Аборт - къде в София?

• 608
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,
За огромно мое съжаление ми предстои прекъсване на бременността по лично желание.
Към днешна дата съм в 6г.с + 1 ден.  Дадоха ми опция за два вида аборт - медикаментозен и абразио( с вакум ) . Обясниха ми плюсовете и минусите и на двата вида , като при медикаментозния не дават 100 процента гаранция, дали ще е успешен и може да се стигне до кюретаж така или иначе.
Дали има някоя дама, която скоро е преминала през това ? Каква е упойката при абразио с вакум - пълна или може да е местна ? Първи аборт ми е , нямам бременности преди това и естествено се притеснявам за бъдещите ми планове за деца.
Може ли да препоръчате специалист в София или болница , където сте правили аборт с вакум. Към момента съм се спряла на Болница Надежда , но събирам мнения.
Благодаря предварително Simple Smile

# 1
Щом планирате бременност след време, по-добрият избор е медикаментозният аборт. Аз съм правила такъв преди 5 години в Надежда (при доктор Димитър Цветков, сега проверих, че вече не е в Надежда, а в друга болница). Мина без проблеми.

# 2
  • Sofia
Не правят абразио с местна упойка. Поне не в Б-я.

Пълната упойка звучи страшно, но реално е много лека.
Упояват те само за половин час. Слагат ти маска на лицето и докато преброиш до няма и 10 си заспала. След това може и венозна упойка да добавят през абоката в ръката. Няма интубация, няма бодене в гръбнака (както е при спиналната упойка примерно). Събуждаш се много бързо и без никакви странични ефекти именно, защото този вид упойка е много лека.
След като се събудиш (което е почти веднага след манипулацията) си малко замяна и много ти се спи. Но до половин час си напълно будна. Аз се събудих,пред леглото ми в стаята, когато сестрата ме подканяше да стана от количката и да си легна в леглото, тоест наистина буквално след манипулацията.
Още същия ден си бях вкъщи knit

След това за около 2-3 дена имаш менструални болки (поносими) и леко кървене за около седмица, може и 10 дена.

Аз лично не бих си причинила медикаментозен аборт : проточва се във времето (не е заспиваш и като се събудиш всичко да е минало), болезнен е, може да се стигне до кръвоизлив. При някои момичета минава леко, други стигат до спешното. А и най-вече медикаментозният аборт е за хора със здрава психика. Аз бих изпаднала в паника и затова избрах по-щадящото за мен. Да, планирах и следваща бременност също.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 22:13 от Brin de muguet

# 3
  • София
Медикаментозен в Шейново.

# 4
Медикаментозен в Шейново.

Как мина при вас ?

# 5
  • София
Чакай сега, нали питаш къде да направиш аборт?

# 6
Медокаментозен във Вита. Но моят беше по медицински причини и трябваше да е най-щадящия метод за да може възможно най-скоро да пробваме отново.
Имам и кюретаж там след раждането, защото имаше останали части. Нищо страшно не е

# 7
  • Sofia
Медокаментозен във Вита. Но моят беше по медицински причини и трябваше да е най-щадящия метод за да може възможно най-скоро да пробваме отново.
Имам и кюретаж там след раждането, защото имаше останали части. Нищо страшно не е
Точно, медикаментозният се препоръчва най-вече ако се цели бързо забременавяне след това, защото няма възстановавяне заради механична намеса върху шийка и лигавица.
Ако се планира бременност просто в бъдещето, например след минимум 6 месеца, спокойно може да се направи и абразио.

# 8
  • София
Препоръчва се и заради по-малкото рискове след това.

Общи условия

Активация на акаунт