Режим на кърмене

• 4 446
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, какъв е вашият опит в кърменето- кога и как успяхте са създадете режим на хранене, при мен кърмене,  на вашето бебче? Ние сме на десет дни и Вики иска да ясе през час. Педиатърката ми каза да му създам режим на три часа, но немога да го оставя да плаче- успокоява се само като му дам да яде и затова мисля че е гладен на час, после се оригна заспива и така до час отново Grinning

# 1
Аз кърмех сина ми "на поискване". Няма такова нещо като да реве от глад! Едва ли някоя майка иска да причини това на детето си!!!
Първите няколко месеца имах чувството, че само това правя - кърмене и от време навреме спане!  Mr. Green
Бебенцата не поемат много храна, а и кърмата се преработва бързо.

Успех в кърменето и не се отказвай! В началото е трудно, докато не се нагодите. Води се по бебето и няма да сбъркаш. Peace

# 2
Защото в родилното и после педиатърката ми казаха да му създам режим да се хряни през три часа. Може би като качи килце сам ще удължи периода между храненията  Thinking

# 3
Режим 3 часа е за бебета, хранени с АМ! И пак не е сигурно, че и за тях е добре, просто АМ е много по-тежка за смилане храна от кърмата и се разгражда много по-бавно. Новородено бебе на кърма е напълно нормално да суче през час. Това е и полезно, понеже стимулира образуването на кърмата, нали предлагането отговаря на търсенето. Стомахчетата на бебета са мънички и кърмата се усвоява много бързо, освен това кърменето не е само ядене, а и други неща за малкото същество.

Бебето само ще си напрви нещо като режим с времето. Нужни са няколко месеца - следвайте си детето, с времето кърменето ще се поразреди и ще стане след определени събития (примерно след сън), ще се напаснете с времето.

Кърменето на 3 часа е един от най-сигурните начини да си докарате разстроено, гладно и нещастно бебе, оттам и майка. В редки случаи бебетата може и да са ок с това, но е по-скоро изключение, отколкото правило - ако бебето реве, значи не е добре да го вкарвате в този абсурден график Simple Smile

Вижте тази статия:

https://missby.wordpress.com/2010/01/27/solids-doctor/

Най-вероятно тепърва ще слушате още бисери от родните "педиатри"...

# 4
Сега си припомних колко хубаво време беше това за мен! Само аз и бебо по цял ден да се гушкаме.... Heart Eyes

# 5
Направо не мога да повярвам, че има още такива педиатри...
На мен в родилното също ми дадоха такива съвети, но това беше преди много, много години.
Резултатът - спрях си кърмата като по учебник, направо без никакъв проблем. И детето ми беше толкова ревливо и нервно, че ме изписаха със съчувствени потупвания.
Да е жива и здрава педиатърката, при която се записахме, каза да храня на поискване и край, ни рев, ни нищо, имах най-кроткото и здраво бебе.
Децата си създават режим, железен при това. Колкото по-малко се намесваш, толкова е по-добре за тях. Следвайки инстинкта си поемат колкото е нужно, не преяждат и не гладуват, което е + и напред в живота.
Коремчетата им на тази възраст са малки и поемат храна за малко време, с порастването се увеличават и съответно успяват да съхранят повече хранителни вещества, затова разреждат храненията.
Въобще не е нужно да гледаш часовник Peace

# 6
Благодаря ви за полезните отговори. Сега се храним когато Вики поиска и сякаш буските растат с часове  Heart Eyes

# 7
  • София
В началото се хранехме на поискване, после детето само си изгради режим и започна да се храни през интервал от 3 часа, но това беше след 2-рия месец вече.

# 8
Първите 2-3 месеца не помня да съм правила нещо друго, освен да кърмя. През 1-2часа или пък през 5 минути.. Когато си поиска човекът. Със захранването на 6м горе-долу въведох някакъв режим, но никога не е издържал повече от 2ч между кърменията (нощем също). На годинка сам се отби.
Успех и правилно сте се ориентирали. Безоблачно и дълго кърмене пожелавам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт