Искам да кажа ... (100)

• 50 882
  • 782
  •   1
Отговори
# 525
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Мари, каквото остане, давам за вкъщи. Да не готвят поне днес. Но този път много малко остана, като имаш предвид, че освен сармите имаше кавърма с праз, кюфтета, бял ориз (малките много го обичат), кремсупа от леща, палачинки и мързеливки. Кремсупата остана, дори не я опитаха, и на ММ постните сармички. И три кюфтенца - не им ги дадох, щото за кого по-напред.

Не те питам откъде си купуваш ребра, щото си ми много далече. Joy Умирам за ребра. Даже най-много ги обичам печени с малко олио и сол, без нищо друго. Ама хубаво изпечени.

Боже, тоя Сандо има някаква фиксация с тия перални...

# 526
  • Euskal Herria
Светалчо, редовно си взимаме ребра - от тези, дето ти най-обичаш. Много са вкусни. Признавам си, че първия път подходих с недоверие, обаче бързо си смених мнението.  Grinning
Почти съм готова с коледните сладки.

# 527
Светалчо, останаха ли малко сърмички? Днес си купих ребра и кисело зеле и направих само ребрара.
Как ми се ядат свински кокали (може и ребра) с кисело зеле и чесън, много чесън Blush.
Добре съм, момичета, явно не съм успяла да се полея качествено, защото сега и зачервено нямам.
Ходихме на среща с българите в Прага. Уж да се срещаме с Дядо Коледа, то пък децата сутринта станаха необичайно късно и то там целият им режим се смени, събудихме ги в 15, отколкото беше срещата, и изпуснаха добрия старец. Поне се запознахме с др българи. Сега трябва да се оглеждам къде другаде ще има среща с него, за да ги снимам. Thinking

# 528
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ееееее, ся...Завидях ви.

# 529
  • В Космоса
Празничният дух се понесе много плавно и се разпространява нахъсано около нас! Пожелавам на всички веселие и радост! Готвим се и за Родопите, файлът с гозбите се пълни всеки ден.  Party
Подаръци, украси, всичко е ток при нас. Във вторник е срещата с Дядо Коледа в градината.

Ходих на едно интервю за работа. Тя по-скоро допълнителна, но прецених, че по-добре да не се занимавам с такива, а ако трябва да изчакам, но да намеря нещо регулярно и долу-горе адекватно платено. Иначе щеше да ми е интересно, но уикендите ми щяха да заминат. Stop

# 530
  • Оптимист по принуда
Акаша, аватарът ти е прекрасен.

# 531
  • В Космоса
Благодаря! Hug Подарък ми е. В аватарните игри имахме задача да си направим подаръци по зададена тема. Аз зададох тема "Дървото на живота" и получих тази графика от Ройс. Напълно удовлетвори желанието ми! Heart Eyes

# 532
Светалчо, днес ги правих по този начин, но без допълнителна мазнина. Екстра са. Първо леко ги посварих(защото ми трябваше бульон за друга манджа), после в тавата с малко от течността и подправка. Утре ще си купя още ребра и с киселото зеле.

# 533
Добро утро!

Обожавам ребра и гърди, това ми е любимото месо. Пазаруваме от един месарски магазин, в който месото е хубаво и често купуваме по няколко парчета. Мъжът ми ги прави само с мазнина и солчица, първо под фолио и после запича да хване коричка. Аз, когато имам муза, мариновам с чесън и мед и пак по същата процедура на печене. Става мооозък. Ох, огладнях на ранина...

Напрегната предпразнична седмица ми се очертава. И драма се заформи покрай празнуването на Коледа. Мъжът ми е на работа до 2, а трябва да отидем до неговите родители на село и до моите на празничен обяд, което няма как да стане. Тайничко се надявам все още да ги пуснат и да можем да огреем навсякъде...

Хубава седмица ви пожелавам!

