ХАЛИТ ЕРГЕНЧ И БЕРГЮЗАР КОРЕЛ В "ТИ СИ МОЯТА РОДИНА" /Vatanim sensin/

• 60 910
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро и хубав ден!  Hug

Добър вечер! Защо няма повторение тая вечер или ще е по късно?

Вече няма да има повторения на сериала след новата серия. Можеш да я гледаш в сайта на Канал Д или да изчакаш рускините. Те сигурно ще пуснат превода днес или утре.

За първи път нямам нито една забележка към сценаристите.  Хареса ми серията, даже преди малко я изгледах набързо още веднъж.

Много хубави бяха сцените Тефик- Азизе, Тефик- Азизе- Джевдет.

Берг, Халит и Онур ги изиграха блестящо. Дано имат повече общи сцени и занапред.

Както предположихме, Азизе повярва, че Тефик наистина е загрижен истината за оръжието да не стигне до Джевдет, тоест до врага, но не я показаха като някоя заблудена овца, която просто сляпо му вярва. Каза, че ще пази тайната, защото дори и Джевдет да й е съпруг, тя не е предателка, иска мира и спокойствието да се върне в страната им, не иска децата й да живеят като роби. Но няколко пъти помоли Тефик да й обещае, че няма да стори нищо лошо на Джевдет.

Хареса ми много също сцената между Леон и Хилал в конака. Леон й каза много хубави думи. Имаше доста добро скрито послание към турците. Дано са го разбрали. Ама май точно тези, които трябва не гледат сериала.

Леон й каза, че турците не могат да живеят без враг. Те не се обичат един друг, нямат общи мечти, нищо не могат да направят заедно. Единственото, което ги сплотява, е общият враг. Затова въпреки, че недоволстват от "варварите" /гърците, поробителя/, всъщност ще бъдат безкрайно разочаровани, ако един ден се окаже, че тях ги няма. Ако един ден се окаже, че враг няма.

Някои хора пуснаха в туитър клипчета точно с този момент с думите "обобщение на това какво представляваме само в 30 секунди".

Мисля, че Леон знае, че зад псевдонима Халит Икбал се крие Хилал, затова думите му бяха удар в десятката.

Леон: Халит Икбал е доста слаб поет. Какво друго е написал освен революционни възвания? Прочели ли сме нещо красиво от него? Написал ли е поне едно любовно стихотворение?

Хилал: Любовно стихотворение?

Леон: Да, любовно стихотворение.

Хилал: Каква любов, когато страната ни загива?

Леон: Как ще обича страната си някой, който първо не може да изпита любов към друг човек?

Хубава беше сцената на Азизе и Джевдет, когато се прибраха в конака.
Азизе няколко пъти каза "Не издържам", но с такъв глас, сякаш казваше "Моля те, кажи ми,  защо се случва всичко това? Кажи ми, че скоро ще свърши!"

Джевдет й каза, че враговете му стават все повече и се страхува да не им се случи нещо"
Азизе му отговори "Защо, защо?! Отказа се от честта си, отказа се от родината си, откажи се и от нас.", но сякаш му казваше "Кажи ми "защото те обичам, защото ви обичам".
Наистина беше хубаво.

Хубава беше сцената между Джевдет и Ефталия.
Само два жеста на Джевдет, две изречения, но Ефталия сигурно цяла нощ се е въртяла в леглото.  Joy

Много добре бяха направили сцената с взрива на гръцките оръжия и боеприпаси. Показаха след това реакцията на основните герои, на обикновените хора.

И разбира се, най-неочакваната сцена.
Джевдет и Азизе.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Беше много кратко, на самия финал, но хубаво.
Чакаме продължението.

Ето го загатнато във фрагмана.  Laughing

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 08:57 от varna_2

# 61
Добро утро!!!

Отново се насладих на играта на Халит - без думи да каже толкова много. Не преставам да го наблюдавам под лупа за начина, по който говори с очи, не знам как го постига, но е уникално - особено в сцените жените - Джевдет - Хасибе, Джевдет - Азизе, Джевдет -Ефталия, Джевдет - Хилал. Абсурдно е това да се репетира, за да се получи. До такава степен се е вживял в ролята си!

Любими сцени - Джевдет заварва Азизе и Тефик в онази къща, разговорът между Азизе и Джевдет в конака, "случайното" отиване в къщата накрая.

