече от час-нещо като транс през което време тя само мърмореше неразбираеми за нас неща и не реагираше на нищо(искам да уточня,че до този момент тя беше абсолютно адекватна в говора и действията си). Това и състояние свърши внезапно с бурна радост от нейна страна.Честно да си кажа не мисля,че съм я виждала толкова щастлива някога-тя се смееше и очите и буквално светеха от радост.Започна да говори.Каза:Дечицата ми при вас съм,върнах се,у дома съм си.След като тази и еуфория отмина ни разказа какво е видяла.Стояла на една стълба.Видяла първата жена на брат ми,която почина преди години.Мама и казала,че племенника ми е у дома,попитала я не иска ли да види детето си,а тя и отговорила,че не иска,че той няма работа там.Усетила,че някой я дърпа надолу по стълбата,но тя не искала да слиза.Появили се нейните баба и дядо. Дядо и,който е страдал от задух и не е бил особено здрав приживе казал на баба и да я бута нагоре,защото тя е по-силна.И я избутала...имала е още три дни да живее.В деня в който почина започна да говори да викаме майсторите да довършват новата къща,че трябвало да се нанася в нея.На мой въпрос през деня от сорта на "Мамо  , какво има?" ми отговори "Какво има,какво има.Не виждате ли,че умирам,а вие на сила се мъчите да ме държите тук."  Почина вечерта.Не знам,мисля,че усещаше,че си отива...Много силно се надявам да  е на по-добро място с близките ни хора,които видя.
Извинявам се за дългия пост,но исках да ви разкажа

Много е интересно това, което разказваш. Simple Smile Мисля, че описаното състояние се нарича разширяване на съзнанието. Аз също го преживях, може да се случи и при тежко боледуване. Ако не се лъжа това е подготовка за напускане на тялото. Много е странно самото състояние. Непрекъснато имаш чувството, че си ту тук, ту някъде другаде. Не знаеш дали сънуваш, или е истина. Починали близки те навестяват. Сънуваш чудновати сънища, каквито преди не познаваш  Понякога сутрин като се събудиш, знаеш неща, които няма откъде да научиш.
Да, майка ти най-вероятно е разбрала, че си отива. Строяла си е къща там. Значи е добре. Харесала си е местенце и се е заселила. Не я мисли, сигурно е на добро място. Peace  Simple Smile

# 121
А от какво е боледувала майка ти?

Диагноза-кончина два месеца.Съжалявам,не ми се говори за това,мисля,че ще ти стане ясно.

# 122
Съжалявам,  помислих,  че болестта има нещо общо с нещата,  които е говорила,  особено свързана с мозъка...

# 123
Снощи докато писах,се сетих за една история,която мама разказваше преди време.Та...Брат ми е роден началото на 70те,когато видеозони е нямало.Докато е била бременна,нейната леля и повтаряла,че ще има момче и и казала ,ако познае иска да и купи торта.Мама влиза да ражда и докато е била в родилния леля и починала.Никой не и казва,за да не я уплашат,да и спре кърмата нещо.Вече у дома с бебето(живеели са в къщата на моята баба),мама седи сама с брат ми в едната стая.Разказваше,че леля и влязла в стаята.Била облечена с рокля и обувки,които много обичала и си пазела само за  специални поводи.Казала и,че си чака тортата.Мама и отвърнала,че не е забравила и ще и купи,защото е познала.Лелята се врътнала и излязла.След известно време,мама отива в другите стаи и виждайки,че лелята я няма пита къде е.Гледайки я странно най-накрая и казват,че е починала докато тя е раждала.Интересното е,че са я погребали със същите рокля и обувки с които мама я е видяла.Купила е тортата,която лелята си е търсила и подала на хора.

Някъде назад в темата прочетох за родилните петна.Не знам до колко е вярно това,но аз имам такова във формата на божур-любимото цвете на моята мама.Крала си е божури от някакъв двор като бременна с мен и собствениците са я видели.Дали са и цветята,но тя се стреснала като са я хванали Simple Smile.Не помнеше,че се е пипала някъде,но е факт изразената форма на божур върху моето тяло Simple Smile

# 124
  • София
blondinka7a , моля те да не пускаш няколко поста един след друг, а да използваш бутона Редактирай. Има и как да се вмъкнат два цитата в едно мнение, ако искаш да отговориш с цитиране на въпросите.
Съжалявам за майка ти.

