Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 10

• 91 510
  • 717
  •   2
Отговори
# 540
gerda1, добре е след 12 г.с. да се лекуват /даже и малко по-нататък/. Аз пих антибиотик в 16-та г.с. заради уроинфекция, нямаше проблем за бебето.

# 541
Не се вкарвайте в излишни филми. Тези ситуации не са изненада за б-цата. Едва ли не им е идвало на акъл, че може всички зали да са заети и да пристигне родилка. Имат резервни варианти. Никой не са върнали досега, не вярвам да го направят.

Аз мисля, че ако се налага хоспитализация, никой няма да рискува и да изпрати родилката вкъщи. На мен ми предлагаха хоспитализация заради повръщане, а б-цата се пукаше по шевовете. Благодарна съм, че не приемат без причина, но и не изпращат вкъщи при проблем.

Абсолютно нормални са притесненията ви, но тези мисли ще ги имате във всяка една б-ца. Аз също се бях притеснила за места, за д-ри и т.н., но хората наистина са професионалисти, в б-цата има стройна организация и пропуските им са по-скоро от битов характер. Не казвам, че е ОК, но поне що се отнася до здравето на детето и родилката си знаят работата, а в сравнение с държ. б-ци са на светлинни години. Аз съм раждала и в държ. б-ца, така че мога да направя разлика. Там също има много големи професионалисти, но що се отнася до условия, отношение и т.н. има големи пропуски.

Абсолютно съм съгласна за държ. болници. Първото ми дете го родих в държ. болница и условията бяха ужасни. От самото начало избрах Надежда за проследяване и раждане заради лекари, но и заради условията.  Благодаря за отговорите по въпроса, че се притесних, а вече съм към финала Simple Smile.

# 542
Румяна, благодаря ти. Основното, което правя е да пазя леглото. Увеличиха дозата магнерот и слагам утрогестан. Предписаха ми лечение за две седмици, после ще видим. Но от толкова притеснения започнах да вдигам кръвно.

# 543
Аз също съм питала на отворените врати какво правят ако и трите родилни зали са заети. Казаха, че настаняват по стаи, в реанимация, операционни - където има място, докато се освободи зала.

# 544
  • София
Сладурки, не се притеснявайте зала ще намерят и вие ще се чувствате добре, когато настъпи прекрасният момент да дарите живот.
Дано скоро да намерят начин, за да разширят поне малко болницата, че не е добре бъдеща родилка да се притеснява за тези неща(свободна зала, стая дали ще има свободна след като роди и т.н). Вярвайте, че всичко ще мине добре и леко, така и ще бъде Hug Peace Heart Eyes

# 545
  • В сърцето на любимия човек
Някой беше споменал, че разширението ще е за операционен блок и родилна зала  Rolling Eyes

# 546
  • София
Някой посещавал ли е новата лекарка Раева? Бих се радвала, ако сподели отзиви : ) Казаха ми, че е млада, завършила в чужбина, но отзиви не съм намирала никъде (може би е прекалено нова).

# 547
  • София
Някой беше споменал, че разширението ще е за операционен блок и родилна зала  Rolling Eyes
Това не съм го разбеала Embarassed дано да го направят, мисълта ми е, че не трябва жените да се притесняват за свободна зала и дали няма да ги върнат.

# 548
Здравейте момичета!Пациентка съм на Надежда по точно при д-р Христов от взета биопсия от шийката евентоално ще ми прави конизация или ще гори раничката исках да попитам случайно нясой да знае колко струват двете процедури!Благодаря предварително. Grinning

# 549
Аз бях писала- казаха, че разширението е за обща хирургия и като цяло с насоченост женско здраве, а не родилни зали. Когато раждах аз имаше много родилки и много бебета родени на 31-ви, само до моята стая след като ни преведоха на 2ри етаж бяха още 2, нито една от тях не беше в родилните зали около мен докато раждах. Приспособени са повече стаи за раждане, тъй като и без това стаите, в които раждаш не са с класическото магаре и подобни глупости, а с легла, които се приспособяват и всички бяха доволни. Няма как да ви върнат и това притеснение хич не трябва да ви е на дневен ред, спокойно! Аз бях в стаята за т.нар. Активно раждане- е не намерих сили и време между контракциите да се набирам на шведската стена, не ми бяха нужни или дори интересни разните приспособления за висене и т.н.

# 550
  • София
На мен пък ми казаха, че засега се предвиждало разширяване на реанимация. Стаменов имал разговори и за закупуване на поляната зад болницата. Можело да се направи още един блок с топла връзка, но това се говореше в болницата м/у пациентите. Не е нищо официално.

# 551
Здравейте, знам че е малко извън темата, но бих искала, някоя раждала жена скоро в болница Надежда, да сподели дали са й искали задължително този скандален пръстов отпечатък, и ако да, кога, т.е. преди приема ли или след това, защото ми отговориха, че било задължително за всички пациенти на болницата.
Ще съм много благодарна, ако споделите как точно се е осъществил приема при вас!

# 552
  • София
Здравейте, знам че е малко извън темата, но бих искала, някоя раждала жена скоро в болница Надежда, да сподели дали са й искали задължително този скандален пръстов отпечатък, и ако да, кога, т.е. преди приема ли или след това, защото ми отговориха, че било задължително за всички пациенти на болницата.
Ще съм много благодарна, ако споделите как точно се е осъществил приема при вас!
Пръстовия отпечатък е задължителен (поне за сега) за всички болници.
Взима се като те приемат и след това като те изписват

# 553
Досега не съм чула да върнат родилка. Не се притеснявайте излишно.
В кръга на шегата: А медицински лица държите ли да присъстват или е достатъчно присъствието само на съпруга, па макар и на паркинга... Wink

Понеже се разви твърде бързо, за една бройка да стане работата пред спешния кабинет - съвсем разумно са го направили при паркинга. Но медицинските лица се намесиха навреме, а акушерката Росица Манева е невероятна. Grinning

Сериозен отговор - след две раждания, ако наистина трябва да избера между съпруг и лекар, ще избера първото, но това си е специфично за този татко и за моето тяло - масаж на подходящото място обезболява невероятно много при мен.

В края на октомври ми го искаха задължително. Вече ме бяха приемали и бях регистрирана в системата с отпечатъците, но въпреки това не успяхме да оправим приемането, бях с 9 см разкритие, и го зарязаха за после. Съответно като ме качиха в отделението, първо ме закараха да оправим тази работа. Официално май нямат право да ви приемат, без да са свършили това. Супер времеемко и досадно е. Ако има начин да се регистрирте в системата преди приема за раждане, ще ви облекчи значително.

# 554
Извинявайте за черния хумор, ама да не ви търси Интерпол, че е така скандален за вас този отпечатък?

Общи условия

Активация на акаунт