Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 10

• 90 519
  • 717
  •   1
Отговори
# 195
Не си трайкаме. Както казах, Стаменов е гледал жена ми за второто инвитро на ехограф поне 5 пъти. Коментар нямаше, явно не е видял нещо обезпокоително.
Медицината не е точна наука, където 2 + 2 винаги е 4. Това, че някой е изказал мнение гледайки на ехограф не е доказателство на 100%, че е така. Така че, аз не мога да отида при Стаменов и да му кажа "еди кой си ми каза това, т.е. има проблем с вашата работа", всеки може да каже каквото си иска. Да не говорим, че работата на Стаменов не е да огрее навсякъде, има си началници на отделения за това. Белкин вероятно прави по около 1 секцио на ден, ако имаше сериозни пропуски в работата му вероятно отдавна да са взели мерки.
Това, което исках да кажа е, че ние останахме със сериозни съмнения доколко нещата са направени на добро ниво, нещо което за мен е задължително в тази болница. Доказателства би имало едва при ново раждане.
Аз лично познавам жена, която при секцио в Надежда получава сериозен кръвоизлив и накрая й отсраняват матката. И жената и бебето са ок. Дали е било лекарска грешка? Дали всички са направили максимума, но просто такива са били обстоятелствата и това е най-доброто, което е можело да се направи? Ние никога няма да разберем, надяваме се, че е второто.

# 196
Черна статистика, за съжаление, винаги има Sad Без значение от мястото. И  eia, моля да ме извиниш, но всъщност каква е целта на постовете? Казваш, че не сте доволни поради лошо направено секцио, обаче не искате да занимавате Стаменов и не сте сигурни дали изобщо е лошо направено секциото Rolling Eyes Аз поне от цялата работа това разбрах.

# 197
Черна статистика, за съжаление, винаги има Sad Без значение от мястото. И  eia, моля да ме извиниш, но всъщност каква е целта на постовете? Казваш, че не сте доволни поради лошо направено секцио, обаче не искате да занимавате Стаменов и не сте сигурни дали изобщо е лошо направено секциото Rolling Eyes Аз поне от цялата работа това разбрах.

+1

Трябва да насочите вниманието на Стаменов към проблема, а не да очаквате сам да го види. Той е директор на болницата и е изключително стриктен в работата си. Не би оставил без реакция едно такова оплакване или съмнение - както искате го наречете. Това, че на вас не ви се занимава, не означава, че и на Стаменов няма да му се занимава, щото е натоварен.

# 198
cristi, както бях започнал, целта на тези постове е да споделим какво ни се е случило, т.е. "истински истории". Всеки е свободен да тълкува думите ми и да си прави заключения както си реши.
KittyCatty, да така е, права сте.

# 199
eia, не те нападам в никакъв случай, хубаво е пациентите да споделят личен опит. Затова е и темата Simple Smile Но аз лично в един момент се "загубих" в постовете, защото вие от една страна не сте доволни, ама не сте и сигурни, че лекарят е сгрешил. Затова и попитах какво се цели в случая. Моля, да не се обиждаш bouquet

# 200
Eia, може и мейл ако можете да му пратите, ще обърне внимание, а със сигурност от егоистична гледна точка ако нещо не е ОК бих предпочела някой да се е оплакал и да е адресирано вместо утре аз да вляза да раждам при някой, при когото мога да пострадам. Аз също знам за много прясна история на жена, на която са премахнали матката, но монетата има 2 страни- тя е била с доста пластики, за да може да износи детето си ин витро и изобщо да има дете. Гледните точки са много, затова е и форума, но моля Ви пишете на Стаменов, нека имат обратна връзка.

# 201
  • София
Не знам за конкретен доктор, но мога да ви кажа, че според мен при евентуален проблем, вземат мерки веднага и даже се презастраховат.
Скрит текст:
Аз още в реанимация станах и се раздвижих сравнително бързо, даже по-бързо от първото секцио и ме качиха горе. Момичетата, на които им се виеше свят, ги оставиха долу до обяд. На мен в ранния следобяд, при рязко ставане от леглото в стаята, ми причерня за момент (наистина за стотни от секундата) и уведомихме персонала (с момичето, с което лежахме заедно). Няма да ви кажа за каква реакция ставаше дума. Докато се усетя, около мен бяха дежурен лекар, сестра, която вече ми вземаше кръв и друга сестра, която ми включваше банка с физиологичен р-р. Освестих се точно след 2-3мин. и им казах, че съм с ниско кръвно принципно и се чувствам добре. Нямаше нищо обезпокоително в резултатите ми, но въпреки това идваха през 30-40мин да ме питат как съм, да ми мерят Т, кръвно и т.н. Вечерната смяна ме следеше и в кухнята, защото настоях да се разходя и да хапна.

Надявам се само при проблем пациентите да алармират, за да се знае от ръководството и да се вземат навременни мерки.

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 21:30 от missence

# 202
cristi , не съм се обидил. Да, не сме доволни и да, не сме сигурни. Истината е, че едно немедицинско лице (т.е. ние) не може да дава оценка на работата на един медицински специалист. Само други специалисти могат да правят това, като винаги има и някакъв субективен елемент. Ако имате проблем и отидете на 5 лекари е напълно възможно да получите 5 диагнози и да ви изпишат 5 различни лечения. На кого вярвате тогава? Осланяте се на вътрешна си интуиция. И при нас е така - не можем да го докажем, но вътрешната ни интуиция ни казва, че нещата покрай секциото не са станали на необходимото ниво и че другите доктори, които потвърждават това, най-вероятно са прави.

NiaV, за щастие никой не е пострадал, но когато познаваш много жени, които след месец са забравили за секциото си, а на теб ти отнема година да се възстановиш напълно, си мислиш. че най-вероятно операторът не се е представил по най-блестящ начин.

# 203
  • София
Пожелавам успех с второто секцио. Дано всичко мине успешно, бързо да се възстанови жена ти. Peace
Избрали ли сте доктор?

# 204
Мерси! Дано всичко е наред дотогава, има още близо половин година.
Това кой ще изражда е големият въпрос, на който още нямаме отговор, но имаме време за размисъл  Simple Smile

# 205
Как става при кой лекар да се следите като сте забременели?

# 206
  • София
Как става при кой лекар да се следите като сте забременели?

Избираш си лекар и се записваш на ЖК при него (като излезе графика).

# 207
eia, пожелавам ви много леко раждане Hug

# 208
Eia,  дано второто раждане премине леко, а възстановяването бързо!

# 209
  • Перник
Аз също съм с отстранена матка в следствие на секцио в Надежда. Не виня никого, така било явно писано. Преди години имах опелация от перитонит, пак там и вероятно усложненията при секциото са в следствие от предишната операция. И аз и бебето сме ок, но определено се бяха шашнали за мен... Ако трябва да родя, пак ще избера същата болница. Е има и субекти, които не са за там, но... Аз лично съм разочарована, че трябваше освен 1950 лв за раждане, да плятя още 400 лв за операцията по отстраняването на матката,но важното е че имам дете благодарение на тази болница и 90% от персонала и.

Общи условия

Активация на акаунт