Коледа 2016 -2 тема

• 116 654
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе
Здравейте! И аз съм от раздаващите сладкиши! Не съм се замислила още какво точно ще направя тази година. Миналата година правих меденки, линцери, рохлички, двойно шоколадови напукани снежни сладки и капучинови звезди. Тези задължително ще ги има, но мисля да добавя и още нещо. Иска ми се някакви джинджифилови бисквити да направя. И аз, като olenka63 си направих мармалад, но от сини сливи с идеята да го ползвам за линцери.

# 541
# 542
  • Русе
Когато имам време и тези

Шекерпаре

Курабиедес

Тази година за Рождество Христово съм решил да добавя и тези в списъка за направа

Персийски бисквити

Торта Гараш и тиквеник са задължителни

# 543
Миналата година пробвах много видове сладки. Беше ми останало фъстъчено масло и направих тези, за да го оползотворя, те пък моите мъже ги харесаха повече от другите, които правих.

# 544
  • София
Марчева миналата година правих маслени бисквити правоъгълни надупчени с вилица отгоре/страхотни/ това шведските маслени ли бяха?
Тези мисля, че  бяха шведските, ама защо ги наричам "шведски" изобщо не си спомням.
Скрит текст:

тези са египетските, които вероятно ще приготвя, много са добри
Скрит текст:

а маслените с дупките бяха тези
Скрит текст:

Те са толкова много, че вече се обърках, но мисля че ще бъдат в същото количество като миналата година. Моите не са трудни, повечето се  работят  с миксер, а най-важното е, че винаги стават, аз такива подбирам, лесни и бързоставащи.

# 545
  • У дома
Леле като гледам тия вкусотиии..май няма да удържа до Коледа😂😂😂Марчева, може ли рецепта на египетските нещо не ги намирам....да спретна 1/4 доза за опитване😂

# 546
  • София
Леле като гледам тия вкусотиии..май няма да удържа до Коледа😂😂😂Марчева, може ли рецепта на египетските нещо не ги намирам....да спретна 1/4 доза за опитване😂
Може, що да не може
http://recepti.gotvach.bg/r-52893-Египетски_курабии
Погледни и обяснението което съм дала под рецептата, защо са под формата на топчета.

# 547
Мария 62 тези правоъгълните дупчени с вилица са  шотландски масленки-шортбред.
Марчева,тези египетските ме заинтригуваха. Помня от миналата година едни маслени с червени боровинки беше направила-супер изглеждаха на вкус също предполагам.
Върнах се като горд собственик на 2кг и половина масло от Кауфланд.

# 548
  • Mediterraneo
Аз доста предколедно направих вече два пъти по 2 дози от мини щолените на Лабрекс. Ами омитат ги още топли,не знам какво да кажа...

Скрит текст:

# 549
  • София
Мария 62 тези правоъгълните дупчени с вилица са  шотландски масленки-шортбред.
Марчева,тези египетските ме заинтригуваха. Помня от миналата година едни маслени с червени боровинки беше направила-супер изглеждаха на вкус също предполагам.
Върнах се като горд собственик на 2кг и половина масло от Кауфланд.
Моля ти се покажи маслото да го видя, ако можеш, разбира се, или ми напиши кое си взела.
Бисквити със сушени боровинки
http://recepti.gotvach.bg/r-57053-Коледни_маслени_бисквити_със_сушени_боровинки

# 550
  • София
marcheva обясненията за египетските курабии,които си дала ....а-а-а-а намерих ги и снимката видях.
Ще се правят,няма начин!Много благодаря!Отзивчива,както винаги! Hug

# 551
Шотландските маслени бисквити (тези, които са на правоъгълници и отгоре се набират с вилица) са чудесни! Препоръчвам. Peace

От вчера си мислех, че не може да не съм пробвала някоя от рецептите на Марчева и днес се сетих, ами това беше баклавата. Супер е! Непременно пробвайте и колкото повече седи, толкова по-хубаво става!.

И Пейч е дал интересни идеи, ще пробвам някоя. Simple Smile

# 552
Марчева, 'Дойче Маркенбутер" 82% мазнини.
Пакет 250 гр - повече в зелено с две ферми и две крави.

# 553
Аз съм от Плевен и снощи отидох към 18.30 нямаше както писах. Тази сутрин 2 кашончета изложени и то не там с промоционалните, а при тези с нормална цена. Бях готова на скандал, ако нямаше пак.

успешно вмъкнах картинката.

# 554
Писах на Наталина - понеже видях че има няколко питания за Шведски Коледни бисквити на Марчева - да ги напише в списъка на първа страница. Наистина са нещо УНИКАЛНО. Правят се бързо, не са от скъпи продукти и от една доза излизат 60-65 броя.
Ето мойте от миналата година - аз ги заливах целите (по желание на сина).

пп. Марчева - ако искаш пиши и ти на Наталина - дай линк със египетските, шведските и баклавата! А може и нещо друго да дадеш? Твойте рецепти са лесни и много сполучливи. За вкус - не коментирам.
Нямам намерение да те рекламирам, но наистина имаш много удачни рецепти.

Общи условия

Активация на акаунт