Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 10

• 90 439
  • 717
  •   1
Отговори
# 660
  • В сърцето на любимия човек
Лелее много се разстроих. Още повече, че се следя при въпросната д-р Стоянова. Много се замислям какво да правя от тук нататък. Вече ме е страх да ходя на преглед при нея ( 26 гс съм) Sad. Още повече ме е страх ако при раждане се падна в смяната на Белкин Sad Бях убедена, че това е моята болница, а сега се чудя накъде да поема Sad
Записваш си час за друг лекар и готово. Нито някой ще те разпитва защо, а и да те пита казваш, че така си преценила и толкова.

И понеже последните страници са доста минорни, искам да обърна внимание на факта, че повечето вече родили сме изненадани от споделеното и сме с коренно различни впечатления от болницата и раждането.
Моята бременност е постигната трудно, дори с инвитро; имах поддържаща терапия, която не беше прилагана до този момент; бременността ми стартира с вирус, температура над 39 градуса, повръщане, диария и обезводняване и лежах седмица на 3ет, докато ме стабилизират; от 16гс започнаха контракции, като ми се наложи няколко пъти да лежа за задържане; в 34гс отново бях с вирус и ме приеха; родих 9 дни преди термин, колкото и да не ми се вярваше, че ще успея да износя до 9м. Благодарение на д-р Христов се радваме на нашето слънчице и ще съм му благодарна цял живот.

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 10:02 от пънче-мънче

# 661
Още отначалото исках да се запиша при д-р Арабаджикова, но ми казаха, че тя не записвала сега за женска консултация. А в темата видях, че няколко мами се следят при нея. Момичета вие кой доктор бихте препоръчали? На 21.02 съм при Стоянова и следващия час ще гледам да запиша при друг.

# 662
Препоръчвам д-р Личева. За д-р Стоянова съм изненадана, тъй като ми прави спешно секцио с втори оператор д-р Арабаджикова и всичко е наред- това преди почти година. А д-р Кръстев пак ще кажа че няма да го коментирам, такова високопарно отношение не бях виждала.

# 663
Аз се отказах да раждам в Надежда, точно защото няма избор на екип и може да попадна на Белкин или евентуално на Арабаджикова. Недей да съжаляваш, че не си се записала при нея на ЖК, аз имам ужасни впечатления от нея. Вече съм коментирала и тук в темата и в други теми, че не са ок нещата. Може би е добре ако искат да запазят пациентите си да не се главозамайват толкова и да си мислят, че са най-великите, защото в София има и други болници, и с това отношение и липсата на избор на екип според мен все повече родилки, ще предпочетат да отидат на друго място. За мен решението е или да можеш да избираш лекаря, при който ще родиш или да се отърват от "гнилото".  Mr. Green

# 664
  • София
Аз преди да избера б-ца за раждане, изчетох доста теми и да ви кажа ужасни истории има във всяка една тема. Има недоволни и от най-големите и най-хвалени специалисти. Гаранция няма, но раждайте там, където ще се чуствате спокойни. Peace

Не съжалявам за избора си, надявам се да е така и за напред. Мога да кажа само добри думи за Ташков, Михова, Кайрякова, екипът, който ме пое в реанимация и за огромна част от екипите на ет. 2 и ет. 3. Имаше дребни пропуски и аз ги написах, за да се знае от ръководството, че все пак ги има тези неудобства.

Изненадана съм и от отношението на фин. директор. На мен ми трябваше детайлна ф-ра. Обадиха се от рецепция, после ме посетиха в стаята. Изговорихме нещата и в уречения ден фактурата ме "чакаше" на информация.

# 665
Ставала съм случаен свидетел на отношение на финасовия директор във фоайето и към други недоволни пациентки.

Може би за това ти не си имала проблеми с него.

# 666
  • София
Ставала съм случаен свидетел на отношение на финасовия директор във фоайето и към други недоволни пациентки.

Може би за това ти не си имала проблеми с него.
Еми ето, ако правилна съм разбрала, имало е недоволни пациентки от отношението, оплакали са се и така са ми помогнали на мен, че не съм имала проблем.

И тук не визирам само Надежда. Във всяка една б-ца трябва да е така. Ако в Надежда плащаш пакет и раждане, то в държ. б-ца пък плащаш всеки месец и то години наред осигуровки т.е. все очакваш насреща поне човешко отношение и компетентност.

# 667
Пациентката беше във фоайето много изнервена и притеснена, говореше на висок глас.
А персоналът на болницата я гледаха надменно и с присмех.
Администраторката, която контактуваше с нея й предложи да излязат пред болницата да говорят, като й обясняваше, нещо от сорта, че тя си е виновна.

