"Аборт:Трудното решение"

• 5 810
  • 84
  •   1
Отговори
# 30
Раждане на 4-то дете е безумие. Скоро ми сподели случай мой познат. Те имат 2 деца хем вече по-големички около 6-10г, добре са финансово, той работи много и платена работа, жената не работи и се грижи за всичко друго. И пак ми разправя как им се изправили косите когато децата се наложило в 1 и същи ден всяко да е в различна болница за различен проблем налагащ операция. Не знам как са се организирали, май всеки с едното детенце.  Жена му се поболяла от стрес и нерви, изобщо било изпитание и трудно. А имат и роднини в града...
За такива неща трябва да се мисли. Това не са котенца. Какво ще правиш ако бащата си бие камшика и не ви помага, говоря даже повече физически не само финансово. Утре ако едното дете е болно, а другото трябва да влезе в болница ти как ще се разкъсаш на 3? А на 4? Как ще ги водиш навсякъде ясли училища като са с различен режим? Няма гаранция, че веднага ще намериш следващ мъж ентусиаст, който да ви гледа ако това е идеята ти.

Постъпи малко разумно, спри само да раждаш, направи аборт, вземи трайни мерки спирала или каквото там и се хвани с някаква квалификация.

# 31
Как за медицинска сестра се учи онлайн?
Значи аз мога да се изуча за доктор примерно 🤔
Не онлайн, а вечерно. Така поне обясняваше авторката в предната тема. Ако е същата.
Но съм сигурна, че е. Не ми се търси сега другата тема, че съм на телефон и на работа.

# 32
  • София
Мечтите са безплатни, но авторката е редно да слезе на земята.
Ще висиш на социал цял живот и няма да учиш, няма и да дадеш на децата светлото бъдеще, което вещаеш.
Няма да имаш пари за нищо, децата ти няма да имат нищо.
Ще трепериш на всеки сопол, какво остава за нещо повече.

А приказките за пазенето и Ескапела и новата бременност на някой друг, не на мен.

# 33
Авторке, с мъжа ми гледаме сами (без баби и дядовци) 3 деца в България. И понеже две от децата ни са влизали в болница ти казвам - граничи с невъзможното. Еле пък, ако съм сама. Благодарни сме, че имаме приятели, които не са ни оставили.
Ти искаш да гледаш сама 4 деца, без мъж и без доходи. Няма как да стане.

# 34
Разделени сте, но все още делите един покрив? Разделяте се, но правите секс, прощален? Не свършва във Вас и пиете Ескапел, но все пак забременявате, Дева Мария ли сте или нещо аз не чета с разбиране?
Ако все пак темата не е пързалка, в картината има родители без ясно бъдеще, доходи и покрив над главите, 3 деца и бременност. Бебето няма да оправи нито социалния Ви статус, нито семейните Ви отношения. Не ползвайте децата да потушават разпалените ви огнища в живота, твърде егоистично би било от Ваша страна.
Успех!

# 35
Даже само заради обстоятелството, че си пила лекарство за премахване на бременност, и все още си бременна, бих те посъветвала да направиш аборт, категорично и без колебание.

Останалите неща никак не натежават в посока запазване на бременност.

# 36
  • ЯМБОЛ
След година,две,ще има нова тема.Мъжът ще си остане,тя ще гледа четвъртото и пак ще иска да учи.Няма смисъл от съвети.

# 37
Дупе да му е яко на този мъж с такава оправна и оптимистично настроена жена, която иска само да бъде щастлива, да има любов и уют у дома, много деца и мъж, който да я подкрепя, докато тя осъществява мечтите си. Ама за чия сметка.
Щото до тук май само може да ражда и да има претенции.
За децата ми е жал само.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 16:58 от Прекрасная Василиса

# 38
Мен ме притеснява, че си пила Ескапел, авторке, и въпреки това се оказваш бременна...Може би е добре да се консултираш с гинеколог дали не е опасно това за развиващото се бебе. Иначе, при така описаната ситуация, аз съм "за" аборта. Сега гледаш позитивно, защото таткото е още около теб, но тръгне ли си, оставаш сама. Не си даваш сметка колко сложно ще стане, когато той не е вече около вас.

