Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 10

• 90 496
  • 717
  •   1
Отговори
# 180
  • София
бамбарадамбара, дано другите са единици и повечето да са без проблеми. Peace

# 181
Мерси Нандин, въпросът ми е по-скоро дали мога да ги предам на бебка и дали ако тръгне раждането преди да ми дадат глобули някакви е опасно за нея.
Ако родиш нормално, най-вероятно на бебето ще включат антибитоик. Такава била практиката в болницата.

# 182
  • София
антибиотик включват след изследвания май  Rolling Eyes

# 183
  • София
Мерси Нандин, въпросът ми е по-скоро дали мога да ги предам на бебка и дали ако тръгне раждането преди да ми дадат глобули някакви е опасно за нея.
Ако родиш нормално, най-вероятно на бебето ще включат антибитоик. Такава била практиката в болницата.
Антибиотик на гъби?!?!
Че да им е още по-добре...

# 184
По принцип би трябвало, но д-р Ташков ми беше споменал, че ако видят микробиология с гъби/ бактерии директно дават антибиотик на бебето след раждането.

# 185
  • София
Та нищо да не им пречи да растат на воля...

# 186
На мен пък той ми каза, че не дават АБ за гъби. Отивам натам след малко и ще питам. Но благодаря за бързите отговори!

# 187
  • София
Антибиотиците убиват бактерии.
Вируси и гъби НЕ се лекуват с антибиотик

# 188
Това мисля, че е ясно на всички Peace Написах какво ми беше казано.

# 189

Кой, какво е правил, не знам, но аз имам и друг въпрос. Защо колегите на Белкин, които преглеждат и оперират след негово секцио, не сигнализират на Стаменов, че след неговите "раждания" се получават такива усложнения?
Мал шанс за вас при първото раждане, че Ташков не е бил първи оператор.

Успех при второто секцио!  Peace Предполагам, че ще избирате лекар при това положение.

Кой ви следи бременността в Надежда първия път, ако не е тайна?
Стаменов прави второ успешно инвитро на жена ми, нали той я гледа не само отвънка (белега от секциото), но и на ехограф, там явно се виждат тези неща. Не я е питал "кой го прави това секцио, колко време се възстановява". Той едва ли ще й каже "лекарят (който е наш служител) не си е свършил добре работата". И други лекари в Надежда са я гледали на ехограф, без коментар отностно секциото. По принцип женя ми няма някакъв сериозен проблем, но сравнявайки с възстановяването след секцио на нейни познати, а и от коментарите на други лекари специалисти оставаме с впечатлението, че нещата не са направени както трябва да бъдат.
В Надежда Чачева й прави фетална морфология, ЖК беше при доктор Славчев във Варна, по здравна каса.
Имаме време до второ раждене, но едва ли ще е в Надежда.

# 190
Имам две раждания в Надежда, секцио при един и същи доктор. При първото не усетих кога извадиха бебето, при второто си беше доста болезнено. За сметка на това след второто секцио противно на очакванията ми, възстановяването беше много по-бързо от първото. Смятам, че от основно значение е моментното състояние на организма.
Тъй като и аз се следях на друго място като отидох на преглед след първото раждане и лекаря веднага изкоментира размера и вида на шева, не е нормално, но явно за повечето лекари това е практика да се коментират един друг, дори и без необходимост. За мен е важно, че аз и бебето ми сме добре, а шевовете са бели кахъри. И трети път да ми се наложи отново бих избрала Надежда, не заради конкретен лекар, а заради екипната работа и добрата материална база.

ПП. Това, че ви преглеждат различни лекари в болницата и не коментират работата на колегите си не значи, че не го коментират по между си и с когото трябва. Това е екипната работа. Не е нужно излишно да притесняват пациента, ако нещата са незначителни. Да коментираш работата на другия и все някой друг да ти е виновен за неудачите ти си е типична българска черта, която винаги търсим. По мои наблюдения това е една болница от наистина ново поколение, за която този стил на работа и е чужд или поне не толкова силно изразен.

# 191
Eia, A защо просто не попитате Стаменов за неговото мнение при следващото Ви посещение? Изкажете притесненията си и го попитайте защо срещате такива коментари. Разбира се всеки има право на избор и ако не Ви е комфортно да изберете болницата втори път това родилката да е спокойна е най-важното, просто ако нещо не е наред е хубаво да го изтъкнете пред него. Може пък да не го е видял и да прикрива колега. Всяко мнение би помогнало за подобрения в болницата и изобщо в здравеопазването в БГ.

# 192
Eia, A защо просто не попитате Стаменов за неговото мнение при следващото Ви посещение? Изкажете притесненията си и го попитайте защо срещате такива коментари. Разбира се всеки има право на избор и ако не Ви е комфортно да изберете болницата втори път това родилката да е спокойна е най-важното, просто ако нещо не е наред е хубаво да го изтъкнете пред него. Може пък да не го е видял и да прикрива колега. Всяко мнение би помогнало за подобрения в болницата и изобщо в здравеопазването в БГ.
Ние повече със Стаменов (дай боже) няма да се видим, понеже остават 3 ФМ и раждане. А пък и не си заслужава да се чака 2-3 часа пред кабинета му за обсъждането на такова нещо, той е свърхнатоварен и няма какво да му губим времето, по-важно е много други жени да забременеят и родят, отколкото да обсъждаме това секцио.
Проблемът не е в големината на шева, за нас това, разбира се, не е проблем. Жена ми искаше да роди в Надежда, понеже до тогава всичко беше перфектно. А и битовите условия за нас не са маловажни, както и това, че има много лекари наблизо, ако се получат неочаквани сериозни усложнения. Все пак ако някой новозавършил лекар в квартална болница беше направил това секцио нямаше да има никакъв проблем, жената и бебето са ок, проблеми няма. Но за елитна частна болница, където се плаща не малко се очаква и работа от всеки на топ ниво. Вярно е, че много лекари взаимно се плюят, но когато няколко специалиста правят аналогичен коментар явно, че вероятно имат право. На жена ми преди много години доцент Ненков във Варна й прави операция на щитовидната жлеза. След повече от 5 години по време на консулт със д-р Начев (един от най-известните ендокринолози, дава консулти и в Надежда), той я гледа на ехограф и й казва, че операцията е направена изключително добре и малко хирурзи биха се справили долкова добре. Разрезът беше доста дълъг, но така заздравя, че сега с лупа трябва да го гледаш, за да кажеш, че го има. Явно добрите ехографисти ги виждат тези неща и не винаги лекарите се плюят.
Казвам, че второ раждане в Надежда едва ли ще има, понеже се убедихме, че и там не всичко е перфектно, а и сега с едно малко дете би ни било доста проблемно едно раждане в друг град.

# 193
А пък и не си заслужава да се чака 2-3 часа пред кабинета му за обсъждането на такова нещо, той е свърхнатоварен и няма какво да му губим времето

Напротив, заслужава си ! Това, че си трайкате ви прави съучастници, защото утре подобна операция при друга жена може да се окаже фатална и каква полза ако уволнят въпросния лекар тогава ? Тук се касае за здраве и за хора, в чиито ръце оставяме себе си, съпругите си и децата си.

# 194
  • София
И аз мисля, че си заслужава, но нали Стаменов е видял първото секцио при второто инвитро. Дано си е направил изводи.

И аз съм на мнение, че не всички лекари се плюят. Моят АГ, който не изражда, се изказа ласкаво за първото ми секцио. В "Надежда" и АГ-то, който ми води ЖК и операторът похвалиха работата на колегата си. Даже питаха за името (от любопитство явно). Peace

Общи условия

Активация на акаунт