Коледа 2016 -2 тема

• 115 947
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Точно преди да изхвърля една касова бележка от Била,видях,че в долната част има ваучер за 20% намаление на масло Президент.Изпаднах в размисли,защото и това масло като че ли не е с предишното си качество. newsm78

# 631
Вярно е mims,като ги видях направо подпалих.Тук в Билата където в момента работя има и по 1.79 за десет броя.Просто 40 Ст за едно яйце е ненормална работа.Запозната съм с производствения процес в яйцефермите и тия 40 ст са нереални.Затова ще си взема 30 яйца от тук и ще си правя сладките с тях.Иначе на родните масла вече им нямам доверие.Имаме роднина който гледа крави и ни прави по малко масло(за мъжа,аз не мога да приемам млечни продукти).

# 632
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Тази вечер по новините дадоха,че и яйцата са поскъпнали.И се сетих за коментарите в тази тема за поскъпването на маслото.

Единият от коментарите в темата беше, че съфорумката очаква поскъпване и на яйцата, шоколада... всичко за Коледните сладки.
Изводът е: да спрем да им даваме идеи. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Четат ни гадовете и действат. Simple Smile Simple Smile : )

# 633
Скрит текст:
Тази вечер по новините дадоха,че и яйцата са поскъпнали.И се сетих за коментарите в тази тема за поскъпването на маслото.

Единият от коментарите в темата беше, че съфорумката очаква поскъпване и на яйцата, шоколада... всичко за Коледните сладки.
Изводът е: да спрем да им даваме идеи. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Четат ни гадовете и действат. Simple Smile Simple Smile : )
Замислих се и аз...нали си водят статистики кой продукт как и по колко се харчи през годината.Та, нищо чудно да е поредния опит да правят пари на принципа "Ден година храни".....не е като да нямат опит.
Горивата поскъпват преди лятото, агнешкото и яйцата преди Великден, що пък да не вдигнат цените на маслото и яйцата-продукти, които се купуват доста преди Коледа....
Гадове са, да.Идват ми на ума едни "благопожелания" към тях и фемилитата им.....    #2gunfire #2gunfire

# 634
  • Русе
Скрит текст:

Замислих се и аз...нали си водят статистики кой продукт как и по колко се харчи през годината.Та, нищо чудно да е поредния опит да правят пари на принципа "Ден година храни".....не е като да нямат опит.
Горивата поскъпват преди лятото, агнешкото и яйцата преди Великден, що пък да не вдигнат цените на маслото и яйцата-продукти, които се купуват доста преди Коледа....
Гадове са, да.Идват ми на ума едни "благопожелания" към тях и фемилитата им.....    #2gunfire #2gunfire

Чудя се дали и НАПА не ни чете. Що не им направят и данъците двойни и тройни за периода в който вдигат баснословно цените. Да има за тях плаващи данъци - в съотвествие с тяхната политика за цените. Захарта беше се вдигнала до 1.60 лв. за кг през лятото и септември. Сега като мина сезона на туршиите и ракиите, спадна до 1.18лв

# 635
  • София
...................

...Напълно се присъединявам към тези благопожелания и цялата им фамилия.  Време е да се извади Калашника... #Cussing out #2gunfire #2gunfire
Всяка година го правят това с цените, но тази надминаха себе си. То да беше добра стока, тровят ни и боклуци ни продават и пак.... #2gunfire Повдига ми се от тях.  Sick

# 636
olenka63, благодаря за хубавите думи! Всички тук творят прекрасни неща и аз гледам да не изоставам  Blush Ще послушам съвета ти - ще направя по !една! доза и от двата вида меденки - така ще има и за Училище на каката, и за градината на малката, че и за къщичка...  Party
И едно въпросче: Имате ли представа/информация кога ще пускат в Лидл разните материали за декорация?

# 637
Момичета,много се вдъхновявам тук ей Simple Smile

Да помоля за съвет за украса на меденки, ей сега видях на Роси и за пореден път ми се прииска да ми стават по-хубави линиите,като рисувам... може би да ми препоръчате шприц,който ползвате? Или техника с торбичка с клъцнато връхче,нещо не ми се получава...

За сефте разбирам от тук за Буш дьо ноел, намерих рецепта на Йоана за това Коледно пънче, нея ли да следвам, вие коя ползвате?

