Коледа 2016 -2 тема

• 116 630
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Наталина, спокойно. Тук за това е хубаво и уютно, защото някой ако не може да намери рецепта, винаги се намира някой да пусне или преведе. Съвети се повтарят, потретват.
Genny, тук винаги по празници цените се вдигат.  Специално за кравето масло обаче още за миналата Коледа цената започна да се вдига и до днес е вече двойна.
Съжалявам, че не зная език освен руски и никакъв търговски нюх, но ако имах такива способности бих направила внос на масло от Норвегия. Имам приятелка на остров Хитра- там гледат много крави. Joy Joy
А специално за Марчева от евтиното френско краве масло. Направо ме е яд, че не ти споменах за тази оферта на Метро, но я видях на 31.10/ 01.11 през нощта в предстоящ каталог.

# 571
Наталина, имам запитване към теб,
Бившият ми съпруг, който живее в Чехия, ми донесе като ми идва на гости машинка за мелене на маково семе. Та въпроса ми е свързан с нея. Какви ястия и рецепти съответно да ми дадеш, за да приготвя нещо със смлян мак. Само мак ли мога да меля. Какво коледно мога да направя.

# 572
  • София
.................А специално за Марчева от евтиното френско краве масло. Направо ме е яд, че не ти споменах за тази оферта на Метро, но я видях на 31.10/ 01.11 през нощта в предстоящ каталог.
Благодаря ти, мила. Не е проблем вече, купила съм и е напълно ясно че ще се докупува. Няма да ми стигне това което имам, а то е около 2 кг. Само за баклавата ми трябват 400 г.
Питаш Наталина за маковото семе, ще си разреша аз да ти отговоря. Не е необходимо чак толкова да се смила семето, става и с дървеното чукалце. Смачкваш го и то си става на пюре. Вярно е и това, че по-хубаво от такава машинка няма, но за съжаление не разполагам с такава, но виж, рецепта веднага ще ти пусна, оригинал е, а на вкус е перфектно.
Има и снимки, можеш да разгледаш всичко и да имаш пълна информация как се приготвя. Лесно е.
Имам и други рецепти с маково семе, много го харесвам за плънки.
http://recepti.gotvach.bg/r-66655-Полски_великденски_Маковец

# 573
  • София
Не знам дали е писано,но в брошурата на Била до 8.11 се предлага краве масло за 4.99 лева,вместо 6.89.Имам спомени от миналата година,че биваше,макар за никое масло вече да няма гаранция.

Скрит текст:

# 574
Хубаво е това с краварката в левия ъгъл. Нищо няма да се сбърка с него. Има и едно мисля полско и то е добро, но не го срещам често.
Марчева, мерси за рецептата.

# 575
  • Czech Republic

Наталина, имам запитване към теб,
Бившият ми съпруг, който живее в Чехия, ми донесе като ми идва на гости машинка за мелене на маково семе. Та въпроса ми е свързан с нея. Какви ястия и рецепти съответно да ми дадеш, за да приготвя нещо със смлян мак. Само мак ли мога да меля. Какво коледно мога да направя.

Оленка, аз не използвам много мак в рецептите, обикновено само като пълнеж за теста с мая - кифли, рула, чешки бухти и колачета - Маков пълнеж за кифли, козунаци и пайове. Става и да го смесиш със сливов мармалад. Ако искаш мога да преведа някои рецепти с мак - има разни кексове, блатове за торти, дори крем с мак съм виждала.

Иначе, машинката може да използваш за смилане на всякакви малки семена - сусам, дори и лен мисля че става, чувала съм, че някой си мели и различни видове брашна в нея, но изисква бая голяма сила, а и доста трудно се мие, така че  повечето хора тук я използват само за мак.

# 576
  • при моите любими
Аз не откривам рецептата за Баклавата на Марчева и за онези сладки с формата на сърце и  половината са поляти с шоколад. Моля някой да ми даде линкове. Благодаря ви.

# 577
  • Czech Republic
Аз не откривам рецептата за Баклавата на Марчева и за онези сладки с формата на сърце и  половината са поляти с шоколад. Моля някой да ми даде линкове. Благодаря ви.

За баклава не знам, но за сладките съм обяснила къде са в първият пост на тази страница - пост номер 570.

