"Аборт:Трудното решение"

• 5 808
  • 84
  •   1
Отговори
Привет на всички четящи 🙋🏻‍♀️
Пускам темата с много смесени и объркани чувства. Няма да навлизам в големи подробности за да запазя контекста. Изправена съм пред голяма за мен дилема (слава богу ,имам нужното време да помисля добре). Имам 3 прекрасни дъщери и съм на 27г. Живея в чужбина. Със съпруга ми нещата никак не вървят в последните 1-2 г и взех решение за окончателна раздяла. Все още живеем под един покрив ,докато единия или другия намери нов дом за себе си. Мога да кажа,че нещата у дома са спокойни и се разбираме. Решението за раздялата беше моя. След доста поредни опити,раздели и събирания по различни причини (писаници с други жени,емоционални разминавания,различни възприятия за бъдещето и прочие ) видях,че няма да се получи да запазя това семейство и реших,че за да съм щастлива това е начина. За съжаление преди няколко дни разбрах,че съм бременна 😔 Миналия месец (преди крайния ни разговор) имахме веднъж полов контакт (не е свършвал в мен) и 6ч по-късно пих хапче от рода на Ескапел (тук се казва по друг начин). Не е подействало, защото явно съм била точно тогава в овулация(не знаех ,че действа само преди нея) и резултата е налице. Сега съм пред дилема дали да направя аборт или да задържа детето и вместо сама мама с 3 да бъда сама мама с 4 прекрасни създания. Ще ви споделя нещата ,които ме карат да го направя и другите, които ме спират.

За аборта:
1-Не искам още едно детенце да расте без баща.
2-Нямам все още професия и искам да започна да уча и да се развивам за да осигуря светлото бъдеще сама на децата си .3-В чужбина живея далеч от семейството си и близките си и със всичко трябва да се справям сама(не че досега не съм се справила сама ). Бих се страхувала ако трябва да влезна с едното дете в болница примерно,какво ще правя с другите?
4-Може и да е глупаво или егоистично това, което ще кажа но-Страхувам се,че с 4 деца ще ми бъде още по-трудно един ден  да започна връзка и да имам привилегията да имам гръб до себе си.....
5-Чисто физически как бих се справила..

Защо не бих го направила и се замислям:
1-Просто обожавам децата си и деца като цяло. Умът ми не го побира ,как да се "отърва", напълно съзнателно от рожбата си като гледам срещу мен другите деца?!
2-Не съм богата но и не живеем в мизерия. Държавата ни предлага всичко ако започна да уча и искам да се развивам.
3-Бих могла да уча и онлайн от вкъщи и да се развивам въпреки бебето.
4-Както съм се справила с 3 досега (в доста по-лоши обстоятелства както финансови така и физически) така бих могла и с 4 да го направя.
5-Мисля,че ще ми донесе много любов и уют новия член у дома.

Изобщо не се интересувам от това ,какво ще кажат хората или роднини ако го искам това дете. Бащата на детето казва-ако бяхме заедно (защото той иска но нищо не дава всъщност и прави грешките) бих се радвал и нямаше да дам да го махнеш. Сега решението е вече твое и ако искаш да го махнеш аз няма да противореча.

Разбира се,че решението е изцяло мое и аз ще нося последиците от него. Просто ми се искаше да чуя странични мнения и история,които биха ми помогнали да взема това трудно решение. Отворена съм и за критики без притеснения към тях 🙂 Светът е шарен ❤️
Много благодаря на тези,които са изчели всичко до тук и биха се включили в темата.
Бъдете здрави и обичани ❤️

# 1
Нямате работа, нямате доходи, нямате къде да отидете с трите деца (или сте под наем, който ако той се изнесе няма как да плащате), дори не сте заедно, макар да сте под един покрив, имате три деца и се чудите? Какъв мир, каква любов ще донесе поредното дете??? Ако надеждата е, че ще оправи взаимоотношенията - нито ще ги подобри, нито е редно едно дете да идва на тоя свят с "мисия" да спасява брака на родителите си.
Ако не е пързалка, живеете в прекалено утопичен свят. Мислете първо за трите си деца и как ще им осигурите нормални условия на живот като самотна майка без работа и образование. С три не ви виждам, с четири съвсем.