Да, много добро решение на сценаристите за думите, които Леон каза на Хилал - не съм разбрала всичко, но беше ясно, че говореше човешки и вечни неща, тя се пулеше насреща му и не можеше да повярва, че и говори всичко това. За втори път Леон я изненадва. Но....за разлика от феновете...някак си не виждам някаква хармония, която е необходима за двойка между Мирай и актьорът /Леон/. Ниска ми е Хилал, една такава набита, Леон е строен, елегантен..Не казвам, че с Йълдъз са идеалната, но някак си отначало ги възприех повече. Йълдъз от своя страна с това нейно поведение имам усещането, че би направила нещастен всеки мъж, хубаво и го каза Али Кемал - тя обича само себе си.

Вероника също ми харесва.

А Ефталия си е точно певачка. Малко и светна и се фръцна пак. Сигурно с превода ще стане по-ясно, но отношенията и с Тефик са толкова извратени, че няма как да си променя мнението за нея, освен като за безхарактерна и лека жена.

# 62
Добро утро!
Благодаря за превода на фрагмана и поясненията за епизода!
И в следващия няма да намерят кораба, ще го търсят на пристанището. А и нали според думите на Шебнем от интервюто - Ефталия е в центъра на събитията, тоест кораба с оръжието.

Рейтинг newsm10

TOTAL
2016-12-15
SIRA PROGRAM KANAL BAŞLANGIÇ BİTİŞ RATING SHARE

1 VATANIM SENSIN KANAL D 20:26 23:22 6,34 14,33

2 SHOW ANA HABER SHOW TV 18:49 20:00 6,12 16,09
3 CESUR VE GUZEL STAR TV 20:26 23:15 6,04 13,52
4 FATIH PORTAKAL ILE FOX ANA HABER FOX TV 19:00 20:00 5,26 13,76
5 UMUDA KELEPCE VURULMAZ FOX TV 20:15 23:44 4,77 10,99

AB
2016-12-15

1 CESUR VE GUZEL STAR TV 20:26 23:15 8,67 19,81

2 VATANIM SENSIN KANAL D 20:26 23:22 8,58 19,74

3 FATIH PORTAKAL ILE FOX ANA HABER FOX TV 19:00 20:00 6,80 20,09
4 O SES TURKIYE TV8 21:08 00:16 5,59 13,56
5 VATANIM SENSIN (OZET) KANAL D 19:45 20:25 4,56 12,15

20+ABC1
2016-12-15

1 VATANIM SENSIN KANAL D 20:26 23:22 7,88 17,23

2 CESUR VE GUZEL STAR TV 20:26 23:15 7,54 16,43
3 FATIH PORTAKAL ILE FOX ANA HABER FOX TV 19:00 20:00 5,84 16,39
4 SHOW ANA HABER SHOW TV 18:49 20:00 5,41 15,40
5 O SES TURKIYE TV8 21:08 00:16 5,20 11,80

# 63
Много добър рейтинг!   Peace Peace

Браво!
Вчерашният епизод заслужаваше даже повече.

Съжалявам, че едва от снощната серия сценарият влезе в релси.
Ако и началните серии бяха така ударни рейтингът, щеше да бъде много по-добър.
Знам, че историческите сериали се гледат трудно, но ако сценарият беше на ниво още в първите серии, щяхме да имаме много по-високи стойности.

total
1   vatanım sensın   kanal d   20:26   23:22   6,34   14,33
2   show ana haber   show tv   18:49   20:00   6,12   16,09
3   cesur ve guzel   star tv   20:26   23:15   6,04   13,52
4   fatıh portakal ıle fox ana haber   fox tv   19:00   20:00   5,26   13,76
5   umuda kelepce vurulmaz   fox tv   20:15   23:44   4,77   10,99

ab grubu
1   cesur ve guzel   star tv   20:26   23:15   8,67   19,81
2   vatanım sensın   kanal d   20:26   23:22   8,58   19,74
3   fatıh portakal ıle fox ana haber   fox tv   19:00   20:00   6,80   20,09
4   o ses turkıye   tv8   21:08   00:16   5,59   13,56
5   vatanım sensın (ozet)   kanal d   19:45   20:25   4,56   12,15

abc1 grubu
1   vatanım sensın   kanal d   20:26   23:22   7,88   17,23
2   cesur ve guzel   star tv   20:26   23:15   7,54   16,43
3   fatıh portakal ıle fox ana haber   fox tv   19:00   20:00   5,84   16,39
4   show ana haber   show tv   18:49   20:00   5,41   15,40
5   o ses turkıye   tv8   21:08   00:16   5,20   11,80

