Случи ми се нещо странно XV

• 175 280
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
На мен тези дни също ми се случи нещо странно. Бяхме на гости (трапезария и хол в едно помещение), обаче седнахме първо на дивана с домакинята да се видим, докато мъжете имаха нещо да свършат. През цялото време (около 30мин) докато си говорехме се чуваше някакъв шум, все едно от шумна перка на вентилатор и реших, че е от вентилацията, защото имаха оплаквания преди. Като дойде мъжката част и седнахме на масата забелязахме, че шумът идва от една от чашите, която буквално трепереше. Всички чаши бяха поставени една до друга и при треперенето си се удряше в тази до нея и оттам и звукът. Изключихме телевизора, заковахме се на място, но чашата продължаваше да трепери. Не можахме да разгадаем каква беше причината.

# 511
Не можахме да разгадаем каква беше причината.
Вибрация се нарича причината.
Половината "чудеса"са просто и лесно обясними с физика, химия и други науки. Да, има и необясними, но треперещата чаша не е от тях.

# 512
Въпросът беше откъде се появи тази вибрация и защо само тази въпросна чаша от наредените 4 една до друга. Затова и спряхме телевизора, както и ние спряхме да се движим за момент, за да видим да не би да вибрира от нас или от техниката.

# 513
  • София
Лек земетръс?

# 514
Не, това трептене траеше сигурно половин час, докато му обърнем внимание. След като я взехме от масата и я поставихме отново, спря. Както и да е. Simple Smile) Просто реших, че е време да се разпиша в темата най-сетне и аз. Ако разгадаем причината, ще споделя - сигурно е нещо тривиално, за което не сме се сетили. Обаче до тогава си остава странно за нас (гостите и домакините).

# 515
Просто може да е работила пералнята на съседите...

# 516
Това е от някаква много нискочестотна вибрация. Споко! И на мен ми се е случвало.
Живея на много оживен булевард, където минават и трамваи от онези тихите. Хола ми е към булеварда,  а спалнята точно от другата страна. Много често като си лежа в спалнята усещам как леглото ми вибрира (мноого леко), но го усещам. Къде са трамвайните линии, и къде съм аз, но.....се усещат вибрациите.

# 517
  • В.Търново
Жената казва, че е треперела само едната чаша.Ако има вибрация на блока от минаващи камиони или друго на пътя трябва да треперят всичките чаши, да вибрира и пода на стаята.Само едната чаша няма как.Ние също живеем до главен път.Като мине понякога камион или автобес, не винаги и вибрира целия апартамент, блок.Ние сме на първи етаж.Чак гардероба вибрира.Всичко...няма как да реагира само една чаша...  Laughing

# 518
може и само една чаша да вибрира, вие физика не сте ли учили?

# 519
Може самата чаша да е леко дефектна , всяка една нейна  неравност, може  да предизвика вибрация.
А колкото до костенурката-може би е много мила закачка , но аз смятам , че потребителката трябва да стане една -две идеи по-бдителна. Възможно е съседи /или недоброжелателни личности/, да проверяват кога семейството си е в къщи. И кога отсъства. Въпреки, че сподели , че кооперацията се заключва.

# 520
Чашата случайно да е била измита, или мокра? При изпаряване на водата/ промяна в температурата при миене и съхнене се получава такова движение. Има си физическо обяснение, правят го дори плътно захлупени сухи чаши ( или такива с вдлъбнато дъно), идва от промяната на налягането на затворения въздух. Случва се, сравнително често даже (някога работех в заведение, тогава го разкрих този "феномен").

# 521
Олеле, още ли се нищи тази чаша.  Embarassed Благодаря ви за опитите да разгадаем "загадката"! Иначе, не, няма транспорт наблизо и за първи път ни се случва такова нещо (казвам "ни", защото живеем в една и съща сграда).

Чашата случайно да е била измита, или мокра? При изпаряване на водата/ промяна в температурата при миене и съхнене се получава такова движение. Има си физическо обяснение, правят го дори плътно захлупени сухи чаши ( или такива с вдлъбнато дъно), идва от промяната на налягането на затворения въздух. Случва се, сравнително често даже (някога работех в заведение, тогава го разкрих този "феномен").
Това за мократа чаша не се бяхме замислили - възможно е и да е заради това, да. Simple Smile

Определено не сме си въобразявали, че става въпрос за нещо свръхестествено, по-скоро ни беше интересно каква може да е причината за това "физическо явление".

# 522
  • София
И на мен ми се е случвало да ми затракат чашите, но то е, защото на съседите отгоре пералнята им е точно над шкафа, на който си държа ежедневно използваните чаши. И в началото се стреснах, защото помислих, че е земетресение, но полилея не се клатеше. Само чашите вибрираха. После разбрах, че е от пералнята на съседите. НО само една чаша между другите  да трепти...определено би ме стреснало.

# 523
Мале мале големи страхотии споделяте, момичета.

# 524
  • Под липата
В ранното си детство бях основно при баба и дядо. Бяха ми като втори майка и татко. Много ги обичах. Винаги ще ги обичам. Безумно ме беше страх да не ги загубя. Когато баба или дядо на мое приятелче  си отиваше от този свят, изпадах в паника...безумна паника. Всяка тяхна болест ме побъркваше и честно казано, постоянно живеех в тревога за техния живот. Умолявах дядо - по детски, ако си отиде да намери начин да се сбогува с мен...да съм спокойна.
Слава Богу, дядо и баба живяха дълго. Аз пораснах, завърших училище, университет, бях пред сватба. Дядо се разболя...уви, тежко. Беше и със склероза. Не ни помнеше през повечето време. Влоши се в момент, в който не бях около него, а на изпит.
Около полунощ, след дълъг разговор със сестра ми, вече се бяхме умълчали и заспивахме. Беше тъмно. Изведнъж бяла светлина ме обгърна и изпълни. Веднага се сетих за дядо. Светлината постепенно се оттече от мен, а аз казах на сестра ми  - "Дядо почина!"
Тя, разбира се, не ми повярва.
Заспахме.
Рано сутринта - към 5,30, се обади мама и каза, че дядо е починал в полунощ... Вярвам, че той удържа на обещанието си, което ми даде в детството и се сбогува с мен...
Имам подобна случка с кучето, с което живях години. Когато бях в напреднала бременност, а мъжът ми беше в много тежко здравословно състояние и буквално нямаше как да я гледам, защото тя изискваше много грижи и разходки, бяхме я дали за известно време при приятел, докато се роди детето.
 Една вечер, след като се прибирахме от лекар с мъжа ми, влизайки в апартамента, чухме специфично тракане с ноктенца и видяхме през стъклото бежова сянка. Веднага си помислихме за кучето.... Оказа се, че кучето го е блъснала кола преди няколко часа и за огромно съжаление  си бе отишло. Човекът, който  го беше поел, горкия, не носеше вина... Лошо стечение на обстоятелствата... Но е факт! Двамата с мъжът ми я видяхме. Тя се сбогува.

Общи условия

Активация на акаунт