МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

• 84 598
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Не е от маята, аз ползвам само на д-р Йодкер и хлябът си става идеален.

# 196
Здравейте! Препоръчайте ми марка и конкретен модел хлебопекарна, като условие е да прави правоъгълен хляб и да има контрол за изпичане на коричката-това важно ли е всъщност? Вие какви ползвате!

# 197
  • София
 В момента ползвам такава http://www.technopolis.bg/bg/Bread-makers/Bread-maker-TEFAL-PF610138/p/824779, но е купувана преди 3 години. За правоъгълна форма на хляба трябва да търсиш машина с две бъркалки. Всички машини имат настройки за степен на изпичане на хляба и да, тази настройка е важна.

# 198
Сега си вземах тази пише е е с 12 програми а тя е с 15.
https://www.zora.bg/crown/cbm-6566/32345
имам и Мулинекс с една бъркалка

# 199
Благодаря, на всички които се включиха по моя въпрос! Ще изчакам и за други мнения и май се ориентирам към Тефал. А трябва ли задължително да тегля с везна или може с мерките от комплекта?

# 200
Благодаря, на всички които се включиха по моя въпрос! Ще изчакам и за други мнения и май се ориентирам към Тефал. А трябва ли задължително да тегля с везна или може с мерките от комплекта?
Аз също съм с Тефал и съм изключително доволна. С мерителната лъжичка измервам захарта, солта и маята, ако мерките са дадени в ч.л и с.л. Каничката използвам за вода/мляко. В книжката с рецепти брашното е посочено в грамове ( примерно в основната рецепта, която ползвам за бял хляб брашното е 525 гр.) Единствено ми се получава с везна хляба, дори го пускам и на отложен старт вече. Първоначално мерих с ч.ч., но се налагаше да добавям доста брашно в процеса на месене. Лично аз смятам, че везната е полезна, въпреки, че тук ще срещнеш различни мнения Simple Smile Успех с избора на машинка!  bouquet

# 201
Аз не меря с теглилка, а точно със съдчетата на машината. Опита ми показва, че не е фатално Simple Smile. Машината ми е Панасоник и ми се струва, че хляба е правоъгълен (даже не знаех, че има казанчета с друга форма). Ей я на - http://www.panasonic.com/bg/consumer/home-appliances/small-kitch … s/sd-2501wxe.html

# 202
  • София
 Аз меря абсолютно всичко с везна и с мерителна лъжица (за маята). Моят опит показва, че след такова размерване на продуктите, хлябът винаги се получава. След пускането отварям машината само за ваденето на бъркалките. Не й бая и не надничам постоянно в първия половин час, за да се уверявам, че тестото е добре замесено. То винаги е добре замесено. А пък ако си спретнете и ваша рецепта по табличката от блога, ще надничате в машината само когато сменяте марката на брашното. Peace.

# 203
То и аз не надничам  Blush , фалове имах в началото, според мен от марката брачно бяха. Откакто правя хляб с жива мая и брашно хляба става адски вкусен. Чак се притеснявам, че много тесто ям - вчера направих и днес ще свърши, като поне половината съм го омела аз  Embarassed .

# 204
  • София
Аз съм с http://www.panasonic.com/bg/consumer/home-appliances/small-kitch … s/sd-2500wxe.html и първите два хляба ми бяха провал, защото мерех брашното с чаша за мерене на захар, което е доста глупаво от моя страна, защото определено захарта е по-тежка от брашното.Обаче установих кое е количеството брашно с тази чаша, отговарящо на рецептите на машината и хляба абсолютно винаги ми се получава.Получих машината преди Коледа, а вече си правя всякакви експерименти.Вместо само вода слагам кисело мляко и добавям малко водичка.Правя хляб и със суха и с прясна мая.Купих на София мел от готовите миксове, на които се добавя само мазнина и вода, и пак става страхотен хляб.Машината прави перфектен хляб и с брашното от Лидл, и със София мел, и с едни немски готови миксове пак от Лидл.Онзи ден купих италианско интегрално брашно и и тези дни мисля да го пробвам, надявам се да се получи.Ако някой е пробвал интегрално брашно, ще се радвам да сподели. bouquet
И аз като Lаdу Stаrdust мисля, че хляба ми е правоъгълен.

# 205
  • Перник
Последните ми 2 хляба с брашно от Лидл бяха много ронливи, явно съм уцелила кофти партида   Confused

# 206
  • София
Как дозирате сухата мая? Според рецептата или според указанията на опаковката?
Питам, защото в моята книжка на 500 г брашно се слага около 1-1,5 малка мерителна лъжица, което на практика е по-малко от цяло пакетче, дадено за същото количество брашно.
Аз се ръководя от описанието на маята, но дали не греша?

# 207
Аз гледам рецептата. Все пак машината подгрява и тестото втасва доста време.

# 208
  • София
Моите скромни впечатления са, че когато сложа цяло пакетче суха мая на Д-р Йоткер, на което е написано, че е за 500 гр брашно, хляба се навдига доста и е направо като панетоне и трябва да го чупя, не мога да отрежа филия.Ако сложа с мерителната лъжичка, хляба е доста по-плътен и не се навдига много, можеш да отрежеш филия.

Последните ми 2 хляба с брашно от Лидл бяха много ронливи, явно съм уцелила кофти партида   Confused

Купавах от лидълското брашно тип 650, което е добруджа, доколкото зная и става чуден хляб в Панасоника. Peace Имам странното усещане,че брашното е на София мел, просто е в опаковка на Лидл, но може и да бъркам.

# 209
  • София - Варна
Аз пък досега съм правила само безглутенов хляб (с готова смес) и пълнозърнест такъв, просто са най-лесните, изиксващи най-малко продукти.
Та спазвам си аз указанията, обаче хлябът все става леко глетав. Едва последният стана ОК, обаче го пекох възможно най-малко, сложих най-кратката програма, тоест там за най-светъл цвят. Ако го пека много, както аз обичам, трябва направо да го разбиваш, за да си резнеш филийка.
Днес пък вчерашният хляб изсъхнал и станал потресен, хем седи в панера. Mr. Green
А и никога не става с хубава, златиста коричка.
Не знам къде бъркам. Но и на мъжа ми му стана същият. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт