Не искам деца

• 79 218
  • 780
  •   1
Отговори
# 630
Да гледаш 1 дете е изнервящо, да !  Mr. Green
Ако се помъчиш за породени, може и да ти се отвори парашута и да се забавляват взаимно.
Иначе е досадно детето да те дърпа за ръка, за да си играете с разни куклички, детски рисунки и ала бала...  Laughing На мен лично само първите 20 минутки ми е интересно ... Tired

# 631
Нямат нервички просто хората за деца. Това е.
+1 И не ме е срам да си го призная. Нямам нерви да гледам и възпитавам още едно дете! Отчетох се, дет се вика. Бездетните да му мислят, като не са. Simple Smile

Абе, аз нерви имам, не за още едно, ами и за повече, ама възможности нямааа....

Работодателите цъфтят от щастие, като видят майки с деца, да не говорим малки такива. В градините места - бол, заплатите - достатъчни да си спокоен за отглеждането на поколението, изобщоооо - цветя и рози!!!  Mr. Green

Ама поне едно детенце, все си мисля, че ще се отгледа....

Всеки си знае, разбира се!  Peace

# 632
  • България-Швейцария
Сирен,  поклон пред постовете ти!!!!  bowuu bouquet  Обожавам нагласата ти за родителството и живота...  Peace  Момиче ти си едно национално богатство- бижу Heart Eyes
Ми направете я рекламно лице на партията-майка по линията за решаване на демографския проблем Whistling
Вече почва да става досадно, наистина Tired
За неразбралите - намирам удивително сходство между стила на писане на маманет и постовете на Мишо Мирчев (БСП) във Facebook. Профилът му е публичен, може да се убедите и сами.
Никак не ми се струва случайно, не е и сефте да се троли във форума, обаче лекичко взе да ми писва това подценяване на аудиторията, не всички тук ядем доматите с колците.

# 633
За неразбралите - намирам удивително сходство между стила на писане на маманет и постовете на Мишо Мирчев (БСП) във Facebook. Профилът му е публичен, може да се убедите и сами.

Този ли?

# 634
  • България-Швейцария
Точно.

# 635
Интересно чукчи пляшут...  Mr. Green

# 636
  • Sofia
   Ох, този образ го познавам лично...

# 637
А на мен ми се повдига от киселяци с демографски стремежи. Децата не се раждат за демографията на държавата, а за демографията на семейството и максимум регионалната общност. Ако малките общности са ОК, и държавата е ОК. Не са ми приятни идеи и движения, които искат голямо количество хомогенизирани човешки тела и съзнания. И с малко хора, но на правилното място, се върши работа. С голяма фамилия в страна с демографски проблем може да нямаш никакви лични драми.

Тия дни пускам чешмата и текат политически амбиции и проекти...

# 638
  • София
И кво, избори идат, дай да му турим едно рамо, като обвиним маманет? newsm78
Много елементарно, Уотсън! Mr. Green

# 639
ПОстовете на маманет звучат, меко казано, налудничаво. А наръсените емотикончета на килограм не помагат за подобряване на впечатлението. Обаче, за разлика от други теми, тук съм съгласна с всяка дума, написана от Сирената.

# 640
  • София
ЧНГ на всички! Тази година пиша сефтосах форума. Извинете, ако се повтарям:

Ако си единствено дете, това може да означава две неща:
1. Или родителите ти са постигнали съвършенство с теб.
2. Или са твърде уплашени, за да опитат отново.

Докато са малки, ти идва да ги изядеш, а когато пораснат, се чудиш защо не си ги изял.

# 641
Имаше един постинг, че държавата не била пригодена за повече деца...ми в тоя случай си пригаждаш семейството. Има и други ресурси- баби, време, спокойствие, наследствени имоти. Само желание да има, както и да си дадем сметка, че децата са ценни, ама не чак толкова свръхценни, че да излееш в едно дете всичкия си ресурс. И че нещата не се постигат в рамките на един живот. Всички, дето са се опитвали в рамките на десетилетия да направят неща като за столетия, накрая постигват само омазване.

Аз пък поддържам теорията за първото дете като "кривата палачинка". Да, разбира се, ако си само с него, ти се струва перфектно, но като нищо може да родиш някое с повече качества, което ще харесваш повече.

# 642
  • София
Съгласна съм - държавата толкова може да отдели за децата, независимо циганета или българчета. Хубаво ще е, щом не може да помага - поне да не пречи родителите ЗАКОННО да изкарват средства.
В Македония за 4 деца майката може да се пенсионира тутакси, за 3 не помня какво, ще потърся. Само не зная как биха ограничили албанците да се плодят.

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 11:05 от Cuckoo

# 643
"Благодаря" за калта,  ще се изкъпя....  Joy  
 А как се правите на толерантни  newsm78- къде е това възпитано и без квалификации говорене при вас , което така обичате  Joy
 Темите преливат от вашето  изопачаване на нормалността и приличието и осмивате  всичко стойностно, което ни е водило през хилядолетията.

За разлика от вас, получавам много добри отзиви на лични по много въпроси.
За които благодаря на хората с нормално поведение.  Heart Eyes  

Защо така плашите нормалните хора с вашето присъствие?   ooooh!
Почти във всяка тема сте   ooooh!  гнездо с оси...  и ви го казват различни  хора мъже и жени...

за партиите -     Mr. Green
Не бих се омазала с партийна кал.
И съм съгласна с избора на гражданите.  

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 11:16 от маманет

# 644
Моята радикална идея е следната: ако искаш да зависиш от държавата, семейството ти ще е типично като за развита постиндустриална държава: 1, макс. 2 деца. Над 3 спират социалните услуги и спасителни мрежи, над 5 си плащаш за здравеопазване, образование- всичко. В замяна на това за големите фамилии няма данък наследство и никой за нищо не ги закача. Бих добавила единствено преференции за покупка на земя на хубави места, вместо да се пазари с олигарси за голф игрища.

Оставяш хората да се размножават на собствени сили. Само че проблемът е, че след 4-5 поколения ще се разслоим на богата и генетично здрава аристокрация с много фамилни ресурси и "хомогенизирана маса", която обаче ползва повече държавни блага и си гледа рахата с цената на нисък фертилитет.

Общи условия

Активация на акаунт