# 2
На първо време един въпрос - искаш да учиш, няма да ти пречи от къщи - защо не го направи до сега, с едно ,с две,  с три деца,  а мислиш ,че с 4  ще стане?

# 3
На първо време един въпрос - искаш да учиш, няма да ти пречи от къщи - защо не го направи до сега, с едно ,с две,  с три деца,  а мислиш ,че с 4  ще стане?

Напълно разбирам логиката на зададения въпрос. Досега не знаех,чисто документално и тук в тази държава,че имам тази възможност за професията,която искам. Със сигурност не е оправдание но е факт. Както и че тук докато научиш езика на ниво да започнеш да учиш отнема време,също и приравняването на дипломата от България към системата тук.

Нямате работа, нямате доходи, нямате къде да отидете с трите деца (или сте под наем, който ако той се изнесе няма как да плащате), дори не сте заедно, макар да сте под един покрив, имате три деца и се чудите? Какъв мир, каква любов ще донесе поредното дете??? Ако надеждата е, че ще оправи взаимоотношенията - нито ще ги подобри, нито е редно едно дете да идва на тоя свят с "мисия" да спасява брака на родителите си.
Ако не е пързалка, живеете в прекалено утопичен свят. Мислете първо за трите си деца и как ще им осигурите нормални условия на живот като самотна майка без работа и образование. С три не ви виждам, с четири съвсем.
Живеем под наем и ако той се изнесе съвсем мога да се справям със всички разходи,които ще трябва да се посрещнат. Не,детето няма да е инструмент за спасяване на нещо,което си е отишло. Това е пошло и детско. Не е пързалка,както написах готово съм и за критики. Понякога човек не мисли 100% реалистично 🙂

Благодаря и за двата коментара.

# 4
Ти си абсолютно неадекватна и нестабилна, в чужбина, с три деца, на прага на раздяла с бащата, без професия и предполагам без образование на 27! И се чудиш дали да не родиш четвърто и да висиш на социални помощи доживот?
И аз съм в чужбина, това със социалните няма да ти се получи. Няма да умрете от глад, но ще живеете на ръба на мизерията. Бащата ще си бие камшика в момента, в който се изнесе и си намери нова жена и цялата отговорност, грижи и разходи по 4 деца ще се стовари върху неразумната ти глава.
За мен е пълно безумие да раждаш четвърто дете при тия обстоятелства.

# 5
Тоест живеете в държава, чийто език изобщо не знаете и тепърва учите? Интересно ми е наистина как една безработна и многодетна майка би успяла да осигури нормален живот (разнообразна храна, дрехи, обувки, лекарства, играчки, пособия за детска градина/училище и тн) на 3 деца,докато гледа четвърто новородено (да предположим, че се кърми, ползва дрехи от каките и единствен разход са памперси хипотетично). Аз като работещ родител не си представям да отглеждам 1 дете сама (чисто финансово), какво остава за 3 и то в чужда държава. Ако е толкова хубаво и лесно, да дойдем и ние. 😀

# 6
Вярно е което казваш ,минава време с езика и признаване на образование  до тук.  Ще ти трябва бавачка, може да не  е постоянно ,но сама си задаваш въпрос ако се наложи с едно дете да си някъде ,с другите кой?
 И тези деца искат образование ,стандарт, да не се различават от връстниците си,   и не е лукс,  а необходимост. И втори въпрос - какво  е трябвало да знаеш в тази държава специално за предпазни средства ?

# 7
Вярно е което казваш ,минава време с езика и признаване на образование  до тук.  Ще ти трябва бавачка, може да не  е постоянно ,но сама си задаваш въпрос ако се наложи с едно дете да си някъде ,с другите кой?
 И тези деца искат образование ,стандарт, да не се различават от връстниците си,   и не е лукс,  а необходимост. И втори въпрос - какво  е трябвало да знаеш в тази държава специално за предпазни средства ?
Имах час за поставяне на спирала в други ден. За съжаление след раждането ми преди (3г) гинеколожката ми се пенсионира. От тогава изминаха 2 години по търсене на нов гинеколог. Изобщо не е измислица тук това е голям проблем. И така се стигна до тук. Наистина везната е вече 85% към аборт,просто от време на време изникват в главата ми някои такива терзания от другите 15%.