# 64

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 09:49 от LU4IQ

# 65
Осем серии минаха и мисля, че след тях можем да кажем, че любовната история между главните герои не е носещата конструкция на нашия сериал. Тя не е в центъра, но не е и в периферията му. Може би затова Берг и Халит са склонили да участват в този проект. Ако нещата се въртяха изключително около любовта между Азизе и Джевдет и техните взаимоотношения, препратките към "1001 нощ" щяха да бъдат неизбежни. Понеже всеки втори турски сериал е любовен,  има двама герои, влюбват се, обикновено след като са се мразили Mr. Green и от там нататък се почва,  хората вече знаят наизуст "пътната карта" на взаимоотношенията им. Повтарят се реплики и сцени от сериал в сериал. Голямата част от публиката на ВС избира този сериал, защото е встрани от тази банална линия. Затова и няма натиск от страна на феновете върху сценаристите любовната история да бъде във фокуса. Искат просто да е интересно, динамично, да има силни сцени, да има изненади, обрати. Явно това е водещо по принцип при зрителите този сезон, защото, както вече писах, в най-рейтинговите сериали, любовната история не е в центъра. Джансу Дере няма някой известен актьор, който да й партнира и да се разчита на химията /още една дума, която намразих  Mr. Green/ между тях. В сериала на Чачко е същото. В "Престъпник не може да управлява света" абсолютно същото. Там даже няма актьори, за които може да се каже, че са звезди. Звезди, според общоприетите клишета, имам предвид. Но май заслужават точно те такъв статут. В най-най рейтинговия сериал "Дирилиш" пък да не говорим.  Може би това е новата тенденция. Само Керем Чатай май още не е разбрал, че произволното събиране на популярни имена не произвежда задължително магичен ефект.  Peace
Харесва ми, че сценаристите не се движат по познатите схеми. Например, изобщо не очаквах отношенията между Азизе и Джевдет да се развият така. А пък как ще се развият нещата между Йълдъз, Али Кемал, Хилал и Леон съвсем не мога да предвидя. Там още не мога да разбера кой с кого е.  Mr. Green Радвам се също, че не съм гледала никакви други техни сериали и нямам дежавю моменти, което е доста досадно.

---------------------

Е, снощи сме били върха. И в социалните медии резултатите са чудесни.

.............................

txtloves

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 12:32 от varna_2

# 66
Привет! Hug

Много ми хареса серията - динамична, наситена с драматизъм, с хубавата игра на всички
  и разбира се накрая романтичната сцена... Hug Peace

Благодаря за анализите, коментарите, преводите  bouquet Майдриим  Hug, Варна  Hug

Скрит текст:

Хубав и усмихнат декемврийски петък! Hug

# 67
Оя Доган за сериала в предаването "Renkli Sayfalar"

https://www.kanald.com.tr/renkli-sayfalar/ozel-klipler/vatanim-s … e-nefesleri-kesti

# 68
Здравейте Hug
Благодаря за всичко споделено в темата bouquet
Рейтингът е много добър  Peace

Варна Hugмного точен анализ за турските сериали Peace споделям напълно мнението ти!
 Благодаря за преводите, подсказки и впечатления... smile3525

Имат развитие образите. Али Кемал ме разочарова, че избра лесните пари Close
Интересно- има за пример баща си, мъж- герой, "загинал" като герой за Родината- защо не е облякъл военна униформа newsm78
Леон ме изненада приятно. Усвоява професията си, без да изневерява на човечността си, благородството си,  умен и находчив /основателните съмнения към Джевдет/...

Много силни сцени- Джевдет- Азизе- Тефик Peace

Ефталия- пълно разочарование- една огърлица  я накара да забрави животинското, брутално отношение на Тефик към нея... Shocked

Халит както винаги беше на върха- дори и само 2 минути присъствие да му дадат в една серия- той я изпълва цялата с  харизмата,таланта и играта си bowuu Peace не на последно място и със сексапил Laughing Heart Eyes Embarassed

Азизе , милата, се разкъсва между всички събития в серията- много силна личност, с букет от разностранни емоции,  великолепно пресъздадени от Бергита Hug

Много интересна, динамична, драматична серия,  с превод ще е още по- интересна Heart Eyes

# 69
Цитат
Халит както винаги беше на върха- дори и само 2 минути присъствие да му дадат в една серия- той я изпълва цялата с  харизмата,таланта и играта и не на последно място и със сексапил.