# 125
 blondinka7a, и аз съжалявам за майка ти!
Това с роклята на лелята, с която я погребали, ми напомни за една случка около смъртта на баща ми.
Близък на семейството човек не успя да дойде на погребението. Един-два дни след това разказал на майка, че докато шофирал по междуградски път видял малък параклис и му хрумнало да слезе да запали една свещичка. В същото време обаче се разколебал и си казал, че ще запали като се прибере в града. В този момент му се сторило, че татко седи до него в колата и му казва "Я да не те мързи, тука ще слезеш" и още неща в този смисъл. Първо, че татко беше по-особен човек и думите, които нашия близък сподели, просто 1:1 татко щеше да ги каже в случая. По-странното обаче беше, че близкият ни каза, че татко е бил облечен с един определен цвят риза - тази, с която го погребахме...

# 126
  • волно калдъръмче
При мен има много странни съвпадения. По няколко пъти на ден. Примерно мисля, че е добре да се обадя на мъжа си и да му кажа да вземе хляб. В същия момент той ми звъни и ме пита дали да купи. Или искам да си вържа косата с ластик, за да не ми влиза в очите, докато работя. Мисля дали да прекъсна работа и да осъществя намерението си или да довърша и тогава. Точно в този момент в стаята влиза колежка и ме пита дали имам ластик за коса да ѝ услужа да озапти оплетените кабели около компютъра си. Купила съм чифт чорапи на сина и се оказва, че и той си е купил абсолютно същите преди два дни. Мисля за приятелка, с която не съм се виждала и чувала от години, тя ми пише във вайбър. Сънувам нещо, гледам съновника - става същото.
Скрит текст:
Като казвам "сънувам нещо", имам предвид нещо наистина непровокирано от подсъзнанието. Обикновено сънувам предмети, ситуации и хора, които съм извиквала в мисълта си често през деня. Тогава много добре осъзнавам какво сънувам и дори още в сънно състояние осъзнавам, че това е сън и знам коя е причината за него. Не говоря за подобни сънища. Говоря за динамичен, истински, изненадващ сън.

# 127
Точно това щях да разказвам като дамата над мен-за мои предчуствия.Доста често ми се случва да си помисля нещо за момент и то да се случи. Обикновено е нещо незначително като да си помисля за някой и да ми се обади или да го видя,но преди две седмици излизайки от нас и запътвайки се към колата за секунда ми мина,че ще катастрофирам.Е,не катастрофирах,но ми отказаха спирачките.Добре,че беше рано сутринта на път без движение и успях да спра на ръчна без да се тресна някъде.

# 128
  • София
Две пресни, странни съвпадения:

Седя си на дивана и си ровя в телефона. Мъжът ми идва да ми разкаже за негов колега, който щял да ходи в Сплит, Хърватска, което дава повод да си припомним весели моменти от нашето пътуване до там. Посмяхме се, аз се връщам към телефона и първото, което виждам е някаква реклама на Split. Почувствах се много особено..все едно някой ни беше подслушвал.

Втора случка, малко след тази. Внезапно ми се приисква да купя билети за симфоничен концерт и да заведа майка ми - от няколко години не ни се е случвало да ходим заедно, а преди много обичахме. Та, проверявам по сайтове и о, чудо, през януари ще свирят Бетовен и то не какво да е, а любимата ми Кройцерова соната. Купувам веднага два билета онлайн. След няколко дни се виждам с мама и й казвам за концерта. Тя ме поглежда странно и почва да реве. Аз съоветно се сащисвам, даже се уплаших. Оказва се, че на тази дата, 15 януари, са се запознали с баща ми. Не знаех..и ми стана хем мило, хем някак сюреалистично.

