Коледа 2016 -2 тема

• 116 596
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
  • пак на Рив Гош
sem, благодаря ти за предложението, мила! Но аз успях да се запася с близо 2 кг масло (чисто и подсолено) преди съвсем да изчезне от магазините Simple Smile. Само се надявам подобна участ да не сподели и сметаната, че тогава съвсем ще я втасаме! Какво е това френска кухня без масло и сметана?! Grinning
Както нямаше да правя много бисквити, тази сутрин взех, та си отворих файловете с коледни рецепти. Голяма грешка! Сега ми се правят поне още 4-5 вида сладки... а няма да има кой да ги яде.

# 601
  • Deutschland/HE

При нас в програмата ни има изменение - ще правя и
* торта "Гараш 1885"

Може ли да напишеш рецептата да тортата, погледнах в първия пост, но линкът не работи.

Ако някой има нужда и аз ще пратя масло от Германия (вчера Кериголд, ирландското без промоция беше 2,69евро за 250г)

# 602
  • София

* торта "Гараш 1885"

Може ли да напишеш рецептата да тортата, погледнах в първия пост, но линкът не работи.

Торта Гараш - 1885 г
http://recepti.gotvach.bg/r-82571-Оригинална_торта_Гараш_от_1885_г

# 603
  • Deutschland/HE

* торта "Гараш 1885"

Торта Гараш - 1885 г
http://recepti.gotvach.bg/r-82571-Оригинална_торта_Гараш_от_1885_г

Много благодаря Simple Smile

# 604
  • София
Здравейте! Надявам се да може да се включа и аз във вашата групичка. Досега няколко години подред правя меденките на Джемма традиционно по Коледа, тази година смятам да пробвам и някое друго изкушение от темата Simple Smile

Ето ги миналогодишните ми постижения - меденки и първи опит за медена къщичка:

Скрит текст:

Бях доста разочарована от вкуса на фондана и сега съм пред дилема как да украсявам тази година...

# 605
Обичайно ппиготвям следните неща: Постни баници с домашно точети кори с тиква и ябълки за Бъдни вечер. За Коледа и НГ баклава и баница с късмети със сирене. За НГ:  торта/в последните години е Френска селска, но с домашно сладко от вишнап/. Тази година ми се иска да приготвя и някакви дребни соленки и сладки. Отдавна не съм правила профитроли и локумки. Може да направя и жълъдчета с бисквити котешко езиче и шоколад.  Соленките може да са с кашкавал. За гостуване нося също домашно точена баница със сирене, или сирене и праз, или с кисело зеле. Зависи какво е желанието на групата.

# 606
  • София/Варна
Днес се запасих с 2кг масло от немското с краварката (у дома по принцип се ползва само това). В Била е на 4.99 за 250гр, което е много прилична цена.
Скрит текст:
Помня времената, когато се радвах като падне под 4лв...

# 607
  • София
Днес се запасих с 2кг масло от.......................
Скрит текст:
Помня времената, когато се радвах като падне под 4лв...
м...да.... Joy Хубави времена бяха... Simple Smile

# 608
  • Някъде там
Аз да попитам,Лидълското родна стряха хубаво ли е,някой ползвал ли го е?На промоция ще е  за 1,65-125гр .
Купих си тава за рохлички и ми се иска да направя повече от тях,както и някакви мекички сладки ще търся в темата,обаче с това масло и яйца гадно си е.

# 609
  • при моите любими
Oт къде си купихте тава за рохлички?

# 610
Не съм daviz,но миналата година имаше тави за рохлички и в Лидъл и в Кауфланд-предполагам тази също ще ги пуснат.
Последните години правя:линцерите,ваниловите кравайчета на Наталина bouquet,мини щолените на Лабрекс bouquet,напуканите какаови сладки,забравените сладки,поне два нормални щолена,меденки,кокоските на Лабрекс,арменските сладки-по една доза,но май ще трябва по две,че още преди НГ свършват...bouquet chef

Последна редакция: нд, 05 ное 2017, 22:30 от denyil

# 611
  • Някъде там

https://www.google.bg/url?sa=t&source=web&rct=j&url= … kmMz    От този сайт в купих аз.

# 612
  • София
Запасих се с килограм масло,от това,което снощи показах тук.Дано не са го развалили.Само се чудя да го замразя ли или да го оставя така,има срок до 03.2018 година. newsm78
Според мен не е нужно да се замразява във фризер. Достатъчно е да си стои в хладилник. Нищо му няма, ако е качествено.
Въпросът ми беше продиктуван повече от липсата на място.Иначе наскоро имах масло с леко изтекъл срок на годност.Използвах го  Embarassed и пак съм тук. Wink
Мога да се възползвам и от идеята за замразяване на маслено тесто.Благодаря!
За тавите за рохлички мога само да завиждам.В моята фурна влизат много малко тави /тези на печката/ и размерът им трябва да е под 40 см.В чудо съм се видяла,но явно проблемът идва явно от това,че моделът е за вграждане и реалният размер на фурната е малък.

# 613
  • София

................./&ved=0ahUKEwiy4u6jpajXAhUMD5oKHZq5CzcQFggkMAA&usg=AOvVaw0jRbvv3XRq8he431mTkmMz   [/url] От този сайт в купих аз.
Поръчах веднага, не знаех, че и това се продава. Сега, да питам за това тесто, след като се приготви на топка се разточва в/у самата тавичка, понатиска се тук-там за да влезе във формата и ..готово. Така ли да разбирам или си се оформят пък слагат, пък...

# 614
  • Някъде там
Нямах подходяща шпатула и на ръка ги слагах но много лесно беше.слагаш нали смес и то много лесно се оформя.Не ги правиш отделно и тогава в дупчиците.

Общи условия

Активация на акаунт