# 534
Добро утро!
През уикенда спретнах три вида коледни сладки, украсявах меденките от миналата седмица. Направих и портокалово сладко, което ще украся и подаря на най-близките си. Тази седмица съм на Коледно парти, но честно казано не ми се ходи. И аз с рокля по тялото, в която не съм като наденица, както казва Алечка Simple Smile
Тази седмица ще имам много работа, а вече искам да си почивам.
В последния месец ни се събраха доста събития, които посетихме и всеки път си задавам един въпрос - толкова ли е трудно да отидеш навреме? И тук не говорим за закъснение от 5 минути, а от 30. Много е досадно някой закъснял да ти закрива гледката, защото вдига половин ред, след това се почва събличане, наместване и т.н. Не го разбирам и сигурно няма да го разбера.

# 535
  • sofia
Добро утро!
С тези манджи...почнах да слюноотделям рано-рано  Simple Smile
Вчера се видях с моя скъпа приятелка. Хем живее наблизо, хем не сме се виждали почти две години. Моят малкия изпадна в екстаз като видя двата рафта с игри и две конзоли прибрани в ъгъла. С тръгването почна да прави уговорки кога пак ще ходим на гости на баткото-геймър.
После отидох на гости на сестра ми с мисия  да претапицираме седалките на едни кухненски ъгъл. Хванах му цаката, вече съм готова да "боря" и по-големи проекти (имам два такива вкъщи).
Разчиствала сестра ми апартамента на нашите и ми връчва един плик с бумаги да ги прегледам и да видя какво е за хвърляне. И какво отрих - мой дневник! От периода 7-8 клас  Mr. Green Е, все едно не съм го писала аз. За по-голямата част от описанията нямах никакъв спомен, че са се случвали. Споменавани някакви имена....за две-три доста трудно се сетих кои са били тез хора. Ама то едни емоции, едни размисли и си викам "какво е станало с мен, сега даже не ме навестяват подобни дълбоки мисли, само разни битовизми са ми в акъла" hahaha

# 536
Добро утро и от мен!
И при мен седмицата ще е напрегната. (Доживях да го напиша  ooooh!). Но повече се напрягам  от това, че нямам никакви сладки за коледния базар в петък. А трябва и творчество да вложа. Проблемът е, че меденките вече не са на почит. Трябва нещо ново, различно, уникално. И това условите умножено по 2. Че няма как сина и щерката да са с еднаква продукция. Това е тяхно условие, ..... за да ми е още по- трудничко.
Веси, завидях ти за дневника.

# 537
В последния месец ни се събраха доста събития, които посетихме и всеки път си задавам един въпрос - толкова ли е трудно да отидеш навреме? И тук не говорим за закъснение от 5 минути, а от 30. Много е досадно някой закъснял да ти закрива гледката, защото вдига половин ред, след това се почва събличане, наместване и т.н. Не го разбирам и сигурно няма да го разбера.

Peace
Освен това и звъненето на телефоните (или ровенето по тях) не разбирам, и незанието кога/къде се ръкопляска, и снимането, когато се знае че е категорично забранено да се снима (в операта и в зала "България")...
От една страна много се радвам, че е пълно с хора, че имат желание, ходят на събития... Но от друга така са в състояние да ми развалят удоволствието понякога, че започвам да си мечтая за някакъв възпитателен ценз, срещу който да продават билети  Sad

# 538
Аз пък мисля, че ходят, защото е модерно, а не, защото искат. Не разбирам какво би ме накарало по средата на нещо да си извадя телефона и да почна да пиша коментари къде съм и какво гледам? Безумно е просто.

# 539
  • София
Добро утро!
Пропуснах ви този уикенд, че от банкети и рождени дни нямах време да чета. Супер си изкарахме.
В офиса сме в намален състав, че всеки, който има останала отпуска сега си я чисти. Обикновено шефовете ни подаряват дните между Коледа и Нова година, но този път много кофти се падат и се скръндзят. Аз обаче ще си взема 3 дни след Нова година, за да лежа и гледам филми.
Ще посрещаме доста гости през идните почивни и празнични дни, но не се оплаквам.

Общи условия

Активация на акаунт