МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 62-ра ТЕМА

• 84 562
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • София - Варна
Сега питах: от Фантастико в Хаджи Димитър, до Герена близко.

# 226
Дали в други техни магазини ще има такова? Говоря за по-големите им...

# 227
  • София - Варна
Ами нямам идея, честно казано. Точно заради това питах точно от кое Фантастико, за да напиша тука.
Обаче звучи логично в по-големите да го има.

# 228
Благодаря ти все пак, ще потърся  bouquet

# 229
  • Русе
Здравейте, свекито ми ми предостави своята неизползвана машина за хляб. Направих един царевичен хляб от книжката с рецепти, но не останах очарована от резултата. Искам да направя един бял и един диетичен (ръжен, пълнозърнест). Моля някой ако има същата машина и разполага със сполучлива рецепта, да сподели моля.
Марката е Silver Crest, от Лидъл.

# 230
  • София - Варна
И аз вчера замесих един от безглутеново и царевично брашно, но пак не ми хареса.  newsm78

# 231
  • София
Здравейте, имам един такв въпрос... тръгнах сега да си мия казанчето след последния хляб и изведнъж забелязвам че ножа не помръдва, изобщо не се върти оста му. Някаква идея какво му се е случило, може ли да се оправи това или направо да почвам да търся ново?
Понакиснах го, реших, че може нещо да се е спекло, но честно казано за сега не виждам резултат.

Кое не помръдва? Да не би да искаш да кажеш бъркалката? Каква ти е машината? От коя страна се мъчиш да я завъртиш - от към вътрешността на казанчето или от другата? След накисване би трябвало да се оправи. Хубаво е винаги първо да се накисва казанчето и после да се мие. Пробвай да накиснеш с  много гореща вода и остави поне 2 часа така.

# 232
  • София
Може ли да питам някой с машина панасоник дали си е купувал резервно казанче от тук и каква му е била цената? И от къде и как точно?

₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ - и от двете страни не помръбда, да бъркалката, цялата ос, която я въртеше, в крайна сметка от външната залях с много вряла вода няколко минути и се разкисна, каквото там пречеше на движението, направих нов хляб, след него същата история, явно нещо протича от някъде и засъхва вътре в механизма и е време да се сменя.
Та май ще поръчваме ново, може би не цялото казанче, а само тази долната част с оста на бъркалката.

Последна редакция: пн, 30 яну 2017, 13:17 от Angel_Dust

# 233
  • София
Здравейте, свекито ми ми предостави своята неизползвана машина за хляб. Направих един царевичен хляб от книжката с рецепти, но не останах очарована от резултата. Искам да направя един бял и един диетичен (ръжен, пълнозърнест). Моля някой ако има същата машина и разполага със сполучлива рецепта, да сподели моля.
Марката е Silver Crest, от Лидъл.
И аз не съм във възторг от царевичния, много се рони и става сух. Това, което ядем от магазините, на практика е със съвсем малко царевично брашно.
Винаги белият става най-добре и нашишква най-качествено.  Mr. Green
Ръжен също се прави поне наполовина с пшенично брашно, въпреки че съм чела и за 100% ръжени успешни хлябове, но лично не съм правила.

# 234
  • София - Варна
Направих обикновен хляб, стана чуден, бухна, щеше да излезе от машината. И доби леееко златиста коричка, но аз го пекох средно дълго
Явно всичко е от брашната, тия безглутеновите са трудни.

# 235
  • София
afrikancho, аз купувам чат-пат такива безглутенови от един специализиран магазин в квартала и от тях научавам разни неща.По принцип хлябът стои такъв един сбит и мокър.Те пекат примерно само в сряда и в петък го продават с 30% намаление, а той е в края на срока си на годност.Според мен този хляб не се получава с мая, а предполагам че само със закваска.Обаче аз закваска още не съм издирила или поне не съм си поставяла за цел да намеря.

Аз пробвах онзи ден хляб с интегрално брашно, някакво италианско, купих го от МЕТРО, и се получи прекрасен хляб.В готовият ръжен микс на София мел например забелязах, че 70% е ръженото брашно и 30% бялото.

# 236
  • София - Варна
Да, точно сбит и мокър седи. И светъл.

# 237
  • София
Да, точно сбит и мокър седи. И светъл.

Техният
Скрит текст:
/става на въпрос за Слънце и Луна магазините /
  е тъмно кафяв и аз признавам, че грам не ми е вкусен.С този на третия ден човек убиваш.Купувам и от един друг магазин, там е пакетиран, не помня производителя и е доста по-ядлив за моя вкус.

# 238
 newsm78 Здравейте,записвам се и започвам да следя темичката.Вече и аз си имам такава машинка,и разбира се съм безкрайно невежа по темата. bouquet,но с ваша помощ трябва да се справя

# 239
  • София
Скрит текст:
Може ли да питам някой с машина панасоник дали си е купувал резервно казанче от тук и каква му е била цената? И от къде и как точно?

₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ - и от двете страни не помръбда, да бъркалката, цялата ос, която я въртеше, в крайна сметка от външната залях с много вряла вода няколко минути и се разкисна, каквото там пречеше на движението, направих нов хляб, след него същата история, явно нещо протича от някъде и засъхва вътре в механизма и е време да се сменя.
Та май ще поръчваме ново, може би не цялото казанче, а само тази долната част с оста на бъркалката.
Явно протича тесто през уплътнението и се опича впоследствие. С други думи иска ново казанче. Аз обаче съм с друга марка и не мога да ти помогна от къде да намериш. На сайта на панасоник не пише ли нещо за сервиз?

Общи условия

Активация на акаунт