На голямата ми дъщеря откриха течност зад тъпанчето. Това не е толкова голям проблем засега, с малката сме минали дълъг рът със същото заболяване и в момента тя(малката) е с макарички и няма проблем. Въпроса е, че ни предстои полет за празниците. Не е дълъг-2,5 часа, но едният лекар каза, че има опасност от загуба на слуха, а при втора консултация друг каза, че няма проблеми. Полета е в четвъртък и съм се видяла в чудо какво да правя. Информацията е доста оскъдна и не мога да намеря почти нищо. Затова се обръщам към вас,в случай, че имате опит в такава ситуация.
Ще се опитам да опиша максимално добре ситуацията. Та, детето ми се разболя преди тре седмици от пневония и от силната кашлица едното тъпанче се спука спонтанно. В хода на лечението на пневмонията се лекува едновременно и ухото - антибиотика за пневмонията беше подходящ и за отити. Тъпанчето зарастна и я заведох на контролен преглед при УНГ, който ми каза, че има вероятност при кацане слуха да се увреди. Така и не можа да ми обясни точно как или ро-скоро аз не разбрах отлично. Свързано е с налягането при кацане и невъзможността да се изравниналягането зарадитечността. Веднага отидох при друг УНГ, който пък каза, че според него риска е твърде минимален и няма дасе случи нищо лошо. Другата ми дъщеря е летяла 4 пъти с течност в ушите и не е имала проблем. А при нея положението беше доста по-сериозно - течността намаляваше слуха и имашепостоянна хрема.
Доста съм объркана и моля за съвет! Предварително благодаря.