Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 10

• 90 526
  • 717
  •   1
Отговори
# 225
Наистина ли не слагат епидурален катетър за обезболяване? Shocked

А през ръката като подават обезболяването, анестезиолог ли следи показателите или акушерката?

Ако знаех нямаше толкова да се правя на смела и да се тръшкам, че не искам упойка. Laughing

# 226
  • В сърцето на любимия човек
Не знам при нормалното раждане как е, но при секциото - няма.
Бамба - не съм си чела епикризата, честно, четох само на детето. Утре ще я погледна, може и да пише.

Герда - на мен първо ми сложиха спинална упойка, която за съжаление не ме хвана добре за времето, за което трябваше да започнат операцията и се наложи да ми сложат пълна упойка. В операционната имаше анестезиолог и анестезиологична сестра, двамата лекари, които оперират, педиатър, акушерки, екипа за стволовите клетки, сигурно е имало и още хора, но помня само д-р Христов и сестрата, която беше до главата ми.

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 23:31 от пънче-мънче

# 227
 Аз също съм с отлични впечатления от д-р Христов, приемал ме е по спешност.

Упойката, която се слага отзад между прешлените на гръбнака ли не те е хванала? Много ме е страх от нея.
 Какво е усещането от поставянето й?

А верно ли е, че от нея жените може да се "изпуснат" на родилната маса?

# 228
  • София
И аз съм го чувала за морфина, но все си мисля, че са градски легенди.
Не са градски легенди. На мен ми казаха, че в реанимация е "тежката артилерия" обезболяващи, съдържащи морфин. Факт е, че не боли изобщо. Аз мога да направя сравнение с първото ми секцио, при което ме обезболяваха само с течен аналгин мускулно. Няма такава болка.

Епидурален катетър не слагат, не е и нужно според мен.

Всичко е през абокат на ръката с трипътник, както е казала пънче, освен фраксепарина (разбира се).

Герда, упойката не е толкова неприятна. Първото убождане е с локално обезболяващо и следващото убождане (т.е. упойката) почти не го усещаш. След това те карат да опитваш да си качиш краката на операционната маса и не можеш, тежат ти т.е. упойката те хваща. Wink

Скрит текст:
Аз също съм с отлични впечатления от д-р Христов, приемал ме е по спешност.

Упойката, която се слага отзад между прешлените на гръбнака ли не те е хванала? Много ме е страх от нея.
 Какво е усещането от поставянето й?
А верно ли е, че от нея жените може да се "изпуснат" на родилната маса?

Ти си с клизма преди това, а след това с катетър.

# 229
  • В сърцето на любимия човек
Да, точно тази упойка не ме хвана достатъчно бързо. На мен са ми слагали такава и преди при хистероскопия в Щерев и буквално докато се завъртя и легна и вече нямах контрол над краката си. И двата пъти най-много се притеснявах да не мръдна случайно, но сестрите държат доста здраво в правилната позиция. Чувството е странно - усещаш допир, но не и болка. А сега не знам защо, но много бавно губех чувствителност, а бебето трябва да се извади до определено време след поставянето и това наложи да съм с обща упойка (от тези за пункция, не съм била интубирана). Като се събудих вече ме държеше спиналната и трябваше да си раздвижвам първо краката в реанимация.

# 230
Много страшно звучи - през цялото време усещаш всичко, и като режат?
Ако ми се наложи секцио ще умра от страх Confused

# 231
  • София
Като режат не усещаш. Усеща се после като ти подреждат вътрешностите, но там може да поискаш да те приспят.а то не е болка, а подръпване.
Аз тъкмо им казват да не режат преди да са сигурни , че упойката действа и чух бебето да плаче вече.

# 232
И забоденото на гърба за упойката,като лягаш върху него  от бутането няма ли възможност да се извади?

Дали има естествено раждали мами без упойка да кажат как е било при тях?

# 233
  • Blondeville
За морфина - на мен в епикризата ми пише, че ми е даван, така че явно дават. Аз в реанимация си отспах за цялата бременност, цял ден и цяла нощ спах като пън. Най-гадното и за мен беше рициновото масло.

# 234
blondie_anna, и на мен рициновото ми беше кошмар  Sick Ама после пък колко по-добре се почувствах Simple Smile

# 235

Това рециново масло кога го дават и за какво?

# 236
След раждане, ако не се изходиш до определен ден. Не е нищо страшно, просто е неприятно за пиене.

# 237
Неприятното идва след пиенето  Laughing

# 238
На мен след пиенето ми беше супер  Joy

# 239
  • София
Герда, те те бодат и вадят иглата. Слагат лепенка и лягаш. Нищо не усещаш.

Пънче, аз първото секцио бях с пълна упойка.  По-добре, че нищо не усещаш.

Рициновото масло е неприятно за пиене, но после идва облекчението.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 00:08 от missence

Общи условия

Активация на акаунт