Не искам деца

• 79 225
  • 780
  •   1
Отговори
# 660
Като заговорихме за ин витрото, тия хора нямат ли някаква психологическа помощ и съветване? Или така си ги оставят да ходят по улиците и като ги питат защо още са без деца, да се свенят като яловици от 19 век, вместо да обяснят кратко и ясно каква е ситуацията, без да задълбават...

Иначе има доста случаи, в които "се надяват на дете", тоест с години пробват съмнителни лечения, или дори никакви, ако стане. Като чуя за "дълго чакано" дете в 21 век, се питам- защо е било чакането. Имам тънкото усещане, че някой е губил месеци и години с микс от ходжи и АГ-та от кварталната поликлиника...

# 661
Ами аз затова пиша, че днес има голям шанс за всяка двойка. Ние сме жив пример за това. Око нас всички двойки, които не се мотаха и си направиха инвитро, и си взеха мерки на време вече имат деца. Онези, които още се колебаят, надяват, лутат и попадат на мошеници, за които има достатъчно информация, че са такива, все още нямат.

# 662
Имам тънкото усещане, че някой е губил месеци и години с микс от ходжи и АГ-та от кварталната поликлиника...

Не е хубаво да се правят такива обобщения.
Моя близка роди след точно 10 години посещения на най-реномираните клиники в България и Истанбул.
Успешна беше 15 ин витро процедура. А интересното е, че единствената успешна процедура беше първата след като осиновиха дете.

# 663
  • Бургас
[quote author=The Siren of Titan link=topic=956795.msg34349592#msg34349592 date=14841497

Иначе има доста случаи, в които "се надяват на дете", тоест с години пробват съмнителни лечения, или дори никакви, ако стане. Като чуя за "дълго чакано" дете в 21 век, се питам- защо е било чакането. Имам тънкото усещане, че някой е губил месеци и години с микс от ходжи и АГ-та от кварталната поликлиника...
[/quote]
Лесно е да обобщаваш, когато не се е случвало на теб. Айде по-полека.

# 664
  • София
Имам познати, около 30 годишни, опитват от няколко години, предстои им 3 инвитро, първите 2 неуспешни, замислят се сериозно за осиновяване, далеч не е вярно това, че едва ли не само който не е опитал, той не е успял.  Peace

# 665
  • България-Швейцария
Като чуя за "дълго чакано" дете в 21 век, се питам - защо е било чакането.
Също така и не всеки може да извади от задния джоб 5-цифрена сума за инвитро, фондът далеч не одобрява всички, както и не покрива процедурата изцяло.
Както по-нагоре са писали, може и на 6-цифрена да набъбне, дори без резултат.
Цитат
Или така си ги оставят да ходят по улиците и като ги питат защо още са без деца...
А това последното всеки да си вре гагата и да пита подобни неща го има само в Балканиадата.

И темата наистина отиде на кино от 5 до 4.
Авторката не иска деца, вие на инвитро я пратихте Laughing

# 666
Не е вярно, навсякъде питат хората, виж сайтове за родители като Babble, ScaryMommy- там също я има тази дилема. Най-нормалното човешко нещо е да питаш кой какви деца има, без да се притесняваш до безкрай.

# 667
  • София
Уиш, много малко са тези случаи
Дано да си права и аз да греша, но не ми се вярва.

Натака, аз съм от тези "много" малко, вече 9 години, 3 опита с мои Я, 3 с донорски Я и няма и няма бебе...така че по-полека с АРТ обобщенията.

# 668
Имам тънкото усещане, че някой е губил месеци и години с микс от ходжи и АГ-та от кварталната поликлиника...

Не е хубаво да се правят такива обобщения.
Моя близка роди след точно 10 години посещения на най-реномираните клиники в България и Истанбул.
Успешна беше 15 ин витро процедура. А интересното е, че единствената успешна процедура беше първата след като осиновиха дете.

Божа работа е всичко свързано с децата. При жената фертилността е страшно свързана с вътрешното й състояние.

Четох историята на една американка. Тя не е искала деца, после се запознава с  мъж японец и страшно се влюбва и иска дете именно от него. В началото връзка от разстояние, после пък тя се мести в Япония и почват с пробите, минават към инвитро. Много много мъчителни проби, които скапват и двамата и психически и физически. Жената перфекционист, спазва какви ли не фертилни диети, без глутен без млечни, без захар, без алкохол, без кофеин. Играе йога за фертилност всяка сутрин и така 6 години. Когато става на 45 след много проби, решават да спрат, защото след 45 вече шансовете са много малки със своя яйцеклетка.
Жената спира фертилните диети, пие си вино, пропива и кафе. Продължава с йогата. Мъжът й е голям оптимист и казва, че нека продължават с опитите натурално.Тогава идва и много тежък период, в който свекър й заболява от рак и тя е основно при него в болницата. Буквално нямат сили даже и за секс, чат пат два пъти правили в конкретния месец. И точно тогава тя взела че забременяла и което е най-важното, износила и родила здраво момиченце.

Доста истории изчетох и аз лятото и мога да кажа, че наистина няма правило. Да с възрастта намалява фертилността, но няма гаранции и за младите двойки и наистина никога не се знае.

Тайнство си е, както и да го въртим и сучем и не може да се критикуват жени на тази тема. Да не говорим каква мъка е за самата жена.

А и много хора не искат инвитро, страх ги е и тн. Изобщо за такива неща е грях да се съди, по-добре е човек да се благодари, че при него е наред, че не се знае него какво го чака.

# 669
Изобщо за такива неща е грях да се съди, по-добре е човек да се благодари, че при него е наред, че не се знае него какво го чака.
+1000.

# 670
Динчо, твоят пост е поредното доказателство, че който иска деца, намира начини да ги има. Друг въпрос и съвсем друга тема е, че у нас, а вероятно и не само у наср тези множество неуспешни опити са плод не просто на некомпетентност или лошо стечение на обстоятелствата, а начин да се източва фонда и пациентите. Но темата е за съвсем друго.
Динчо, поклон пред твоите познати!

# 671
  • София
Само първите ми три опита бяха в България. Не е само до източване, има си причини, които лекарите все още не могат да установят.

# 672
н мен лекар по фертилитет ми заяви, че това е тайнство на природата.
В същия дух ми говори и лекар онколог, но за рака на мой роднина. какво напреднало, какво назаднало не знам, ама за екзистенциалните въпроси като живот и смърт човек не може да бъде много категоричен, защото дори лекарите специалисти не смеят. 

# 673
  • България-Швейцария
Не е вярно, навсякъде питат хората, виж сайтове за родители...
На някой, който не иска деца последна грижа ще са му мненията на анонимни хора, при това в сайтове за родители.
Имах предвид, че директни подкачания тип 'Айде, какво чакате', булки, люлки и подобни от страна на разни роднини, не толкова близки приятели или колеги сред чужденци не ми се е случвало да видя. Или пък чужденец да попита българин 'Абе ти що така нямаш деца?'.

# 674
Катерин, манталитет.
Напълно съм съгласна, че дори и по метода инвитро зачеването е чудо, дар от Бога. Затова съм писала в други теми, но тук центърът е друг.
Шарки, прегръщам те много силно и искрено и те съветвам да не се отказвате.

Общи условия

Активация на акаунт