# 578
Здравейте дами!  Hug

Да, допълвала съм в началото на тази тема, в раздел "Сладки сладкиши", долу има подзаглавие "2016 - сладки и сладкиши" , като там са нови рецепти от предишната тема. Сем, може би си гледала в първата тема, там тази добавка я няма. Преди да публикувам следващата тема, пак ще попитам дали искате да включа нещо ново, така че си записвайте номерата на постове или рецептите. За съжаление нямам модераторски права за темата и не мога да променям по-късно. Благодаря за разбирането и съвместната работа Simple Smile  Heart Eyes
Наталина - БЛАГОДАРЯ! Аз за това като правя нещо и ни хареса ГО пренасям на хартиен носител !? Но тук друга мама питаше и аз я написах рецептата. Първо потърсих в "справочника" но наистина не съм гледала както трябва. Извини. Flowers Hibiscus
Марчева - имах в предвид да пишеш линкове към твоите си рецепти в "Готвач БГ"; не от английските. Май не се разбрахме.Laughing

Момичета, аз съм горд собственик на 2.5 кг масло. Остава шоколад и ядки да купя. Но направихме промяна в списъка, та може и още нещичко да трябва.

cydonia - пускам ти линк за баклавата  на Марчева - разкошна е! Искам да кажа, че моята баба ТАКА правеше баклавата!!! А тя беше майсторка на такива неща. Но баба оставяше да "почива" след изпичането само 24 часа (тук вече е и до лична преценка). Аз не изсипвам сиропа да ГО варя втори път - страх ме е да не обърна цялата тава Flushed Но с престояването, корите изпръхват и баклавата не остава глетава!
http://recepti.gotvach.bg/r-57461-

Приятни почивни дни момичета.

Последна редакция: пт, 03 ное 2017, 15:15 от sem22

# 579
  • У дома
Дами, днес ще правя мъфините с Нутела от първата стр. Дребоса иска шоколаааад, та днес тях и харесах едни бисквити с фъстъчено масло. Пък и нали идват почивни дни да ги поглезя.
Сем, да не са пуснали прИмоция някъде😂

# 580
  • София
Аз не откривам рецептата за Баклавата на Марчева и за онези сладки с формата на сърце и  половината са поляти с шоколад. Моля някой да ми даде линкове. Благодаря ви.
sem ти я пуснала, виж я, но наистина е с много масло.  Не го пропускай, точно маслото прави баклавата. Заливането , ми то си е заливане, понякога ако има повече сироп, който не е попил може да се отцеди внимателно да се превари и отново да се залее, но не е задължително и не винаги го правя.
sem, благодаря!  bouquet пускай линкове , ако пропусна, ще внимавам и аз да ги пускам. Наистина не се разбрахме.  Wink, ама няма значение.

Ето ги и  Шотландските маслените бисквитиhttp://recepti.gotvach.bg/r-47465-Шотландски_маслени_бисквити

Масло и аз имам на количество, около 2 кг но ще се купува още, шоколад имам 3 кг , нека да има, той винаги ми трябва. Бадемово брашно имам около 1/2 кг, още ... сушени плодове и още...а, ванилия екстракт купих , ванилията на шушулки е много скъпа, а и не винаги е хубава, мекичка,  за сега съм я пропуснала.

# 581
  • София
Запасих се с килограм масло,от това,което снощи показах тук.Дано не са го развалили.Само се чудя да го замразя ли или да го оставя така,има срок до 03.2018 година. newsm78

# 582
  • Euskal Herria
Хм, пустото масло! Такива цени гони... да взема вместо коледни подаръчета да пращам масло към България SmileSmileSmile

# 583
  • У дома
Дами, правили ли сте мъфините с Нутела? Нещо по сухи ми се виждат...какво обърках. Пекох 10 мин повече, защото клечката не беше суха...хммм, определено ме разочароваха и си похабих буркана с нутела😒
Сложила съм и едни фъстъчени бисквити в хладилника, утре ще ги пека, дано не ме разочароват и се получат☺
Лека вечер и хубави почивни дни😉

# 584
  • Тополовград
А цената на яйцата не сме коментирали  и там ни чака изненада.

Общи условия

Активация на акаунт