# 129
И при мен нещо странно. Малката дъщеря поръчва на дядо Коледа заек, но трябвало да е розов и малък. Пишем писмото в началото на месеца, и поръчвам на голямата да го търси в София, че в провинцията трудно се намират. Малката преди два дни се сеща, че трябвало заека да държи малко зайче и аз  Shocked питам голямата какъв заек е намерила, праща ми го на снимка - голям розов заек дължи малко зайче  Laughing Направо ми олекна. Как й беше познала мИслите, идея си нямам.

# 130
  • гр.Пловдив
Записвам се да чета  newsm47

Единствените странни неща за мен са сбъдването на сънищата по съновник,които ми се случват откакто съм семейна и ми започнаха големите проблеми....особено миналата и тази 2016г ми се явяваше много пъти покойната ми любима баба да ме предупреждава за ядове и неприятности,които си се оказаха самата истина за съжаление....

# 131
  • Countryside
Прочетох темата, а и някои от предните и съм меко казано учудена, от описаните истории и от познанието ви по темата. Рационален човек съм, да вярвам в късмета и шанса, но дотам. Предчуствията ми винаги съм отдавала на съвпадение или на моментното ми емоционално състояние. В никакъв случай не мога да кажа, че имам силна интуиция, по-скоро винаги "познавам", защото съм запозната със ситуацията или хората или просто това е най-логичното, което може да се случи.
Искам обаче и аз да споделя нещо: преживяла съм клинична смърт, но не помня нищо. Нищичко! Нито светлини, нито съм виждала тялото си отстрани, нито съм се срещала с починали близки. Даже като разбрах, след това изпаднах в шок. Може би съм млада душа? И да, нещата се случват при мен принципно, но винаги с много усилия от моя страна. Дали се броят на пръстите на едната ми ръка "подаръците" от съдбата. Дали има нещо общо с предния живот?

# 132
И да, нещата се случват при мен принципно, но винаги с много усилия от моя страна. Дали се броят на пръстите на едната ми ръка "подаръците" от съдбата. Дали има нещо общо с предния живот?
И при мен така, че даже никога от първият път, добре че съм упорита, та не се отказвам лесно. Но аз пък не съм си мислела да има нещо общо с предишни животи, защото не вярвам в такива. Просто съм карък. Mr. Green

# 133
Дали тук има някой, който разбира от числа? От около година имам чувството, че ме преследва числото 2002. Просто е супер странно как се появява навсякъде. Чувала съм че ангелите/вселената/ съдбата или каквото е там ни изпращат знаци за да ни помагат, но ние най-често не ги забелязваме и разбираме. Случаите, в които виждам това число са толкова много че вече не вярвам да са само съвпадения, но не разбирам значението му и все още не мога да хвана връзка с причините или  последствията от появата му. Вчера например имах РД и видях една кола с номер 2002, а вечерта когато таксито ни спря пред ресторанта където празнувахме с отварянето на вратата на колата погледа ми буквално се забива в паркиран джип с номер 2002.И това да видя две коли с този номер за един ден не се случва за първи път. Всеки път като го видя имам някакво особено усещане,някаква тръпка минава през мен, а и самото число е интересно има някаква вибрация или нещо такова... не знам, но съм безкрайно любопитна да разбера повече. Идеи?

# 134
  • Вече в моята си приказка...
... преживяла съм клинична смърт, но не помня нищо. Нищичко! Нито светлини, нито съм виждала тялото си отстрани, нито съм се срещала с починали близки. Даже като разбрах, след това изпаднах в шок.

Ето това е моята философия за задгробния живот - просто няма такъв. Умираш и отиваш никъде, няма те нито тук, нито някъде другаде. Нищо няма след края. От това ме е страх. Не съм изпадала в клинична смърт, но смъртта, според мен, се доближава много до състоянието, в което изпадаш под пълна упойка. Три пъти съм била под такава упойка и не бях тук и никъде, а все едно ме нямаше, не видях нито светлини, нито душите на починали близки, нито нещо, което да изглежда странно... Е, вярно, не е задължително да "пътуваш" в отвъдното на всяка цена, когато си анестезиран, но все пак... Объркани разсъждения, но предполагам се разбира мисълта ми?! Ще ми се краят да бъде всъщност начало, но дали е така?

Общи условия

Активация на акаунт