Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 10

• 90 521
  • 717
  •   1
Отговори
# 210
мерси на всички за пожеланията! След второ раждане важното е от болницата да излязат здрави майка и бебе, останалото са подробности Simple Smile Но ще видим лекарят какво ще каже относно положението след първото секцио, това със сигурност ще е доста по-достоверна информация отколкото само на един ехограф. Тогава вече ще информирам Стаменов.  Нека е живот и здраве до тогава Simple Smile

# 211
Нежи, ти беше с перитонита след пункция,нали. Помня твоя случай!

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 00:24 от Анонимен

# 212
Аз също съм с отстранена матка в следствие на секцио в Надежда. Не виня никого, така било явно писано. Преди години имах опелация от перитонит, пак там и вероятно усложненията при секциото са в следствие от предишната операция. И аз и бебето сме ок, но определено се бяха шашнали за мен... Ако трябва да родя, пак ще избера същата болница. Е има и субекти, които не са за там, но... Аз лично съм разочарована, че трябваше освен 1950 лв за раждане, да плятя още 400 лв за операцията по отстраняването на матката,но важното е че имам дете благодарение на тази болница и 90% от персонала и.
Така е, в такива случаи е напълно възможно това да е било най-доброто, което е можело да се направи. Затова и казах, че ние като немедицински лица нямаме право да оценяваме работата на лекарите професионалисти. Просто споделяме помежду си какво ни се е случило.

# 213
  • В сърцето на любимия човек
Нежи - ти не беше ли и с плацента превия тоталис?

# 214
  • Перник
Герда, да с перитонит след пункция. Плацентата се вдигна, не беше тоталис. Просто в хода на секциото са установили тогално срастване на плацентата със самата матка и единствен начин е било отстраняване на двете.

# 215
# 216

Здравейте , на всички Simple Smile На мен също ми предстои раждане в Надежда - секцио . Някои може ли да сподели с какво обезболяват след раждането и кога , на кой ден се чувстват вече добре? Вече ми е притеснено доста ?

# 217
Не знам с какво обезболяват, но е много ефикасно.
Аз съм много чувствителна на болка и хич не търпя, а почти не ме боля. Мога да сравня със силна мускулна треска.
В реанимация беше през системите, първата вечер в отделението също ми включиха обезболяващо през системата и третата вечер си сложих свещичка Профенид и то по-скоро за всеки случай. Като цяло още на третия ден търчах по коридорите, до изписването нях забравила, че съм оперирана. Единствено при кашляне и кихане ми беше неприятно още няколко дни след изписване.

# 218
Не знам с какво обезболяват, но е супер силно. Аз в реанимацията се чувствах като на Малдивите. Родих в 3 през нощта, към обяд станах и се раздвижих сама, към 17h вече бях горе в отделението. Вечерта ми пуснаха система. След това ползвах свещички Профенит. Когато се прибрахме с бебето в къщи , вече не усещах нищо.

# 219
  • София
В реанимация не знам с какво обезболяват, но изобщо не усещах болка и се раздвижих бързо. После в отделението ми включваха с-ма профенид. От 3-я ден ни даваха свещички.

# 220
  • София
Аз само в реанимация имах неща по системите, но на шестия час ги махнаха, друго не са ми давали. Понаболваше,  ама се търпи, основно при лягане и ставане.
След втория ден нещата съвсем се подобриха.
Но ми казаха че колкото повече се ходи е по-добре и аз развозвах детето из коридора.

# 221
Епидурални катетри не слагат ли вече, аз бях с такъв докато започна раздвижвавенето. Наистина не чувствах никаква болка, и аз на 3 ден вече търчах.

Нежи, преминала си буквално през ада, теб те помня с израза на Стаменов - ”Жертво на медицината”.

# 222
Фели - не, няма, всичко е през абокат на ръката с трипътник и едновременно тече система обезболяващо, перфузор с окситоцин и мисля, че имаше и антибиотик по някое време.
В интерес на истината от приятелка чух, че в Надежда използват морфин в реанимация, но понеже не съм питала лично не мога да го твърдя със сигурност. Факт е, обаче, че нито една жена след секцио не се оплакваше, че я боли. Да, има дискомфорт, но все пак е операция и е абсолютно нормално да поопъват малко шевовете.
За мен най-гадно от всичко беше рициновото масло, не можа да ми се размине  Sick
И наистина колкото повече се движиш, толкова по-бързо спира да боли и опъва.

# 223
И аз съм го чувала за морфина, но все си мисля, че са градски легенди.

# 224
  • София
В епикризите нали пише какви лекарства са приемани.

Общи условия

Активация на акаунт