Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 10

• 90 482
  • 717
  •   1
Отговори
# 585
Момичета,някой знае ли,каква е процедурата за амниоцентеза в болница Надежда?
Има ли вариант,да може да си тръгнеш в деня на манипулацията?
Изобщо,всякаква информация ще ми е полезна!

# 586
  • София
за амниото точно не знам, аз правих хирон биопсия онзи ден, но според мен ще е горе доло същото.
Значи казаха ми по ЗК лежиш 3 дена там (2 нощувки) и е 270лв, а ако не си по ЗК лежиш 2 часа и си тръгваш и плащаш 400лв.
Предполагам и с амниото ще е нещо такова  newsm78

# 587
"Пръстовият отпечатък в болниците ще отпадне, тъй като той няма да бъде заложен в тазгодишния Национален рамков договор.

Това съобщиха днес от Центъра за защита на правата в здравеопазването след среща, инициирана от здравния министър д-р Илко Семерджиев при среща, на която бе обсъдена съдбата на новата регистрационна система.

По време на срещата от здравната каса признаха, че икономическият ефект от въвеждането на новата система е нулев. Оттам съобщиха и за проблеми с новия метод за регистрация в болниците.

Присъстващите неправителствени организации пък се обединиха около тезата, че отпечатъкът трябва да бъде премахнат."

# 588
Ще въвеждат обаче електронна здравна карта. Не по врат, а по шия...

# 589
  • София
еми трябва да има как да се харчат пари,  иначе как да се краде  Tired

# 590
Така е, друго си е нов търг за обществени поръчки. Ама хайде няма да коментирам повече, че не е по темата. По темата обаче- наистина е страхотен Ташков и екипа акушерки, които ми бяха на раждането. 10 дни след това нямам болки, конци и корем! За съжаление и кърма, но аз съм си виновна.

# 591
за амниото точно не знам, аз правих хирон биопсия онзи ден, но според мен ще е горе доло същото.
Значи казаха ми по ЗК лежиш 3 дена там (2 нощувки) и е 270лв, а ако не си по ЗК лежиш 2 часа и си тръгваш и плащаш 400лв.
Предполагам и с амниото ще е нещо такова  newsm78
Благодаря за бързия отговор!

# 592
Пепеляшка при кой ще правиш амниоцентеза?

# 593
  • София
един въпрос от любопитство . Прави ми впечатление, че предпочитаме амниоцентеза или хорион биопсия, вместо пренатеста. Дали е заради високата цена или за да сте по сигурни.
Питам от любопитство, защото аз самата избрах хирон биопсията заради сигурността, нещо този пренатест не ми вдъхна доверие, а е и безумно скъп. Това което ме наведе на съмнение е че д-р Михова ми каза, че ако излезе и на пренатеста нещо ще се прави амниоцентеза.

# 594
Неинвазивните тестове не хващат всички проблеми.
Те са прогностични.
Ако покажат проблем се прави инвазивното изследване хорионбиопсия или амниоцентеза, чийто резултат е диагностичен.

# 595
Електра, какво стана на ФМ? Писа, че са дошли да те издирват, но какво каза Панайотова? Стигна ли и до Михова/Георгиев?

# 596
  • София
Най-големият "теч" в с-мата е от т.нар. пътеки, които бяха въведени именно от Семерджиев.

По темата: бих предпочела неинвазивен тест, за да си спестя стреса от амниото, но това е мое мнение.

# 597
Твърдо ЗА неинвазивния метод. Аз направих Пренатест и не съжалявам, даде ми спокойствието, от което се нуждаех. Естествено ако той индикира проблем, неизбежно се стига до инвазивен метод какъвто е амниото. При втора бременност пак бих го направила.

# 598
Варианта неинвазивен тест е ок,чака се около 5дена.Но при съмнителен резултат,отново започва тягостно чакане,а времето което минава може да е решаващо...
А и както споменаха по-горе,не всичко обхваща неинвазивния тест.
Чешеме си езиците!😝
Всеки сам преценява,какъв тест да направи.😇

# 599
  • София
Ако резултатът е положителен, наистина се отива на вариант инвазивен тест, но ако е отрицателен, се спрестява доста стрес на бременната. По мое мнение. Иначе при сериозни съмнения, при наследствени болести и т.н., наистина е по-добре да се отиде на вариант инвазивен тест.

Общи условия

Активация на акаунт