# 638
  • София
Днес за проба направих едни бисквити. Силно постни са, без масло. Не са лоши, ароматни са, лесни са и точно за сутрешно кафе + бисквитка. Но не са моите бисквити, обичам силно маслени. Тези отпадат за мен, но ако някоя душа ги поиска ги давам веднага. За първи път работих и с айсинг, ами не ми е силата там.... Mr. Green така че и това отпада. Напълних и част от тях с лимонов кърд  и те пък станаха фантастично освежени.
Ето ги...... не ми търсете грешките с айсинга, не ми е сила...повтарям си  Mr. Green

Да помоля за съвет за украса на меденки, ей сега видях на Роси и за пореден път ми се прииска да ми стават по-хубави линиите,като рисувам... може би да ми препоръчате шприц,който ползвате? Или техника с торбичка с клъцнато връхче,нещо не ми се получава...
.....................
С клъцното връхче е, ама .. друг да каже.

# 639
  • София
Марчева бисквитите изглеждат прекрасно,сигурна съм,че и на вкус са така!
Ако е лесна рецептата давай я насам.

# 640
  • София
Марчева бисквитите изглеждат прекрасно,сигурна съм,че и на вкус са така!
Ако е лесна рецептата давай я насам.
А, хубави,  Mr. Green груби са, виж какъв гаден айсинг успях да нарисувам, но пък са елементарно лесни.
Ще ти пусна рецептата, ама утре , че сега я качих и още не е публикувана, да не пиша две пъти.

# 641
За теб са груби,ама на мен ми харесаха Heart Eyesи аз ще чакам рецептата bouquetи един глупав въпрос -айсинга от пудра захар и лимон ли е?и има ли точни мерки за туй нЯщо,че веднъж пробвах на око и стана като прозрачна глазура EmbarassedБлагодаря!

Последна редакция: ср, 08 ное 2017, 09:03 от denyil

# 642
  • пак на Рив Гош

За сефте разбирам от тук за Буш дьо ноел, намерих рецепта на Йоана за това Коледно пънче, нея ли да следвам, вие коя ползвате?

Аз ползвам пош с много тънък накрайник, дупчицата е около 2-3 мм... но и на мен айсингът не ми е силна страна, все нещо тече отнякъде, все нещо се омазва Simple Smile.
Наталина, ако не ме лъже паметта, ползва пликче с отрязано връхче, а какви красоти твори... Heart

За коледно пънче нямам определена рецепта, тази година реших да пробвам 4 повече или по-малко сглобени от няколко основни, с различни аромати, 2 в традиционния вид на руло с крем и две малко по-"рокендрол": с мус, пълнеж и глазура, тип "entremet".

Скрит текст:
И, момичета, ако позволите, малка забележка: по-точното произношение на името на френското коледно пънче е "бЮш дьо ноел" ("буш дьо ноел" означава "коледна уста" Wink )

В крайна сметка, реших да пробвам още 1-2 нови рецепти за бисквитки тази година. Колегите на работа ще се радват Simple Smile

# 643
  • München, Deutschland
Чак сега ви наваксах, радвам се, че се е напълнила темичката. Simple Smile

Моят списък засега е:

- меденките на Джули по Наталина
- малко за проба от мини щоленчетата на Лабрекс
- линцери по Нудел33
- Шоко Нус кугели - може би ще трябва в петорна доза, че все първо те свършват...  Rolling Eyes
- традиционните нюрнбергски меденки с Oblaten, рецепта ще си търся от немски сайт обаче, защото знам какво искам да се получи
- ванилените кравайчета на Наталина
- искам да се опитам с медена къщичка...
- и нещо си бях харесала от блога на Дими, ще трябва пак да го потърся...
- искам и нещо с марципан, че си купих един още миналата година, а нищо не направих с него... Но да не е щолен и да не са капучиновите звездички.

Капучинови звездички, АКК, забравени сладки отпадат при нас, не се ядат. Т.е. АКК много ни хареса, но дори в 1/2 доза ни е прекалено много.

Тази година ще се връщаме в Бг непосредствено след Коледа и искам да взема сладки с мен. Другата седмица имам и транспорт към Бг, дано успея с нещо дотогава.

Тук промоциите на масло и аз ги чакам и си купувам по 2-2,5кг, но напоследък са все по-редки.
Дойче Маркенбутер не го препоръчвам, преди взимах такова, няма нищо общо с хубавите масла. Най-доброто, което съм открила и има невероятен вкус, за съжаление си се продава само в Бавария, местен продукт е, от мляко на алпийски крави. Явно е истина, защото няма общо с никое друго. На второ място са ми ирландските масла.

Дениил, има цяла тема за роял айсинг с видео уроци, има страшно полезни неща, но аз със сладкиши много не се заигравам. Там има и рецепти, май че на Наталина съм ползвала аз, нея пък я има в блога й. Не е пудра захар с лимон само, има и белтъци доста.

# 644
Потърсих на първа стр тези нус кугели, но не намерих - може ли рецепта??

Но пък намерих съветите на Наталина за айсинга, за пореден път ги чета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт