Здравейте! Бих искала съвет. Имаме записан час за лекар, но дотогава ...какви ли не мисли ми минаха.
Лятото малката ми дъщеря- 12г, я заболя дясната ръка и някак започна да трепка в китката. Водих я при личната- каза, че е от преумора. Почина си и се оправи донякъде. Но не съвсем. Остана едно треперене в китката при определено движение- когато ръката е изпъната напред и бавно мести китката нагоре-надолу, ама много бавно. При бързо местене няма проблем. И при лявата китка го има, но мнооого леко. Показвах клипче с това трепкане на рехабилитатор и кинезитерапевт- казват, че е ок, просто е преумора. Тя е толкова емоционална и все си стяга мускулите някак. Например когато има контролно и се притеснява , явно се стяга цялата и вечер има мускулна треска. Да не говорим ,че години наред си движеше постоянно китката с една плюшка докато чете, гледа тв или си говорим. Някак и беше навик. И това , особено през ваканциите, го правеше дълго време през деня.
Водих я пак при личната- праща ни на невролог. Прегледа я там с чукчето и иглички- ок е, но според нея има и лек тремор при издадени напред двете ръце и затворени очи. Аз не го виждам обаче. Казва, че според нея е на нервна почва, тя нали си е нервна, притеснителна...убеждава ме, че не е нищо притеснително, но иска и невролог да я види. Много се притеснявам, честно. Записах час за 21 март.