Коледа 2016 -2 тема

• 116 245
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Здравейте, и аз с въпрос- поръчах коледни принтове на фонданова хартия от Сладката къща. мислех,че вътре са изрязани и трябва само да ги отлепя, но се оказва, че всички принтове са просто на листа. Аз ли трябва да ги режа (с ножица?) или има друг похват?

Аз ги режа с ножица. Не съм имала проблем до сега,
Благодаря! Така направих, много лесно стават.

# 256
Моничета, ще правя арменски сладки. Половин доза искам да са стандартни (вътре с локум и орех), а другите искам да декорирам с шоколад. За другата доза-какво да им сложа вътре и трябва ли в тестото да добавя захар? Давайте идеи, аз вече се изчерпах. Mr. Green

# 257
  • Пловдив
Здравейте! Вдъхновена от вашите красоти, реших и аз да направя няколко вида сладки за Коледа. До сега съм направила рохлички - 2 дози, линцери и меденки, предстоят жълъдчетата на Джемма. Моля ви за съвет - меденките издълбах и ще ги слепвам с крем от трохите, масло, орехи и прясно мляко. Според вас рано ли е днес да ги слепя, ще се развали ли крема до Коледа и в хладилник ли да ги държа? Благодаря предварително!

# 258
  • София
 Hug

Последна редакция: ср, 21 дек 2016, 11:46 от жгмъц

# 259
  • в полите на Балкана
Здравейте! Вдъхновена от вашите красоти, реших и аз да направя няколко вида сладки за Коледа. До сега съм направила рохлички - 2 дози, линцери и меденки, предстоят жълъдчетата на Джемма. Моля ви за съвет - меденките издълбах и ще ги слепвам с крем от трохите, масло, орехи и прясно мляко. Според вас рано ли е днес да ги слепя, ще се развали ли крема до Коледа и в хладилник ли да ги държа? Благодаря предварително!

Няма им нищо на меденките, ако ги слепите днес. Аз ги правя със същия крем, като орехите слагам в издълбаната дупчица, не  в крема. Съхранявайте ги на хладно. Не ги прибирам в хладилника, защото ми се изпотява шоколада, в които съм ги потопила.

# 260
# 261
  • Пловдив
мамаРаче, много благодаря bouquet Започвам да ги слепвам.

# 262
  • Mediterraneo
Моничета, ще правя арменски сладки. Половин доза искам да са стандартни (вътре с локум и орех), а другите искам да декорирам с шоколад. За другата доза-какво да им сложа вътре и трябва ли в тестото да добавя захар? Давайте идеи, аз вече се изчерпах. Mr. Green

Не ми е хрумвало да ги направя с шоколад. Захар не бих добавяла, може би ще се промени самото тесто. Според мен вътре само орех( или друга ядка) ще е ок за шоколадовите.
Аз направих две дози арменски сладки, а нищо не остана за Коледа  ooooh! Трябва да си намеря локум и з„да направя поне още две дози.

# 263
marchеva14 - Благодаря за линка  Hug bouquet Има доста линтересни и....лесни нещица. Grinning
Да кажа за "домашното Баунти" дето си показала - аз също го правих преди време и НАИСТИНА не МИ СЕ ПОЛУЧИ С ЧЕТЧИЦА. НО  newsm78 не се сетих да ги потопя в шоколад. Това с потапянето е супер идея.

Аз приключих със сладкоправенето: ванилени кравайчета (мойте станаха "моливчета"); шведски бисквити (по рецепта на Марчева14- за втори път); Schoko-Nuss-Kugeln; бонбони Фереро Рошер (в последния момент замених Рафаело?!); и пълнените меденки на Ала-Бала
*Ако "фотографа ми" се прибере у дома ще има и снимки

Благодаря на всички ви за съветите, идеита и помоща. ЩАСТЛИВА КОЛЕДА И УСПЕШНА НОВА ГОДИНА

# 264
  • Плевен
Снощи успях да направя половин доза маслени сладки

а днес продължих с украсяване на меденки

и още малко шоколадови фигурки

# 265
  • гр.София
Моля за помощ. Бях си записала рецептата за меденките на Джемма направо с линк към блога и. Обаче има проблем и ми изписва че страницата не съществува. Ако някой има рецептата да ми я напише. Тъкмо запретнахме ръкави с детето  ooooh!

# 266
  • Русе
Моля за помощ. Бях си записала рецептата за меденките на Джемма направо с линк към блога и. Обаче има проблем и ми изписва че страницата не съществува. Ако някой има рецептата да ми я напише. Тъкмо запретнахме ръкави с детето  ooooh!

2 яйца
1 к.ч мед (100 гр)
1 ч.ч захар
1 ч.ч олио
1 ч.л сода
1 пак. канела
брашно  около 400 - 450 гр

Омесва се меко тесто. Разточва се и се изрязват фигурки. Пекат се до много светъл цвят, иначе стават много твърди и трудно омекват. Украсяват се с глазура от белтък и захар. Друг вариант е изпичане на топки и слепване 2 по 2 с мармалад, получават се орехчета. Могат и да се изрежат кръгчета, които се слепват 2 по 2 като мечета. на едното кръгче се изрязват дупки с капачка от флумастер за нос и очички и се правят ушички от тесто.

# 267
  • гр.София
Благодаря за моменталното включване  bouquet Вече са готови Wink

# 268
  • където мечтите се сбъдват
Момичета,може ли рецептата за напуканите шоколадови сладки?

# 269
Заповядай!
Шоколадови бисквити Трюфелhttp://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?id=121

Общи условия

Активация на акаунт