Аборт

• 1 744
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте правих аборт и нямам цикъл минали са 31 дни от аборта и още го няма може ли някой да сподели мнението си благодаря предварително!

# 1
  • Sofia
Нормално е след аборт М да дойде до около 40-45 дена.
Ако до 50 дена все още нямате цикъл, отидете на гинеколог да Ви погледне.

Можете да попитате и в тази тема, нищо, че идеята й е забременяване след аборт. https://m.bg-mamma.com/?topic=1653381.690

Там момичетата за жалост имат опит.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 19:40 от Brin de muguet

# 2
Здравейте, направих МА на 20.07 , след т0погина почти веднага усетих болки и контракции и малко след това и прокървях, беше обилно със съсиреци, но до вечерта намаля и нямаше нищо просто сякаш обикновенна менструация, до вчера имах кафеникаво зацапване , но и то намаля, притеснява ме това че усещам придърпвания в яйчника и пърхане/пулсиране в корема.. дали е нормално ? и има ли някакъква възможност плодът да е оцелял след всичко това? на преглед съм другата седмица, но съм стресирана (:

# 3
  • Sofia
... притеснява ме това че усещам придърпвания в яйчника и пърхане/пулсиране в корема.. дали е нормално ? и има ли някакъква възможност плодът да е оцелял след всичко това? на преглед съм другата седмица, но съм стресирана (:
Не знам какво е това пърхане, но със сигурност не е ембрионът. Движенията на плода се усещат чак към средата на второто тримесечие.

По принцип МА не е на 100 % сигурен. Винаги има някаква вероятност да не е успешен и да се наложи кюртаж. Но това може да го каже лекар след преглед.

# 4
Успях да забременея със СПКЯ, обаче приятеля ми реши, че не е готов вече за баща и иска да направя аборт.Много ме е страх, че няма да мога да имам деца след тая процедура.

# 5
Здравейте, Имам аборт през юни и естествено спазих всички препоръки на лекаря за след това. До първата менструация след аборта никакъв секс. Този месец веднъж правихме секс със презарватив за да се предпазя от инфекции, за всеки случай преди еякулацията въпреки презарватива свърши навън. Чакам втората си менструация след аборта, но закъснява. Въпроса ми е нормално ли е това закъснение вследствие на объркване  на хормоните  след аборта?

# 6
Успях да забременея със СПКЯ, обаче приятеля ми реши, че не е готов вече за баща и иска да направя аборт.Много ме е страх, че няма да мога да имам деца след тая процедура.

Абортът не влияе на способността на жената да има деца. Естествено, жената решава дали иска аборт, не мъжът.

Здравейте, Имам аборт през юни и естествено спазих всички препоръки на лекаря за след това. До първата менструация след аборта никакъв секс. Този месец веднъж правихме секс със презарватив за да се предпазя от инфекции, за всеки случай преди еякулацията въпреки презарватива свърши навън. Чакам втората си менструация след аборта, но закъснява. Въпроса ми е нормално ли е това закъснение вследствие на объркване  на хормоните  след аборта?

Нормално е

# 7
  • В.Търново
Дано не сте направила аборт, това ще е най-голямата глупост, ако послушате безотговорния си приятел.

# 8
Ако имах приятел и първоначално искаше бебе и вече да беше станало бебето, след това ми кажеше, че не беше готов за това бебе и да абортирам, бих веднага го разкарала. Дори нямаше да абортирам, ако имах това заболяване и трудно бих забременяла. Можех да нямам повече деца. Така че и вие не абортирайте и разкарайте т.н "мъж", защото това не е мъж за мен.

# 9
Здравейте . Някоя от вас правила ли е аборт в по късен етап или да имате позната с подобен случай?

# 10
  • Sofia
Здравейте . Някоя от вас правила ли е аборт в по късен етап или да имате позната с подобен случай?
Да, имам братовчедка с късен аборт.

В тази тема голяма част от абортите са били в късна седмица.
https://m.bg-mamma.com/?topic=510453

# 11
Здравейте, разказвам на кратко какво е положението ми преди 2дена разбрах,че съм бременна и аз и приятеля ми сме на едно мнение,че не сме готови да имаме дете. Той все още иска да се развива в работата си,правим ремонт на цяла къща аз все още навлизам в собствен бизнес искам да го развия ще записвам второ више и не мисля,че сега е момента да имаме дете и когато решим искам да съм готова да посветя цялото си време на него (не си представях така нещата) отделно наще са твърдо против приятеля ми,не друго,а защото е от ромски произход,но държа да подчертая,че той е възпитан ,уравновесен и дори бих казала,че и доста по-умен от мен, прави всичко за мен и ми страшна подкрепа в всичко! (Даже съм сигурна,че ако реша да го оставя той ще е на седмото небе,понеже иска,но според мен се съобразява с това,че в момента е пика на лошите отношения с родителите ми и образованието и целите в работен план) Въпроса ми е решила съм,че ще правя аборт на 20години съм и вече имам един претърпян медикаментозен аборт (с невероятни болки и контракции) ужасно ме е страх,че ще трябва да мина пак през същото и  не знам какви са болките при така наречения “оперативен аборт” дали е по-болезнен от медикаментозния,защото беше часове страшно мъчение (не съм споделила с родителите си понеже от тях получавам само заплахи как ще поръчат или убият приятеля ми живея под пълен стрес и тормоз от 4години)също и това ме спира от една страна,защото не мисля,че бих могла да износя,родя и отгледам по нормален начин дете след всичките ежедневни заплахи и скандали,които получавам едва опазвам своята психика, почна да ми пада кръвното и да ми причернява от притеснение припаднах докато карах и се блъснах в знак на скоро,след скандал вкъщи,не мога да си представя да преживявам това и да съм бременна за това предпочитам да го махна не желая да страда така както аз и баща му то няма да е виновно с нищо,а ще се чувства че е,не искам това за него заради плащането на обществено мнение от родителите ми….(същото така преди да разберат,че не сме само приятели той идваше постоянно в нас с баща ми и бяха неразделни и дори си купуваха животни,които да гледат и двамата,приятеля ми е излизал от работа само за да не му откаже услуга)

# 12
Оперативният аборт е под упойка и не боли, няма страшно.

Сменете метода на контрацепция. Питайте в болницата дали може да ви сложат спирала или имплант. Ако не, хапчетата също вършат работа.

# 13
  • Sofia
Боли след упойката - като силни менструални болки, но е поносимо.

# 14
Здравейте!
Вчера ходих да правя аборт по желание в Сливен.
Отидох, сложиха абоката,  сложиха упойката. Събудих ме, но аборт не беше извършен.
Казаха ми,че матката ми била много твърда и шийката на матката е много затворена да съм пробвала с МА, но на мен не ми се иска.
На някой случвало ли му се е подобно нещо?

Общи условия

Активация на акаунт