# 8
Така както поставяш нещата ,, как да направя аборт гледайки децата си " аз съм на същото мнение и най-вероятно на твое място също не бих го махнала ,та това е да убиеш детето си . Това за бъдещ мъж не го разбирам ,защото имаш вече 3 ,където са 3 там и 4 . Ако е правилния мъж ще остане !
Дано вземеш правилното решение ,успех ❤️

# 9
Той ако беше правилния тоя нямаше да се разделят.

Имаш ли гражданство в тази държава, имаш ли роднини там, ако държавата утре реши да ореже помощите ще можеш ли да ги храниш тия деца, ще намериш ли работа без език?

# 10
Както и да го смятам, 3 деца на 27  все сочи раждане за пръв път в много ранните 20 и съответната липса на образование и специализация.  Розовите балони за учене онлайн и 4 чавета, докато държавата те подкрепя до безкрай, не ги вяврам, но знае ли човек. После като го завършиш това, което може да се изучи онлайн с 4 деца, (от които бебе и пре-тийн)  пред вратата ти ще се извие опашка от работодатели, мечтаещи да те назначат, защото ти ще си имала и стаж, и  университетски обмен, и езици ще знаеш,  и  .......   И един мармот завива шоколад. 
Аз разбирам нуждата от анонимност, но поне напиши за коя държава става дума, за могат поне мами оттам да ти дадат смислен общ  съвет как да се справиш с 3те деца. 
               Аз съм за аборт. Надавам се да е пързалка тая тема.

# 11
  • Варна
Тя явно се справя с трите деца, съвети за това не иска. Обаче не мисля, че си дава сметка за бъдещето. Три деца, а тя на 27 означава, че децата са малки сега. Но те няма вечно да са малки. Стават големи, разходите по тях също стават големи, после идва образованието, което в някои чужбини е пословично скъпо. Изобщо не искам да знам коя е страната, това според мен няма значение. Чак пък толкова социална страна, че да се размножаваш до безкрай, а държавата да цака пачките, не знам да има. Аз съм за аборт, определено. Малко в повече ми идват воплите за убийство на куп клетки и умилението по всички деца, при условие, че вече са налични три собствени. Или те блазни идеята за син, защото дотук са дъщери? Таткото да не би заради това да си бие камшика? Хич не са рядкост такива.

# 12
Мисля, че се сещам за потребителската. Живее в Германия, родила е първото на 16 или 17, и не е у ред с главата, определено.

Още миналата година май беше пускала тема как иска да се развежда, и какви велики планове има да учи, да работи, и сама да отглежда три деца, а сега четири. Докато се появи принца на бял кон, щото сегашния си чател с други жени. И подкрепа от семейството си няма никаква.  Май само баща алкохолик и баба има. И не работи, даже и шофьорска книжка няма. . А със сегашния се е събрала, за да се изнесе от вкъщи.  А, да, мисля, и че за медицинскиа сестра имаше планове да учи, задочно, докато работи почасово 🤣.
Може да се справи, ако е барон Мюхаузен.
Може пък  и социалните да се задействат.
Ама най вероятно ще роди и това, и ще си остане със сегашния принц. Още по нещастна, дебела и бедна. И с мечти за светло бъдеще.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 08:13 от Прекрасная Василиса

# 13
  • Далечният изток
Тук определено нещо не е наред...
С 3 деца, без работа, без някаква професия, без образование. Ще остане сам родител с 3 деца, но можела да плаща наем, можела да плаща всички разходи и да гледа 3те деца, даже и четвъртото ако роди, пак щяла да се справя... да ги гледа, и да учи...
Как бе, жена, как?! От къде пари? Я кажи коя е тая държава да дойда да ме гледа и мен така без да работя.

# 14
Още не са е разделила със сегашния принц, ама щяла да слага спирала за следващия.

Общи условия

Активация на акаунт