# 39
  • София
Какво му е трудното на решението, аз не разбирам.
Според мен, с три малки деца, няма шанс за развитие.
Ще си прекара живота в ниските социални нива, в мизерия, както и децата.
Шансове за нова връзка- минимални, да не кажа - никакви.
Изобщо- даже не разбирам как е възможно да мислиш за раждане в подобна ситуация.
Ум царува, ум робува, ум патки пасе.

# 40
  • София /Абсурдистан
Авторката няма връзка с кораба майка, определено.

# 41
Момичета, темата е пързалка и не и се връзвайте.

# 42
  • Paris, France
Kri$tina99, на колко години са дъщерите ти? Да са на 10, 9 и 7г не е като да са на 5, 2 и 3г. Ако си ги родила млада и вече са в училищна възраст, биха могли и да ти помагат с бебето, и да ги оставяш нощем сами понякога, както и да ходят и да се прибират от училище сами. Ако са в toddler възраст ще полудееш с още едно бебе.

Задочно и онлайн можеш да си учиш цял живот. Защо досега не си го направила? Прекрасна идея е, но дори и IT да запишеш, пак понякога ще трябва да правиш консултации с преподаватели в определени часове и дни, а не когато можеш.  

Много трудна и неприятна ситуация.

Авторката е на 27г и трите и дъщери вероятно са малки. Аз не бих тръгнала да се разделям, камо ли развеждам с мъж ако това означава да остана сама с три малки деца. Дори и да не е уау общият живот, поне е там и може да остане с двете деца ако третото трябва спешно да бъде заведено в болница. Явно няма насилие във връзката щом още живеят заедно в социална държава и щом даже необезопасен секс му е пуснала наскоро.

Не съм съгласна, че няма никакъв шанс за нова връзка с три или 4 деца. Шансове има, защото е много млада. Въпросът е иска ли да си причини още битовизми и нямали да стане от трън на глог. На съученичка на моя син социалните взеха всичките деца на майка и, защото новият я очерни. Той си взе неговото бебе и го даде на бездетната си сестра, а нейните никога повече не и ги върнаха до пълнолетие и сега не са близки. За бебето беше лишена от родителски права  Поводът беше, че в 23ч е отишла до аптеката и ги оставила сами. Многодетните самотни майки социалът ги гледа под лупа, защото се водят рискови. И на друга приятелка в Англия бяха взели децата, защото слязла до магазин, който е срещу дома и. На нея и ги върнаха.

Оставала съм сама с две бебета или малки деца, но имах много приятелки в квартала, близки съседки с au pair у дома и имаше на кого да разчитам. И пак беше много трудно. С три сигурно щях да се гръмна. С четири, хм, не знам, но аз не никак не обичам малки деца. Познавам жени, които сами са отгледали по 4 и 5 деца и то добре.

Имаш ли приятелки наблизо? Имаш ли място и пари да наемеш au pair? Ако можеш да търпиш друг човек в дома и имаш свободна стая, au pair е много добър вариант.

Каквото и да избереш, успех! Щастие ви желая оттук нататък.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 23:01 от Nevena Virolan

# 43
  • Пловдив
Четейки за ситуацията ви, си помислих, дали това не е знак отгоре. Точно преди раздялата и след като сте се пазили, да се получи, значи може би не е случайно? Дали не е знак да оставите детето, това ще си прецените вие.

# 44
  • Поморие
Четейки за ситуацията ви, си помислих, дали това не е знак отгоре. Точно преди раздялата и след като сте се пазили, да се получи, значи може би не е случайно? Дали не е знак да оставите детето, това ще си прецените вие.
И при мен така стана с второто дете.

Общи условия

Активация на акаунт