Коледа 2016 -2 тема

• 116 602
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • в полите на Балкана
При нас са 33ст. Както и маслото. Немското удари 7лв. за250грама.

# 586
  • на Мелмак
Яйцата днес ме изненадаха, мин. Седмица взех ХЛ за 28 ст. Днес бяха 40 ст. Но размера беше определено по-малък 😯

# 587
  • Euskal Herria
Майко мила! Сигурно това са яйца от суперщастливи и свободни кокошки, гледани в някое еко-  био-  далечно място.

# 588
  • София
Хм, пустото масло! Такива цени гони... да взема вместо коледни подаръчета да пращам масло към България SmileSmileSmile
Много добра идея-.... Joy
Майко мила! Сигурно това са яйца от суперщастливи и свободни кокошки, гледани в някое еко-  био-  далечно място.
Не , не са, те са от богати луксозни кокошки,  с ангорска перушина... Joy
Нищо, нищо, ние си мълчим, драскаме си по екрана в този случай, никой нищо не пише възмутително по пресата, новините ме заливат с всякакви мизерии, но за цени не се повдига въпрос. Мизерници!
Това беше лирическото отклонение.    Няма да правя коментар повече.  Sick 

# 589
  • Mediterraneo
40 стотинки едно яйце?! За 1,19 евро купувам 12 броя. Лелеее!

# 590
  • Euskal Herria
Е, Тарти, при вас още по-евтино. При нас Л са 1,35.

# 591
  • Czech Republic
Дами, правили ли сте мъфините с Нутела? Нещо по сухи ми се виждат...какво обърках. Пекох 10 мин повече, защото клечката не беше суха...хммм, определено ме разочароваха и си похабих буркана с нутела😒
Сложила съм и едни фъстъчени бисквити в хладилника, утре ще ги пека, дано не ме разочароват и се получат☺
Лека вечер и хубави почивни дни😉

Може и да си ги поприпекла, но отидох да видя рецептата и на снимката на девойчето също ми изглеждат сухички. Раздроби ги и спой с някакъв крем или конфитюр с малко масло, прибави ядки и направи скалички или бонбони или кейк-попс и така... Аз ти препоръчвам тези Медени мъфини с Нутела или мармалад

Значи, гледам коментирате маслото. При нас също го оскъпиха преди месец-два и сега е около 2,50 -3.00 евро, за 250г което ни се вижда скъпичко. Преди се намираше и за 1.70-2.00 евро. Но като чувам цените в БГ, направо се хващам за главата.

# 592
  • пак на Рив Гош
При вас поне има масло, а при нас (Франция) го няма Simple Smile. От няколко седмици е криза, и липсва по магазините. Не мислех, че ще доживея да видя напълно празен щанд за масло в хипермаркет, но и това ми се случи тази седмица. При това в "цивилизован" район...
Та, предколеден запис в темата Simple Smile .
Още не знам точно какви сладки ще правя тази година, със сигурност ще има ванилови кравайчета и джинджифилови. И ще тренирам за коледни пънове.

# 593
Я, имало и по-лошо.  ooooh!
Яйцата не ги коментирам, че свекърва ми гледа няколко щастливи кокошки и те ни се отплащат. Ама маслото..., освен да се науча и масло да си правя.  Mr. Green По-напред споделихте, че правите сладкА през лятото и мислите за Коледа, и аз съм така - подготвила съм няколко бурканчета с по-фино сладко за линцерите.  Peace

# 594
  • У дома
Наталина, май ще се възползвам и ще ги премодифицирам...на вкус не са лоши но са сухи...
Да похваля фъстъчените бисквики...невероятни са😊😊😊ето ви и една снимчица с едни нетърпеливи ръчички да опитват😂

# 595
  • София/Варна
Моите планове са да направя 1/2 доза щолен по рецептата на Джемма, 3-4 дози линцер сладки по рецептата на Наталина и 3-4 дози от любимите ни джинджифилови сладки (http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=2557-sladki-s-kanel … &ref=facebook)

Тази година се подготвям по-отрано да започна с правенето. Идеята е на моите дребни да им втръсне от сладко и да не ми се налага в последния момент да правя ударно по 2-3 дози. Миналата година ми дойде малко в повече, когато ме натиснаха да правя за коледните им базари и тържества.

# 596
  • София
Мисля, да започна по-рано от декември, да сложа съответните маслени теста във фризера да си стоят, като на всяко сложа и по една табелка, за да не объркам  кое за какво е и после само да ги мяткам за печене. Така ще ми е по-лесно.... мда.

# 597
  • София
Запасих се с килограм масло,от това,което снощи показах тук.Дано не са го развалили.Само се чудя да го замразя ли или да го оставя така,има срок до 03.2018 година. newsm78
Според мен не е нужно да се замразява във фризер. Достатъчно е да си стои в хладилник. Нищо му няма, ако е качествено.

# 598
Мисля, да започна по-рано от декември, да сложа съответните маслени теста във фризера да си стоят, като на всяко сложа и по една табелка, за да не объркам  кое за какво е и после само да ги мяткам за печене. Така ще ми е по-лесно.... мда.
Марчева - преди доста години - около 2010 мисля че беше ?! - някой тук във готварските теми каза за замразяването на маслените теста. Издържали и по един месец. Аз от тогава все така правя (нали  имам проблем с краката и много бързо се уморявам). Нищичко му няма на тестото. А спестява време и така се разпределя  умората около празниците.

Аз използвам случая да благодаря на тази съфорумка - която и да е била (моля да ме извини, че не помня името Ѝ ) Flowers Bouquet

При нас в програмата ни има изменение - ще правя и
* торта "Гараш 1885"
*толумби
* унгарски (салам) торта

Genni - масло още няма на прИмоция, но аз заредих (24 кр за 250 гр не са нищо пари). Фъстъчените сладки са много вкусни; аз съм ги правила. НО по мое лично мнение трябва да се ядат почти веднага - за ден два. При мен бяха останали няколко забравени (10-на дни) и леееко ми миришеха малко неприятно. Ако искаш скрий няколко и реши сама кога да ги правиш.
natalyna - "Медени мъфини с нутела или мармалад" са на голяма почит у дома. Лесни, бързи и вкуснииии Flowers Hibiscus
Роца - давай адрес! Пращам веднага масло - и то истинско! (пиши на ЛС ако искаш)

# 599
И аз се присъединявам при вас!
Ще правя със сигурност мини щолените, ваниловите кравайчета и капучиновите звездички с марципан. Тези три вида са на почит вкъщи, но ще се оглеждам за нещо ново тази година.

Общи условия

Активация на акаунт