Ефталия го изпрати със захласнат поглед.  Joy
Да видим дали ще подейства.

В крайна сметка, съблазняването също е част от арсенала на разузнавачите.  
Само Азизе да не научи, че ще се свърши, милата. Не искам повече да страда.

Цитат
Али Кемал ме разочарова, че избра лесните пари
Интересно- има за пример баща си, мъж- герой, "загинал" като герой за Родината- защо не е облякъл военна униформа.
Леон ме изненада приятно. Усвоява професията си, без да изневерява на човечността си, благородството си,  умен и находчив /основателните съмнения към Джевдет/...

Напълно споделям.
Все повече ми харесва образът на Леон и все по-малко на Али Кемал.

......................

Като изгледах за втори път последната сцена с Джевдет и Азизе, установих, че той я целуна и остана с нея не за да има алиби,  а защото го искаше. Преди това й каза "Тръгвай". Значи е смятал да си тръгнат от къщата. Тя като му каза, че никъде няма да върви и той вече не издържа.

Другото, което си помислих, гледайки отново серията е, че тялото на Андреас във всички случаи ще изплува. И това ще бъде повод за нови словесни сблъсъци между Леон и Хилал. Ще създаде проблем на Леон и с баща му.

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 12:14 от varna_2

# 70
А на мен ми е любовно като гледам сериала.... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Казвала съм вече -скарани, сдобрени - любовта прелива от екрана.
Азизе ми е много мила. Джевдет въпреки всички удари се опитва да задържи семейството си,
защото ги обича безкрайно. Дори и в грубостта му се вижда желанието да се бори и за любовта си,
и да бъдат сплотени, и да ги опази. Снощи им дойде добре дошла срещата... в празното еве. Както казват - лошото не идвало само, но и хубавото не идва само.  Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 13:33 от Mydream

# 71
Здравейте!
Споделям  мненията за снощната серия.Беше добра.Не усетих кога свърши...и както винаги изключителна игра на Халит ! Макар и да не разбирах всичко за какво става дума...по играта на Халит се ориентирах...Благодарности за превода  HugЖелая ви хубав и успешен петък!!

# 72
Цитат
Азизе ми е много мила.

Азизе се държа много достойно и адекватно в снощната серия.

И в отношението си към Джевдет, и в това към Тефик.

Обеща му да не споделя тайната за оръжието с Джевдет, но не остави усещането, че това е ТЯХНАТА тайна, че са съзаклятници. Направи го, защото е почтен човек, който милее за страната си, а не защото е на страната на Тефик.  Но с думите си показа, че въпреки обещанието да не казва нищо на Джевдет, не го мрази, страхува се да не му се случи нещо лошо, ядоса се, когато Тефик й призна, че той е заложил капана за Джевдет. Тоест не я представиха като жена, на която малко й трябва, за да погребе чувствата към съпруга си.

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 14:04 от varna_2

# 73
# 74
Като чета коментарите ви стигам до заключение ,че всички вече поназнайвате турски.
Наистина в епизода изобилстваха интересни сцени и напрегнати диалози,но когато
не разбираш за какво иде реч ми е трудно да давам оценки.Чакам превода на
осми епизод  с по-голямо нетърпение от превода на предходните епизоди
"Най-добре разбрах последната сцена hahaha
Няма не искам ,няма недей"
Мисля,че търсенето на алиби  подтикна Джевдет  да  награби Азизе и той съчета приятното с
полезното.За този миг и двамата  изгаряха от желание,но Джевдет не искаше да е без нейното
съгласие.А колко не иска Азизе- видяхме Joy
Възможно е Азизе да направи връзка между  думите на Хасан , взривяването на оръжието и
дълго чаканата любовната нощ Това е добре,защото ще разбере ,че Джевдет не е предател,
но ще я огорчи ако си помисли,че не го е  направил от любов и копнеж по нея,а да си осигури алиби.
Само едно въпросче:Когато Джевдет мина покрай стаята на Вероника тя беше по нощница и го гледаше с особен поглед.Аз останах с впечатление,че тя иска да го съблазни.Греша ли?

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 14:39 от nadejda2639

Общи условия

Активация на акаунт