Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 10

• 90 487
  • 717
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте дами, въпрос и от мен ако може- излезе ми МБ и имам масово Candida albicans за разкош преди раждането. Тъй като нямам тапа и имам разкритие това опасно ли е за бебка? Утре съм на преглед, но да питам и вас раждалите да си знам  newsm78
Щом мехура е цял, няма проблем.
Има жени, които от 6-7 месец си имат разкритие, особено с втора бременност
Мерси Нандин, въпросът ми е по-скоро дали мога да ги предам на бебка и дали ако тръгне раждането преди да ми дадат глобули някакви е опасно за нея.

# 166
  • София
щом утре сина преглед, няма страшно. Пък ако неща стане и тръгне раждане все пак предупреди в болницата за резултатите от МБ
За сега тя е защитена от околоплодния мехур

# 167
щом утре сина преглед, няма страшно. Пък ако неща стане и тръгне раждане все пак предупреди в болницата за резултатите от МБ
За сега тя е защитена от околоплодния мехур
Благодаря!  bouquet

# 168
  • София
Скрит текст:
И аз ви благодаря, момичета! Стискам палци на тези, на които им предстои раждане, и при вас всичко да е наред и чакам с нетърпение и вашите разкази! Поздрави!  bouquet

Имам въпрос. В болничния от болницата пише да се явя на преглед на 31.01. Точно на тази дата ли трябва да си запазя час или може и по-рано, по-късно? Все пак като ме изписваха ме посъветваха да си ме прегледа доктор Димова, та трябва да се съобразя и с нейния график и може на 31.01 да не е на работа.
Хубаво е да отидеш на преглед 30-на дена след раждането. Ако си запишеш час до 30-я ден, прегледът е безплатен. Аз ходих на 29-я ден. Можеш да се запишеш и онлайн, защото вече си записваш гинекологичен преглед, а не ЖК. Оглеждат ти матка, шевове, ако имаш и т.н.

# 169
Аз затова казах, че не знам кой е виновен, но е факт, че премина през доста трудности жената. Може и да е съвпадение, но тя самата каза, че е с доста неприятни спомени от първото си секцио при Белкин.
Искам да споделя и нашия опит, дано да е полезен за други. След успешно инвитро в Надежда избрахме да роди жена ми там. Понеже няма избор на лекар (а и нали се предполага, че всички там са на високо ниво) се падна доктор Белкин. Първо ни направи не особено добро впечатление, че директно настоя за секцио, въпреки че Чачева до последно твърдеше, че има всички предпоставки за нормално естествено раждане. Ослеков и той явно не му се занимаваше с естествено раждане и склонихме, като се има впредвид възрастта на жена ми (40г.), а и това, че преди години имаше проблеми със сърцето и не искахме да го натоварваме много. На самото секцио в началото са били Белкин и Ташков, но Белкин остава сам докрая и зашива жена ми. Впоследствие тя имаше много дълго възстановяване (почти година), докато изчезнат всички болки. Гинекологът й, който я е гледал след раждането казал относно големината на шева "абе от тук да не са вадили 5кг. бебе?" (синът ни бе 3кг). В момента тя отново е бременна и при фетална ехография (не в Надежда) ни казаха директно (без ние да споменаваме нищо относно случилото се в миналото), че секциото не е направено никак добре, при евентуално раждане ще тряба да се оправя много (тогава ще се види какво точно е положението). Накратко, не знам какво точно е станало по време на първото секцио, но не сме доволни от Белкин. Дори и да е имало обективни предпоставки очаквам да ни беше казано "случи се това, което наложи това и затова се получи така", но нямаше никакъв коментар от негова страна.