Жената недоволстваше, беше притеснена, че не знаела какво е състоянието й, че никой не и казвал.

Според мен целия персонал на болницата е наясно през какво минава една жена пациентка на клиниката и колко лабилна би могла да бъде в определени моменти.

До мен една служителка на информация подметна реплика на финансовия директор, че трябвало да им плащат допълнително.

# 668
Аз съм доволна и от фин. директора. Живея в България от 2 години, преди това никога не се бях осигурявала тук здравно и социално, в НЗОК и НАП не актуализираха документите ми навреме за раждането. Обясних това при постъпването ми. За да не плащам като неосигурен пациент финансовия отдел на Надежда звъня в НЗОК за да потвърди, че съм осигурявана последните 2 години да проверят дали ще ми оправят детайлите със задна дата и свършиха всичко без мен като ме увериха, че всичко ще е наред накрая и така беше. Не мисля, че това им влиза в задълженията, аз трябваше да съм с готови документи при постъпването, а до ден днешен излизам в НЗОК сайта с прекъснати здравни права, т.е Надежда още ще си чакат пътеката за мен по ЗК и ме увериха, че няма проблем и когато ми издадоха болничния. Въпросът е, че за тази жена не е било просто пропуск, това са нейните деца в крайна сметка и затова наистина недоволните трябва да пишат/говорят със Стаменови в името на бъдещите пациенти. Аз бих и го направих.

# 669
  • София
Не знам, мен чинно си ме изтърпяха с непрестанни въпроси на регистратура, в лаборатория, в ЖК, на ет. 3, в предоперационна, в операционна, в реанимация, на ет. 2. Laughing Здрави нерви показаха. Wink

...Въпросът е, че за тази жена не е било просто пропуск, това са нейните деца в крайна сметка и затова наистина недоволните трябва да пишат/говорят със Стаменови в името на бъдещите пациенти. Аз бих и го направих.
Peace

# 670
Много страшна история... Само не съм сигурна дали в такава ранна седмица бих отишла в Надежда. Не съм сигурна, че могат да се справят с такива случаи. По-скоро Майчин дом е мястото, където се реагира адекватно и се спасяват толкова малки бебета.

Аз от известно време се притесявам да не попадна при този Белкин, защото само лошо съм чела за него Confused
Иначе съм при Кръстев и съм доволна, винаги е обръщал внимание на болежките/притесненията ми. Скоро даже ме и прегледа заради мои страхове, въпреки че нямах час за преглед, а бях само за разчитане на тонове и му разбутах графика така.

Само за едно нещо не съм много сигурна.
Скрит текст:
Знам, че при гръбначно изкривяване не може да се ражда нормално. Аз нямам, но имам дископатия в начална форма и ошипяване на долните прешлени. И от известно време имам проблем с ябълката на единия крак - от кръста още е болката и слиза към крака. Предполагам заради допълнителната тежест - появи се сравнително скоро.
Питах Кръстев това дали ще е проблем за нормално раждане и той каза не. Преди това на една лекция за раждането бях питала, отново ми казаха, че не е проблем.
Но сега нещо ме обземат съмнения. Някой да знае нещо по въпроса?

# 671
  • София
Много страшна история... Само не съм сигурна дали в такава ранна седмица бих отишла в Надежда. .....
Аз назад в темата писах, че това е пропуск на Стоянова. Този, който води ЖК, трябва да те информира. Тук можем да поемем случаи от еди коя си седмица. Преди тази седмица отивай в МД или Токуда. Ти да знаеш и да не губиш ценно време.

Скрит текст:
Тук беше писала потребителка със сколиоза, ако не се лъжа.

# 672
Ми аз скоро питах на отворени врати колко малки бебета поемат. Отговориха ми, че под 1200 грама нямали право... До колко беше информирана акушерката не мога да кажа, но не изглеждаше да не знае какво говори.
Иначе аз не съм се сещала да питам проследяващия за такива неща. То като се случи, се случва внезапно и непридвидимо.
Аз понеже обичам да съм подготвена, от много рано бях решила, че нещо ако се случи по-рано, не дай си Боже, отивам в МД.

# 673
  • София
Elektra.13, намерих мнението: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=940219.210
пост #219

# 674
Дами, за всяка една болница има такива разкази. Ужасявящо е това, което се е случило на жената, факт. Но не мислете, че има болница, в която не се е случвало подобно нещо.

Има си национални разпоредби и наистина малките бебета приемат само в МД и в Токуда. Дали беше кило или кило и двеста на човече, не помня, но аз също с такива проблеми и в таква седмица бих отишла там, а не в Надежда.

Общи условия

Активация на акаунт