# 170
  • София
Скрит текст:
Аз затова казах, че не знам кой е виновен, но е факт, че премина през доста трудности жената. Може и да е съвпадение, но тя самата каза, че е с доста неприятни спомени от първото си секцио при Белкин.
Искам да споделя и нашия опит, дано да е полезен за други. След успешно инвитро в Надежда избрахме да роди жена ми там. Понеже няма избор на лекар (а и нали се предполага, че всички там са на високо ниво) се падна доктор Белкин. Първо ни направи не особено добро впечатление, че директно настоя за секцио, въпреки че Чачева до последно твърдеше, че има всички предпоставки за нормално естествено раждане. Ослеков и той явно не му се занимаваше с естествено раждане и склонихме, като се има впредвид възрастта на жена ми (40г.), а и това, че преди години имаше проблеми със сърцето и не искахме да го натоварваме много. На самото секцио в началото са били Белкин и Ташков, но Белкин остава сам докрая и зашива жена ми. Впоследствие тя имаше много дълго възстановяване (почти година), докато изчезнат всички болки. Гинекологът й, който я е гледал след раждането казал относно големината на шева "абе от тук да не са вадили 5кг. бебе?" (синът ни бе 3кг). В момента тя отново е бременна и при фетална ехография (не в Надежда) ни казаха директно (без ние да споменаваме нищо относно случилото се в миналото), че секциото не е направено никак добре, при евентуално раждане ще тряба да се оправя много (тогава ще се види какво точно е положението). Накратко, не знам какво точно е станало по време на първото секцио, но не сме доволни от Белкин. Дори и да е имало обективни предпоставки очаквам да ни беше казано "случи се това, което наложи това и затова се получи така", но нямаше никакъв коментар от негова страна.
[/spoiler]
Съжалявам за случилото се. Историята с подобна. За жената беше 2-ро раждане. Още в операционната са ѝ казали, че първото секцио е направено много нескопосано.
Скрит текст:
Умишлено не искам да влизам в подробности за второто секцио на жената.
Кой, какво е правил, не знам, но аз имам и друг въпрос. Защо колегите на Белкин, които преглеждат и оперират след негово секцио, не сигнализират на Стаменов, че след неговите "раждания" се получават такива усложнения?
Мал шанс за вас при първото раждане, че Ташков не е бил първи оператор.

Успех при второто секцио!  Peace Предполагам, че ще избирате лекар при това положение.

Кой ви следи бременността в Надежда първия път, ако не е тайна?

# 171
Всъщност, това е или за Ослеков, или за Стаменов информация. Само те двамата могат да вземат мерки. Другите им колеги няма да се намесят, а и не им е работа. Казвам го с най-добро чувство и не защитавам Белкин - аз самата грам не го харесвам и имах разправии с него лятото. Но така или иначе, има двама човека, които могат да вземат отношение.

# 172
  • София
Всъщност, това е или за Ослеков, или за Стаменов информация. Само те двамата могат да вземат мерки. Другите им колеги няма да се намесят, а и не им е работа. Казвам го с най-добро чувство и не защитавам Белкин - аз самата грам не го харесвам и имах разправии с него лятото. Но така или иначе, има двама човека, които могат да вземат отношение.
Съгласна съм, но каква е вероятността Ослеков и Стаменов да оперират пациент на Белкин за втори път, че да видят как и какво е правено? Нали някой, който е видял, трябва да информира Ослеков и/или Стаменов? Това имах предвид. Стаменов спокойно ще каже, че не са взети мерки, защото до него не е достигнала такава информация и ще бъде прав.
Другият вариант е пациентите да се оплачат, но те не го правят по незнайно каква причина.

# 173
Мисълта ми беше пациентите да уведомят на база казаното от другите лекари и те ще си разследват случая. За Ослеков не знам, но Стаменов си проверява всичко много щателно и не е оставил оплакване без отговор.

Пристрастна съм към него, но наистина е уникален. Откъде ги има тези сили,не знам.

# 174
  • София
Мисълта ми беше пациентите да уведомят на база казаното от другите лекари и те ще си разследват случая. За Ослеков не знам, но Стаменов си проверява всичко много щателно и не е оставил оплакване без отговор.

Пристрастна съм към него, но наистина е уникален. Откъде ги има тези сили,не знам.
Аз се чудя, защо пациентите мълчат? При това положение трябва да са пред кабинета на Стаменов още на следващия ден.

# 175
Ами най-вероятно, защото е едно от тези три:

1. Чувстват се неудобно, което после преминава в "абе нали сме добре, сега какво ще правим драма".
2. Не им се занимава, защото "какво всъщност ще се промени".
3. Много често дори не осъзнават, че има проблем. Ако примерно друг лекар не беше повдигнал въпроса пред eia, той/тя също нямаше да постне, а какво остава пък да ходи да се разправя Rolling Eyes

# 176
  • София
cristi, те и в Надежда са им казали, че първото секцио не е направено добре. Обикновено оглеждат и питат за първото секцио. Мен и на ЖК ме питаха за първото секцио, и на операционната маса.

# 177
Мишенце, представа нямам Rolling Eyes Предполагам просто всички сме различни и реагираме различно.

# 178
  • София
Мишенце, представа нямам Rolling Eyes Предполагам просто всички сме различни и реагираме различно.
И ти си права. Аз съм сигурна, че и жената, за която говоря, не се е оплакала. Дано греша.

# 179
  • София
ми да ида аз да се оплача  Rolling Eyes
мен белкин ми беше основния, ташков втори.
бързо ми мина, белега изчезна почти.
нямам никакви усещания.
да се надявам че съм от късметлиите, може би  newsm78
ама пък познавам и други при него, някои са с втори деца вече, не са се оплаквали.

Общи условия

Активация на акаунт